رییس جدید سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی معرفی شد
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، مراسم تکریم مجتبی بذرافشان، رییس سابق این سازمان و معارفه حجتالاسلام سید جلال حسینی، رییس جدید سازمان مذکور با حضور جمعی از مقامات آستان قدس رضوی و کارشناسان این مرکز برگزار شد.
در این مراسم ابتدا حجتالاسلام حجت گنابادینژاد، رییس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن گرامیداشت آغاز دهه پنجم پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: امروز در شرایطی زندگی میکنیم که تقابل جبهه حق و باطل، با گذشته متفاوت شده اما پیچیدگیهای جبهه باطل، مسئولیت ما را در شناخت آن کم نمیکند.
وی خدمت به بارگاه مطهر رضوی را توفیق بیمانندی دانست که هرچه از آن گفته شود، باز هم حق مطلب ادا نشده است و با بیان اینکه در تاریخ آستان مقدس رضوی، قدیمیترین مرکز فرهنگی در جوار مرجع حضرت رضا(ع)، کتابخانه آستان قدس رضوی است، تصریح کرد: اگر دنبال موفقیت فرهنگی، علمی، اجتماعی و به طور کلی سلامت جامعه هستیم، باید به موضوع کتاب و کتابخوانی اهمیت بیشتری بدهیم.
وی افزود: توسعه کمی و کیفی کتابخانههای آستان قدس رضوی در مشهد و شهرستانها، پیوسته مورد تأکید تولیت فقید و تولیت فعلی این آستان بوده است و مدیران مختلفی که تاکنون عهدهدار ریاست این سازمان شدهاند، بر این مهم اهتمام ویژه داشتهاند.
در ادامه بذرافشان به بیان سخن پرداخت و با اشاره به اینکه مأموریت یک سازمان باید متناسب با ساختار آن باشد، گفت: مأموریت سازمان کتابخانهها، تأکید بر فرایند علمیشدن امور در بخشهای مختلف این سازمان بود که در این راستا، برنامهای پنجساله تدوین کردیم که مبتنی بر تأکیدات تولیت محترم است.
وی به ارائه آماری از منابع موجود در بخشهای مختلف این سازمان و بیان برنامههای انجامگرفته در دورۀ سکانداری خود پرداخت و افزود: در این مدت، در برنامهریزیها بیشتر سیاستها را مد نظر قرار دادیم؛ چرا که اهداف و راهبردها تا حدودی روشن است.
در پایان، حجتالاسلام سید جلال حسینی به نقش مهم کتابخانه در تنظیم سبک زندگی اسلامی اشاره و تصریح کرد: نباید کتابخانه را صرفاً محلی برای خوانش کتاب بدانیم و اگر کتابخانه بر سبک زندگی مردم بهویژه جوانان تأثیر نگذارد، در واقع نتیجهای نداشته است.
وی که پیش از این مسؤولیت معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی را بر عهده داشت، کتابخانه را همچون یک مرکز درمانی دانست که اهمیت و ارزش آن، وابسته به مراکز پژوهشی آن است و توضیح داد: آنچه در یک کتابخانه اهمیت دارد، حوزۀ پژوهش است و اقداماتی همچون راهاندازی پژوهشکده که در دستور کار رئیس اسبق بوده است، از اهمیت شایانی برخوردار است.
حجت الاسلام حسینی در بیان بخشی از برنامههای خود برای مدیریت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، مأموریت اصلی کتابخانه را در دورۀ جدید، الگوسازی، کادرسازی و شبکهسازی دانست و افزود: توجه بیشتر به سرمایههای عمومی، ارتباطگیری بیشتر با مراکز علمی دانشگاهی و حوزوی و امکان استفادۀ آسان پژوهشگران از منابع ارزشمند این سازمان، بخشی از برنامههای پیش روست.
گفتنی است در این جلسه، مسؤولیت جدید دکتر بذرافشان، به عنوان مشاور فرهنگی تولیت آستان قدس رضوی و عضو هیأت مدیرۀ سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی اعلام شد./864/د102/ب1