آثار توحید در زندگی فردی و اجتماعی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی ظهر امروز در حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) به بررسی آثار توحید در زندگی فردی و اجتماعی بشر پرداخت و اظهار داشت: توحید انسانساز است و برای انسان مسئولیتهای اجتماعی تمدن سازی تعیین میکند.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه حس مسئولیت و حقیقت مسئولیتپذیری اجتماعی از اولین آثار توحید در زندگی مؤمن است، عنوان کرد: کنترل اعضاء در حوزه فردی و مدیریت اندیشه و مواجهات اجتماعی از آثار توحید در زندگی مؤمن است.
وی افزود: خداوند متعال در توصیف این وجه از آثار توصیف در آیه 36 سوره اسراء فرموده است«وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ ۚ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا؛ و از چیزی که به آن علم نداری [بلکه برگرفته از شنیدهها، سادهنگریها، خیالات و اوهام است] پیروی مکن؛ زیرا گوش و چشم و دل [که ابزار علم و شناخت واقعیاند] موردِ بازخواستاند.»
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی عدم استقلال مطلق را یکی دیگر از آثار توحید در زندگی بشر دانست و گفت: عدم تکبر و تنظیم افعال انسانی در حدود و خوی آدمی از آثار فقیر شمرده شدن مؤمن در اندیشه او است.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه اگر مؤمن احساس استقلال مطلق نداشته باشد و خود را فقیر بپذیرد مسلماً به امور دیگران نیز رسیدگی خواهد کرد، گفت: مسئولان در سمت و جایگاه مسئولیتی خود احساس استقلال نکنند و بر اساس این آموزه توحید به امور مردم رسیدگی جدیتری داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی شجاعت را از دیگر آثار توحید برشمرد و ابراز داشت: اما مراحل مصداق یک مؤمن حقیقی شجاع در عصر حاضر است تا جایی که در شرایط سخت سیاسی اوایل انقلاب فرمودند« آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند»؛ این در حالی است که با گذشت زمان به معنای واقعی اقتدار آمریکا و اسرائیل در برابر چشم جهانیان درهمشکسته است.
استاد حوزه علمیه قم توکل را یکی دیگر از آثار توحید در زندگی مؤمن دانست و گفت: هدفمندی و فرمان پذیری از دیگر آثار توحید در زندگی مؤمن است که آثار شگفتانگیزی در سلامت ساختارهای اجتماعی و توسعه یک تمدن دارند./837/ج