يادداشت؛
گام بلند جوانان ایرانی در فضا
فناوری نوین پرتاب ماهواره در ایران زمین به صورت مستمر در حال پیشرفت است. پیشرفتی که شگفتی دوستان و خشم دشمنان را برانگیخته است. ایران بدون اتکا به دیگران در مرزهای تحقیق و توسعه دانش قدم بر میدارد.
به گزارش خبرگزاري رسا، دکتر حسن عابدینی، استاد دانشگاه و قائم مقام خبرگزاری صداوسیما، طی یادداشتی در روزنامه صبح نو از ماهواره ظفر و تلاش جوانان ایرانی نوشت. متن یادداشت او بدین شرح است:
ماهواره آماده پرتاب ظفر ساخت دانشگاه علم و صنعت را از نزدیک دیدم. جایی که ساخت دومین ماهواره پیشرفته هم پایان یافته است. ماهوارههایی که در اوج خودباوری به دست دانشمندان ایرانی ساخته شده است. بزرگ مردانی که میانگین سن آنان حدود ۳۰سال است. جوانانی پرانرژی، اندیشمند و کم ادعا که به آینده درخشان و بالندگی کشور بسیار امیدوارند. همه آنان دانش آموخته ایران زمیناند. ماهواره ظفر در لبههای فناوری نوین حرکت میکند. کشورهای دارنده دانش چرخه کامل فناوری ساخت پایگاه پرتاب، پرتاب و ساخت ماهواره به اندازه انگشتان دو دست هم نمیرسد.
دارندگان دانش فضایی در اشتراکگذاری علمشان با دیگران بسیار خسیساند، زیرا این دانش از مؤلفههای قدرت ملی در دهه دوم قرن بیستویکم تلقی میشود. تحریم علم، اما هرگز برای یاران سلمان فارسی محدودیتساز نیست. این وعده صادق است که اگر دانش در ثریا هم باشد، این قوم به آن دست خواهد یافت.
دهها دانشمند ایرانی رشتههای گوناگون از مکانیک تا الکترونیک، مخابرات تا متالورژی و از دانش جاذبه زمینی تا تشعشعات کهکشانی در حال همکاری هستند تا زمینه ساخت و پرتاب ماهواره میسر شود. بالای سر دانشمندان جوان تصویری از پیشقراول مقاومت اسلامی شهید حاج قاسم سلیمانی است. او که خوباوری را در نسل نو نهادینه و غلبه بر ابرقدرتها را دست یافتنی کرد.
فناوری نوین پرتاب ماهواره در ایران زمین به صورت مستمر در حال پیشرفت است. پیشرفتی که شگفتی دوستان و خشم دشمنان را برانگیخته است. ایران بدون اتکا به دیگران در مرزهای تحقیق و توسعه دانش قدم بر میدارد.
دانشمندان جوان ایرانی هر گامی که در این حوزه فرا فناوری بر میدارند یک گام بلند در مسیر تسخیر فضاست. تلاش مستمر از ساخت ماهواره بر تا ساخت ماهواره و از دریافت سیگنال تا قرار گرفتن در مدار هر یک گامی بلند در عصر فناوری نوین است. عدم دستیابی به هدف در یک مرحله شکست تلقی نمیشود بلکه مرحله تازهای از یادگیری است. پیشانی سربازان دانشمند وطن که در اوج تحریم، راههای چند دههای را میان بر طی میکنند باید بوسید.
پایگاه فضایی امام خمینی در سمنان که سال۹۶ بهصورت رسمی به بهرهبرداری رسید، حس غرور ملی را در هر ایرانی برمیانگیزد. جایی که نماد بلوغ دانش است. عظمت کار زمانی روشن میشود که پایگاه سکوی برج پرتاب که یکهزار و ۱۰۰تن به ارتفاع ۴۵ متر است، ۸۰متر برای آمادهسازی جابهجا میشود.
همه چیز إنشاالله برای پرتاب ماهواره ظفر با ماهواره بر سیمرغ در مدار ۵۰۰کیلومتری در روزهای دهه فجر آماده است. امپراتوری رسانهای نظام سلطه البته طبق روال بسیار کوشش خواهد کرد تا نگذارد موفقیت ایرانیان عالمگیر شود و اگر نتوانست، دستاوردها را اندک جلوه میدهد یا به تحریف روی میآورد.
همگان میدانند که ماهوارهبر با موشک متفاوت است. ماهوارهبر حرکتی علمی و پژوهشی است، اما موشک کاربرد نظامی دارد. موشک برای پرتاب باید دراوج محرمانگی رخ دهد تا دشمن نتواند از آن آگاهی یابد، اما کار آمادهسازی ماهوارهبر چند روز در جایی که برای همگان امکان رصد آن فراهم است به درازا کشیده میشود.
نقش ماهوارهها در زندگی بشر قابل کتمان نیست. کمک به پیشبینی آبوهوا، هوانوردی، دریانوردی و حتی هدایت ناوگان زمینی، کشف معادن، تغییرات اقلیمی، شناسایی مناطق بحران طبیعی، مخابرات، انتقال اطلاعات و تقویت پیوند صنعت با دانشگاه و در یک کلام در رشد اقتصاد کشور نقشی کانونی دارد.
اقتدار کشور فقط در زمین نیست، بلکه هوا را هم تا ارتفاع ۹۹ کیلومتری شامل میشود، اما بدون نقشآفرینی و کسب سهم مناسب در فضا، حکمرانی در قرن آینده که دو، سه سال دیگر شروع میشود، دشوار خواهد بود.
فارغ از همه هیاهو و آلودگی اطلاعاتی که امپراتوری رسانههای نظام سلطه برای کم رمق نشان دادن حرکت شتابان ملت ایران انجام میدهند، فرزندان ایران اسلامی در آیندهای نه چندان دور به قلههای دانش دست خواهند یافت. إنشاالله./1360/
منبع: روزنامه جوان
ارسال نظرات