۲۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۳
کد خبر: ۶۴۷۶۵۱
حجت الاسلام آیتی در گفت‌وگو با رسا:

غیبت امام عصر معلول سوء رفتار مردم است

غیبت امام عصر معلول سوء رفتار مردم است
استاد مرکز تخصصی آینده روشن غیبت امام عصر(عج) را معلول سوء رفتار مردم دانست و تأکید کرد: همه باید با تغییر مثبت در زندگی خود در جهت زمینه سازی برای ظهور حضرت گام بردارند.

حجت الاسلام نصرت الله آیتی عضو هیأت علمی مرکز تخصصی آینده روشن(پژوهشکده مهدویت) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ایام میلاد با سعادت امام زمان(عج) بر لزوم زمینه سازی برای ظهور ایشان تأکید کرد و اظهار داشت: از زمینه سازی ظهور، هم آمادگی برای ظهور را می توان اراده کرد وهم اقداماتی را که سبب تعجیل ظهور می شود.

وی افزود: بی شک رفتارهایی که تعجیل در ظهور را باعث می شود، به معنای تأثیرگذاری عملکرد انسان ها در تعجیل یا تأخیر ظهور است، اما با استناد به روایات، ثابت می‌شود که زمینه سازی، به هر دو معنای آن درست ومستند به روایات است وعملکرد انسان ها، تأثیر مستقیمی در غیبت وظهور امام دارد.

حجت الاسلام آیتی با بیان این که میان رفتار مردم وغیبت وظهور امام به صورت کلی، رابطه علّی ومعلولی برقرار نیست، عنوان کرد:گرچه بی تردید، غیبت معلول سوءرفتار مردم است وبا تغییر مثبت در انسان ها، ظهور حتماً اتفاق خواهد افتاد، از این رو همه انسان ها باید در تلاش باشند تا با تغییر و تحول مثبت در زندگی خود موجبات نزدیکی ظهور را فراهم کنند.

نویسنده و پژوهشگر حوزه مهدویت ابراز داشت: زمینه سازی، وظیفه ای مستقل ومتفاوت با مسئولیت های معهود دینی نیست، بلکه انجام دادن همین مسئولیت های معهود دینی، ظرفیت همراهی با امام را در مردم ایجاد می کند وزمینه های ظهور را فراهم می سازد و اگر از زمینه سازی ظهور، آمادگی مؤمنان برای ظهور را اراده کنیم، به روشنی این معنا از رویات قابل استنباط است.

وی با اشاره به معانی دیگر زمینه سازی برای ظهور خاطرنشان ساخت: اگر از آن انجام دادن رفتارهایی را در نظر داشته باشیم که باعث تسریع یافتن امر ظهور می شود، هم دلیل عقلی وهم روایات بسیار بر آن دلالت دارد و این مطلب را بسیاری از عالمان متقدم ومتأخر شیعه پذیرفته اند.

حجت الاسلام آیتی تصریح کرد: باید توجه داشت که حالت انتظار برای ظهور، جز از ناحیه انسان ها وجود ندارد وبا فراهم شدن آن چه مربوط به انسان هاست، ظهور تحقق خواهد یافت، همچنین زمینه سازی، به معنای التزام به تمامی آموزه های دین مقدس اسلام است  واین مهم، وظیفه ای جدا از مسئولیت های معهود دینی نیست.

وی در بخش پایانی این گفت‌وگو با اشاره به اهمیت وظایف معهود دینی در نظام اسلامی خاطرنشان ساخت: امام مهدی(عج) نیز در برابر این مهم مسئول است وبی تردید برای تحقق آن طرح وبرنامه دارد، از این رو وظیفه مؤمنان نیز همراهی با امام برای تحقق آرمان های آن حضرت است./1330/ج

ارسال نظرات