۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۹
کد خبر: ۶۵۱۳۰۲

قرائت گزارش پرونده حسین فریدون در مجلس شورای اسلامی

قرائت گزارش پرونده حسین فریدون در مجلس شورای اسلامی
اظهار معدل غیرواقعی و نقض مراحل سنجش علمی از اهم محور‌های گزارش کمیسیون آموزش مجلس درباره پرونده تحصیلی دستیار ویژه حسن روحانی در دولت یازدهم است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری رسا، گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره پذیرش و نحوه جذب حسین فریدون دستیار ویژه حسن روحانی در دولت یازدهم برای مقطع دکتری، در نشست علنی امروز (دوشنبه 15 اردیبهشت 99) قرائت شد.

متن گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس درباره پذیرش و نحوه جذب دستیار ویژه رئیس دولت یازدهم برای تحصیل در مقطع دکترا به شرح زیر است:

هیأت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی

احتراما بازگشت به نامه شماره 4.473463 مورخ 24 آذرماه 1395 در خصوص ارجاع درخواست بررسی اعمال ماده 234 آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی راجع به موضوع پذیرش و نحوه جذب حسین فریدون برای تحصیل در مقطع دکترا به پیوست گزارش مذکور تقدیم می‌گردد. 

بخش اول

طرح مسئله:

کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری نظر به وظیفه ذاتی خود مذکور در بند 6 ماده 45 اَئین نامه داخلی مجلس و از باب نظارت و کسب اطلاع از کم و کیف امور کشور و نظر به وجود ابهاماتی در خصوص نحوه پذیرش حسین فریدون دستیار ویژه وقت رئیس‌جمهور در مقطع دکترا در تاریخ 4 مردادماه 1395 طی نامه‌ای به و زیر وقت علوم، تحقیاقت و فناوری موارد دارای ابهام را استعلام می‌کند. 

این وزارتخانه در تاریخ 30 مردادماه 95 مراحل ثبت نام نامبرده را به شرح ذیل گزارش می‌کند:

شرکت در آزمون دکترای نیمه متمرکز در مجموع علوم سیاسی در سال 1392

انتخاب 5 کدر رشته محل در محل تکمیل ظرفیت

درخواست نامبرده از سازمان سنجش امور شرکت برای شکرت در آمزون اختصاصی پردیس خودگردان دانشگاه شهید بهشتی

اعلام سازمان سنجش کشور به پردیس دانشگاه شهید بهشتی مبنی بر دارا بودن حدنصاب معرفی دوره شبانه دانشگاه گیلان برای ایشان و امکان استفاده از نتایج آزمون نیمه متمرکز در صورت کسب حداقل شرایط و ضوابط دانشگاه شهید بهشتی و عبور از مرحله گزینش علمی با توجه به سهمیه ایثارگری و وضعیت علمی نامبرده

تأئید گروه و دانشکده علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی مبنی بر پذیرش نامبرده

ثبت‌نام در دانشگاه شهید بهشتی در رشته روابط بین‌الملل در مقطع دکترا

اخذ و قبولی 18 واحد مقطع دکترا

ابلاغ دانشگاه شهید بهشتی به نامیرده مبنی بر شرکت نامبرده در آزمون جمع

همچنین این وزارتخانه در تاریخ 10 شهریورماه 95 تصویری از مدارک قبولی مشارالیه را به کمیسیون ارسال می‌کند

11 نفر از نمایندگان مجس شورای اسلامی نظر به ابقاع ابهامات در این خصوص طی نامه‌ای به هیأت رئیسه مجلس در  تاریخ 21 آذرماه 95 درخواست اعمال ماده 234 آئین نامه داخلی در این خصوص را نمودند که این درخواست تا تاریخ 24 به کمیسیون آموزش و تحقیقات فناوری ارجاع شد.

بخش دوم

اقدامات کمیسیون در خصوص تهیه گزارش:

کمیسیون پس از ارجاع موضوع از سوی هیأت رئیسه بررسی همه جانبه پرداخت و با دستگاه ‌ذیربط با وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، دانشگاه شهید بهشتی و همچنین جلسات متعدد با مسئولان دانشگاهی، رئیس دانشگاه و دانشکده و مدیران و رؤسای سازمان‌ها و دستگاه‌های ذیربط موضوع را مورد بررسی قرار داد. 

نتایج حاصل از این بررسی به صورت خلاصه به شرح ذیل است:

مستندات به پیوست به مراجع ذیصلاح ارسال خوهد شد

آقای حسین فریدون متولد 1336 داوطلب آزمون دکترای نیمه متمرکز سال تحصیل 92، 92 به شماره داوطلبی 289952 در کد رشته امتحانی 2117 مجموع علوم سیاسی در کلیه گرایشات شرکت کرده است.

نامبرده در مرحله تکمیل ظرفیت برای نوبت دوم شبانه دانشگاه گیلان در رشته روابط بین‌الملل با درنظر گرفتن شرایط 30 درصد جانبازی و سهمیه ایثارگران برای طی مراحل مصاحبه معرفی شده است. 

علی‌رغم اعلام دانشگاه گیلان مبنی بر کان لم یکن تلقی شدن پذیرش، و ثبت نام در صورت عدم مراجعه برای مصاحبه شفاهی ایشان برای شرکت در مصاحبه دانشگاه گیلان حاضر نمی‌شوند. 

نامبرده پس از عدم ثبت‌نام در دانشگاه گیلان طی درخواستی از سازمان آموزش کشور خواستار معرفی به دانشگاه شهید بهشتی برای شرکت در دانشگاه پردیس خودگردان این دانشگاه و برای تحصیل در رشته روابط بین‌الملل در مقطع دکترا می‌شود. 

سازمان سنجش آموزش کشور در تاریخ 1393/1/31 طی نامه‌ای به صورت محرمانه - مستقیم، خطاب به رئیس وقت دانشگاه شهید بهشتی آقای محمد مهدی طهرانچی، ضمن اشاره به درخواست آقای حسین فریدون برای ثبت‌نام در پردیس دانشگاه شهید بهشتی و اعلام معدل کارشناسی با نمره 17/38 و کارشناسی ارشد با معدل 17/75، اعلام می‌دارد که «استفاده از نمره آزمون دکتری سال 1392 برای پذیرش نامبرده با رعایت سایر ضوابط  و شرایط آن دانشگاه از نظر این سازمان بلا مانع است. همچنین رئیس این سازمان طی یادداشتی همراه با نامه فوق الذکر به رئیس دانشگاه شهید بهشتی اعلام می کند، لطفاً این نامه به صورت محرمانه به گروه فرستاده شده و در صورت مثبت بودن نامبرده جهت مصاحبه، به اطلاع جناب آقای دکتر فریدون جهت هماهنگی برسد». (منظور از دکتر فریدون در این یادداشت آقای عبدالحسین فریدون مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مدیرکل دفتر وزارتی است).

لازم به ذکر است، معدل کارشناسی اعلام شده از سوی سازمان با معدل واقعی تطابق ندارد و مطابق دانش‌نامه صادره از سوی دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخ 1373/5/30 معدل ایشان با گذراندن تعداد 147 واحد درسی با میانگین کل 13/33 بوده است. سازمان سنجش دلیل این امر را خوداظهاری آقای حسین فریدون هنگام اعلام معدل کارشناسی در سامانه سازمان اعلام کرده و وظیفه کنترل صحت اطلاعات پس از قبولی را مطابق دستورالعمل‌ها بر عهده دانشگاه شهید بهشتی می‌داند.

رئیس وقت دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه، آقای عباس عرب‌‌مازار طی پی‌ نوشتی در هامش‌نامه سازمان سنجش در تاریخ 1393/2/9، موضوع را «جهت اقدام لازم» به مدیر وقت گروه علوم سیاسی ارجاع می‌دهد.

در تاریخ 1393/2/16 مدیر وقت گروه طی یادداشتی اعلام می‌دارد که «آزمون کتبی و شفاهی پردیس انجام شده و اسامی برگزیدگان نیز اعلام شده است و در این شرایط راه معقول و مقبولی برای این پذیرش، مقدور و متصور نیست. ضمناً شاید افراد زیادی باشند که شرایط ایشان را داشته باشند پس اولی است که سازمان چنین امکانی را برای همه فراهم نماید. همچنین در سطر آخر نامه سازمان سنجش کشور قید شده است: با رعایت سایر ضوابط و شرایط آن دانشگاه. بر اساس همین جمله چون شرایط دانشگاه، آزمون کتبی و شفاهی بوده، بنابراین درخواست مذکور با آن شرایط تطابق ندارد»

در تاریخ 1393/2/22 رئیس وقت دانشکده در هامش‌نامه رئیس گروه از ایشان درخواست می‌کند که در صورت عدم تمایل به مصاحبه از طرف گروه صورتجلسه گروه برگزارکننده آزمون دکتری در این خصوص ضمیمه شود.

کمیته تحصیلات تکمیلی گروه علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی در تاریخ 1393/2/27 تشکیل جلسه داده و طی مصوبه خود که به امضای اعضای گروه رسیده است و در تاریخ 1393/2/31 به رئیس وقت دانشکده ارسال شده است. اعلام می‌دارد: «با توجه به آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی و علمی و اعلام نتایج نهایی نوبت دوم 93-1392 دکتری روابط بین‌الملل پردیس دانشگاهی، در این مرحله امکان هیچ‌گونه تجدیدنظر در نتایج اعلام شده وجود ندارد و لذا پذیرش درخواست ایشان در این دوره امکانپذیر نمی‌باشد. بدیهی است ایشان می‌توانند در نوبت بعدی آزمون این رشته شرکت نماید».

در همین تاریخ یعنی 1393/2/31 معاون پژوهشی دانشکده مصوبه گروه را به همراه سایر مدارک به معاون وقت آموزشی و تحصیلات تکمیلی ارسال می‌کند.

در تیر ماه 1393 معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تغییر می‌کند.

در تاریخ 1393/6/16 موضوع مجدداً از سوی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی جدید به رئیس دانشگاه ارجاع می‌شود.

در تاریخ 1393/6/22 مدیر وقت گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در یادداشتی خطاب به رئیس وقت دانشگاه اظهار می‌دارد که «پیرو پی‌نوشت معاون محترم آموزشی دانشگاه در خصوص وضعیت آقای حسین فریدون، چون از نظر ایشان شرایط احراز شده است و سازمان سنجش در این خصوص مجوز داده‌اند، طبعاً مانعی برای حضور آقای حسین فریدون در دوره دکتری روابط بین‌الملل پردیس دانشگاه شهید بهشتی نیست».

در همان تاریخ یعنی 1393/6/22 رئیس وقت دانشکده طی نامه‌ای خطاب به معاون وقت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اظهار می‌دارد: «پیرو پی‌نوشت جنابعالی بر نامه مورخ 1393/2/31 دانشکده در خصوص آقای حسین فریدون و با توجه به نظر مدیر محترم گروه علوم سیاسی ثبت‌نام ایشان در دوره دکتری روابط بین‌الملل پردیس از نظر دانشکده بلامانع است».

و در نهایت پس از طی مراتب اداری در تاریخ 1393/6/25 رئیس وقت دانشگاه شهید بهشتی در نامه‌ای خطاب به معاون وقت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اعلام می‌کند:« با توجه به نظر رئیس محترم دانشکده و بلامانع بودن ثبت‌نام ایشان از نظر دانشکده در پردیس ثبت‌نام به عمل آید». این دستور و در این تاریخ به این معناست که داوطلب در آزمون تحصیلی 93-1392 شرکت کرده لکن پذیرش و ثبت‌نام او برای سال تحصیلی 94-1393 صورت گرفته است.

نامبرده پس از ثبت‌نام در دانشگاه با حضور در دفتر اسناد رسمی شماره 36 تهران متعهد می‌شود:«از اشتغال به هر گونه کار در دستگاه‌ها، شرکت‌ها، مؤسسات و مراکز مختلف اعم از خصوصی، دولتی و عمومی خودداری نموده و صرفاً به امر تحصیل اشتغال داشته باشد».

بخش سوم

جمع‌بندی و اعلام نظر:

کمیسیون آموزش و تحقیقات با بررسی تمام مستندات قابل دسترسی و استماع اظهارات مسؤولان ذیربط اعلام می‌دارد در موضوع ارجاعی در خصوص «پذیرش و نحوه جذب آقای حسین فریدون برای تحصیل در مقطع دکتری»، تخلفات و رعایت شئونات قانونی در موارد ذیل واقع شده و کمیسیون در صورت رأی مثبت نمایندگان، خواستار ارسال پرونده به قوه قضائیه و مرجع ذیصلاح اداری است:

1. اظهار معدل غیرواقعی برای دوره کارشناسی حین ثبت‌نام توسط آقای حسین فریدون

2. تخلف از مفاد تعهد کتبی و محضری ثبت شده به شماره 192506 مورخ 1394/12/12 مبنی بر عدم اشتغال به هر گونه کار در دستگاه‌ها، شرکت‌ها، مؤسسات و مراکز مختلف اعم از خصوصی، دولتی و عمومی توسط آقای حسین فریدون.

3. عدم رعایت دستورالعمل‌ها و ضوابط قانونی توسط «دانشگاه شهید بهشتی» در مطابقت اطلاعات اظهار شده توسط داوطلب با اسناد و مدارک مثبته.

4. عدم رعایت مراحل سنجش علمی به صورت کامل برای داوطلب توسط دانشگاه شهید بهشتی./998/د102/ق

میثم صدیقیان
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
-
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۵
اصل ول کردن چشبیدن به فرع چپاولا بگرید اصلا ایشان پرفسور باشه شیر تو شیریعنی همین
0
0
صابر قاسمی
Iran, Islamic Republic of
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۱
بعداز پایان مصونیت پارلمانی باید به جرایم این افراد رسیدگی بشه و تمام اموالی که از راه نامشروع بدست اوردند را باید مصادره کرد بنظر شما چرا اسلام میگه دست دزد را قطع کنید؟ فلسفه این حکم چی بوده؟ چرا اسلام نگفت گوش دزد را ببرید؟چرا ؟
1
0
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۲
الان هم دارند رسیدگی میکنند که به مجلس بعدی نرسد چرا که مجلس بعدی حکم ... رو خواهند داد
0
0
یونس
Iran, Islamic Republic of
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۳
گرچه خلاف و تقلب ایشان تنها مربوط به نظام آموزشی نیست اما اگر عمیقتر نگاه کنیم این تقلب و اختلال از هر اختلاس و ارتشایی زیانبارتر است و عواقب بسیار ناخوشایندی از جهات مختلف برای جامعه خواهد داشت. محاکمه این نوع پرونده ها باید بسیار سریعتر و مجازات آن نیز باید سنگین تر باشد.
0
0
محمد حسین مختاری
Iran, Islamic Republic of
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۳
سلام بر نمایندگان خدا باور که هر لحظه خود را در برابر حساب وکتاب روز قیامت می بینند.اصبروا و استقاموا.
0
0
غلامرضا افشاری
Iran, Islamic Republic of
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷
مدارک لیسانس الی تا دکترای مسئولین مملکتی را بررسی کنید ،متوجه میشوید که همه آقایان در حین اشتغال بکار و داشتن شغل مهم در دانشگاها ،علی الخصوص در واحد دانشگاه آزاد ثبت نام وحتی بدون حضور در کلاس ،مدارک اصیل کارشناسی تا دکترا برایشان صادر واهداء شده ،این اتفاق نادر ومهمی نیست که وقت ملت را صرف این امور وهزینه آنرا از بیت المال باید پرداخت شه
1
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷
موضوع مدرك اقاي كردان را مجلس ان زمان خيلي زود فيصله داد ولي متاسفم براي مجلس فعلي و غرض و نيتي كه نمي گذارد كار پيش برود. فقط بحث ميكنيد و وقت كشي مي كنيد مجلس بايد وقتش را با اين مسائل تلف كند !!واي بر ما و يعني در پيشگاه عدل الهي قسم هم ياد كرديد
1
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۸
واقعأ خجالت داره . وقتی حاج قاسم عزیزتر از جونمون داشت برا امنیت مملکت می جنگید وقتی شهید حججی ها برای امنیت کشور شهید می شن ، یک عده مثل این آقا در کمال امنیتی که براش ساختن دنبال مدرک دزدی و وام گیری میلییاردی و ... تازه طرف برادر رییس جمهور هم هست! واقعأ باید از خانواده حاج قاسم و شهید حججی و سایر شهدای عزیز خجالت بکشه....
1
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۸
مبارکه یه دانشجو برا این که نیم نمره بهش بدن تا مشروط نشه رو اونقد سر می دوانندش. اونقد باید بره التماس کنه. حالا به طرف دکترا میدن قلابی. تو اروپا روزنامه ها به این مساله خیلی حساس اند . اینجا دولت پول مفت میده یارانه کاغذ میده ولی هیچ. خجالت داره. استعفا بدن دست اندرکاران این مساله
1
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۴
مجلس جدید باید اول از خودش شروع کند و قوانین مربوط به نظارت بر نمایندگان را اصلاح نماید.
1
0