۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۳
کد خبر: ۶۵۵۱۹۵
آیت الله تحریری تبیین کرد؛

آثار صبر و استقامت در رسیدن مقامات عرفانی

آثار صبر و استقامت در رسیدن مقامات عرفانی
تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه صبر در معاصی منشأ تقوای نفس می‌شود، گفت: صبر در طاعت، معصیت و مصیبت انسان را به درجات کمال می‌رساند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمدباقر تحریری تولیت مدرسه علمیه مروی، امروز عصر در جلسه شرح کتاب چهل حدیث امام خمینی(ره) که به‌صورت مجازی برگزار شد، گفت: انسان با استقامت و مقاومت می‌تواند مراحل کمالی خویش را با موفقیت طی کند.

وی با بیان اینکه انسان برای رسیدن به کمال نیازمند صبر و شکیبایی است، ادامه داد: انسان در مسیر رسیدن به کمال با شؤونات گوناگونی درصحنه عمل روبرو می‌شود.

آیت‌الله تحریری در خصوص نتایج و مراتب صبر، ابراز کرد: انسان زمانی که یک امری را درک می‌کند قبل از آنکه مطلوب و یا نامطلوب بودن آن را تجربه کند می‌خواهد از نتیجه و اثر آن آگاه شود و این امری فطری است بر همین اساس اسلام به آثار و نتایج اعمال اشاراتی می‌کند و توصیه دارد انسان‌ها اهل صبر و شکیبایی باشند.

تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه صبر در معاصی منشأ تقوای نفس می‌شود، اظهار داشت: انسان اگر در معاصی حالت مقاومت داشته باشد و نفس خویش را از آلودگی نگاه دارد به تقوای نفس دست می‌یابد.

وی در خصوص صبر در طاعت، گفت: کسی که می‌خواهد به صبر در طاعات دست یابد باید با حق انس داشته باشد و چون در مراتب ابتدایی نفس مشکلاتی را برای آدمی ایجاد می‌کند بحث تکلیف مطرح می‌شود.

آیت‌الله تحریری ادامه داد: اگر انسان در مسیر طاعت صبر پیشه کند کم‌کم آن حالت انس در وجودش ایجاد می‌شود بنابراین او نباید توقع داشته باشد آثار این انس را درک کند.

تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه انسان با صبر در امور ناگوار عالم دنیا می‌تواند به مقام رضا و قضای الهی برسد، عنوان کرد: مقام رضا و قضای الهی از مقامات بالای اهل عرفان است و این رسیدن یک مساله ذهنی نیست بلکه حقیقت محض است.

وی با تأکید بر اینکه به مساله صبر و آثار آن باید توجه خاص شود، خاطرنشان کرد: رابطه صبر با ایمان همانند رابطه سر با جسد است./813/پ202/ف

فاطمه علی آبادی
ارسال نظرات