۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲
کد خبر: ۶۵۷۰۷۲

انتقاد خانم‌ بازیگر به انحصاری‌شدن سریال‌سازی

انتقاد خانم‌ بازیگر به انحصاری‌شدن سریال‌سازی
مریم خدارحمی نرگس داستان این شب‌های سریال تلویزیون است. سریالی که هم کاربلد‌ها را جلوی دوربین آورده و هم نگاهش را از تهران به سمتِ لوکیشن‌های آذربایجان غربی هدایت کرده.

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، "دخترم نرگس" عنوان سریال تلویزیونی جدید از مجموعه تولیدات امور استان‌های صداوسیما است که از شنبه هفتم تیرماه روی آنتن شبکه یک رفت. کارگردانی و نویسندگی سریال "دخترم نرگس" را باقر حبیب پیران برعهده دارد و داوود سلیمان‌پور و سیدحسن فرخی به طور مشترک آن را تهیه کرده‌اند. "دخترم نرگس" تولید مرکز آذربایجان غربی است و از شنبه هفتم تیرماه روی آنتن شبکه یک سیما رفت. از جمله ویژگی‌های این سریال ترکیب بازیگران بومی و پایتخت است که در کنار یکدیگر به نقش‌آفرینی پرداخته‌اند؛ توجه ویژه معاونت امور استان‌های صداوسیما به افزایش تولیدات نمایشی و میزان کیفیت آن‌ها در سطح استان‌ها از جمله مواردی است که ضمن ارتقای کیفی این آثار به جذب مخاطب بیش از پیش منجر خواهد شد.

این سریال در بستر پلیسی و درامی اجتماعی، گره‌ها و فراز و فرود‌های غیرقابل پیش‌بینی را روایت می‌کند. این سریال ۲۷ قسمتی در صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی تولید شده و در آن به موضوعاتی از جمله همزیستی اقوام و ادیان، قاچاق کالا و ارز و تولید ملی پرداخته شده است. نرگس، دانشجوی ممتاز دانشگاه ارومیه است و مراحل انتهایی پایان‌نامه خود را سپری می‌کند. او فرزند سوم خانواده صادقی است. نرگس همواره گره‌گشای مشکلات اعضای خانواده، به ویژه برادر بزرگترش نادر است، اما در روند عادی زندگی‌شان اتفاقاتی می‌افتد و اسراری فاش می‌شود که احوال نرگس و خانواده را دگرگون می‌سازد.... محمود پاک‌نیت، حسین سحرخیز، مهوش صبرکن، رحیم نوروزی، مریم خدارحمی، فریبا طالبی، امیرحسین صدهزاری، هاشم چاووشی، جمال ذوالقدر، پدرام رحمانی، ماهرخ رفیع‌زاده و کامیار شکیبایی از بازیگران این مجموعه تلویزیونی‌اند.

تولید سریال "دخترم نرگس" در مرکز آذربایجان غربی و پخش آن از شبکه یک سیما که از امشب آغاز خواهد شد ما را بر آن داشت تا در آستانه پخش سریال گپ و گفتی با تهیه‌کننده و بازیگران سریال داشته باشیم؛ مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

توجه "دخترم نرگس" به هم‌زیستی و وحدت اقوام

داوود سلیمان‌پور و سیدحسن فرخی به طور مشترک تهیه‌کنندگی سریال "دخترم نرگس" را برعهده دارند. سریالی که در ۲۷ قسمت ۴۵ دقیقه‌ای به سفارش سیمای استان‌ها در صدا و سیمای مرکز استان آذربایجان غربی تولید شده است. سلیمان‌پور با اشاره به قصه و فضای سریال "دخترم نرگس" گفت: داستان اصلی این سریال خانوادگی، قصه دختری به نام نرگس صادقی را روایت می‌کند که سومین فرزند خانواده است؛ پدر خانواده رحمان صادقی است که آقای محمود پاک‌نیت نقش او را بازی می‌کنند. رحمان یکی از پیشکسوتان والیبال ارومیه است که شغلش هم زرگری است. این خانواده در طول قصه دچار بحران می‌شوند که پیرو مشکل به وجود آمده اتفاقاتی رخ می‌دهد که تماشای آن برای مخاطب خالی از لطف نخواهد بود. روایت اصلی این سریال خانوادگی است، اما در کنار آن یک داستان پلیسی هم داریم و قصه‌ها هم‌زمان با هم پیش می‌روند.

سلیمان‌پور با اشاره به جذابیت‌های مستتر درداستان این مجموعه اضافه کرد: موضوع اصلی داستان به هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ادیان در استان آذربایجان غربی بازمی‌گردد؛ این استان مهد ادیان است و ساکنان استان نیز ارتباط بسیار خوبی با هموطنان ارمنی، مسیحی و آشوریان دارند. آذربایجان غربی همچنین مهد زرتشت نیز هست و اقوام حضور چشمگیری در این منطقه دارند. بحث هم‌زیستی و وحدت اقوام و ادیان نیز مسئله‌ای است که در سریال ما مورد توجه قرار می‌گیرد؛ ضمن اینکه به بحث قاچاق کالا و ارز نیز گریزی زده می‌شود و به مبارزه به این مقوله می‌پردازیم. از سوی دیگر به بحث رونق تولید و حتی موضوع دریاچه ارومیه هم پرداخته می‌شود و فکر می‌کنم به دلیل این چندگانه بودن قصه‌ها مخاطب با مجموعه‌ای جذاب رو به رو خواهد بود.

می‌خواستیم مخاطبین با فضا‌های جدید روبرو شوند

این تهیه‌کننده درباره داستان‌های فرعی سریال خاطرنشان کرد: داستان‌های فرعی در این سریال بسیار است، اما به هیچ‌کدام به شکل اپیزودیک پرداخته نمی‌شود و همه آن‌ها موازی با هم در طول سریال پیش می‌روند، به طوری‌که هم‌زمان با روایت اصلی داستان این قصه‌ها را می‌بینیم.

سلیمان‌پور در پاسخ به سؤالی درباره مکان لوکیشن‌های سریال "دخترم نرگس" توضیح داد: بیشتر لوکیشن‌های این سریال در ارومیه و حومه آن است؛ دلیل این انتخاب هم این بود که می‌خواستیم فضای سریال "دخترم نرگس" با بقیه کار‌هایی که مخاطبان تا به حال دیده‌اند و معمولاً بیشتر لوکیشن و فضاهایشان در پایتخت می‌گذرد، تفاوت‌هایی به لحاظ بصری داشته باشد.

استفاده از بازیگران بومی و محلی

او درباره نحوه انتخاب و ملاک چینش بازیگران، تصریح کرد: در بحث انتخاب بازیگران بیشتر نظر کارگردان مجموعه آقای پیران دخیل بود، اما از زمانی که فیلمنامه برای تولید نهایی شد مشخص بود که برای پخش از یکی از شبکه‌های سه‌گانه در نظر گرفته می‌شود. در این سریال حدود ۴۰۰ بازیگر اصلی و فرعی داریم که از این تعداد حدود ۷-۸ نفر بازیگر پایتخت‌نشین‌اند و در کنار این دوستان از بازیگران محلی و بومی نیز بهره برده‌ایم. طبیعی بود که تصمیم گروه برای نقش‌های اصلی استفاده از بازیگرانی باشد که برای مخاطبان شبکه‌های اصلی نیز شناخته شده و مطرح‌اند.

سلیمان‌پور ضمن اشاره به لزوم توجه به ظرفیت‌های بومی استان‌های مختلف درباره جذابیت سریال‌هایی که در شهر‌هایی غیر از پایتخت ساخته می‌شوند تصریح کرد: طبیعی است وقتی بیننده از لحاظ بصری با تنوع لوکیشن، تصویر و اماکن جدید رو به رو می‌شود جذب سریال خواهد شد و این موضوع کمک بیشتری در جذب او برای تماشای سریال می‌کند. البته به غیر از لوکیشن، سایرشاخصه‌های بومی و محلی ما مانند لباس محلی و یا حتی زبان و لهجه در کار کمتر است و فقط ترانه پایانی سریال به زبان محلی آذری است.

هزینه تولید سریال در مراکز استان‌ها کمتر از پایتخت نیست!

این تهیه‌کننده در بخش دیگری از صحبت‌هایش یادآور شد: تصور باطلی در میان برخی از دوستان وجود دارد و فکر می‌کنند وقتی کاری در خارج از تهران انجام می‌شود هزینه‌هایش کمتر است، در صورتی‌که این اتفاق برعکس است چراکه هزینه‌های جانبی مانند حمل و نقل و اسکان گروه نیز به پروژه اضافه می‌شود. از طرف دیگر طبیعی است که گروه سازنده به دلیل دوری از محل سکونت خودشان دستمزد‌های بیشتری را مطالبه می‌کنند و به نوعی حق مأموریت می‌گیرند. همه این موارد در نهایت باعث افزایش هزینه‌ها می‌شوند و با این اوصاف انتظار می‌رود مسئولین سازمان صداوسیما از این دست کار‌ها حمایت بیشتری کنند تا شاهد ساخت سریال‌های بومی و منطقه‌ای در استان‌های مختلف باشیم تا هم هنرمندان جدید وارد عرصه شوند و هم چشم‌انداز‌های جدید به مخاطبان مختلف معرفی شود.

به گفته سلیمان‌پور فیلمنامه این سریال از سال ۱۳۹۷ روی میز بود و تولید مجموعه نیز از سال ۱۳۹۸ آغاز و تا امسال به طول انجامید.

مشکلات خانوادگی نرگس در گفتگو با مریم خدارحمی

مریم خدارحمی در سریال "دخترم نرگس" نقش دختر خانواده‌ای را بازی می‌کند که درگیر مشکلات و چالش‌هایی می‌شوند و زندگی‌شان تحت تأثیر قرار می‌گیرد. خدارحمی نقش اصلی این سریال را بازی می‌کند و مایل است درباره جزییات شخصیتی که بازی کرده بعد از پخش سریال و بازخوردی که از مخاطبان می‌گیرد صحبت کند. او در گفت‌وگویی کوتاه درباره نقشش در این مجموعه تلویزیونی که از هفتم تیرماه از شبکه یک روی آنتن می‌رود توضیحاتی داده که در ادامه می‌خوانید.

مریم خدارحمی درباره شخصیت نرگس، نقشی که در سریال "دخترم نرگس" آن را بازی کرده، گفت: نقش نرگس شخصیت اصلی سریال است. قصه سریال "دخترم نرگس" حول مشکلات خانوادگی نرگس پیش می‌رود و به دو بخش تقسیم می‌شود که در بخش اول روایت ماجرا‌های پلیسی را شاهدیم و در بخش دوم بیشتر دغدغه‌های خانوادگی مورد توجه قرار می‌گیرند.

چالش‌ها و اتفاق‌های جالبِ نرگس

این بازیگر درباره ویژگی‌های شخصیت نرگس بیان کرد: نرگس زندگی پر فراز و نشیبی دارد و چالش‌های زیادی سرراهش قرار می‌گیرد. تقریباً از قسمت چهاردهم به بعد سریال هم نرگس محور قصه سریال قرار می‌گیرد و در همین فضا چالش‌های اصلی زندگی‌اش برای او پیش می‌آید. به دلیل همین چالش‌ها و اتفاق‌های جالبی که در طول قصه می‌افتد فکر می‌کنم بیننده جذب این سریال شود.

این سریال آن‌قدر قابلیت داشت که از تهران دور شوم!

خدارحمی در ادامه با اشاره به جذابیت‌های سریال‌هایی که در استان‌هایی به غیر از تهران ساخته می‌شوند و درباره علت انتخاب این سریال با توجه به اینکه در شهر ارومیه تصویربرداری شده است توضیح داد: واقعیت این است که خودم خیلی دوست نداشتم از خانه و خانواده برای مدت طولانی دور شوم و برای بازی در این سریال هم حدود ۵ ماه در ارومیه ماندم، اما وقتی قصه و علی‌الخصوص قصه نرگس را خواندم آنقدر به نظرم جذاب و دوست‌داشتنی آمد که نتوانستم آن را رد کنم.

هجوم زیاد بازیگران در مقابلِ تولیدات محدود

این بازیگر ادامه داد: نقش نرگس جای بازی زیادی برای من داشت و فیلمنامه کار هم بسیار دقیق نوشته شده بود. بعد از مدت‌ها یک فیلمنامه خوب خواندم که این قابلیت را داشت برای آن از تهران دور شوم. همان‌طور که می‌دانید مسائل زیادی وجود دارد که یک بازیگر خودش تنها انتخاب‌کننده نیست. هجوم بازیگران زیاد شده و از آن طرف تولیدات هم محدود شده‌اند و به همین دلیل پیشنهاد‌ها کم‌اند. برخی نقش‌ها هم برای از ما بهتران است، اما نرگس نقشی بود که بعد از این همه سال عمیقا به آن علاقه‌مند و امیدوارم.

انتقاد خانم بازیگر به انحصاری شدن سریال‌سازی

حضور بازیگران در سریال‌های تولید استان‌ها معمولاً با گلایه‌هایی همراه است، خدارحمی نیز انتقاد‌هایی به تولید سریال‌های استانی دارد. او در ادامه بیان کرد: به عقیده من مراکز استان‌ها برای تولید فیلم و سریال به نوعی از امکاناتی که در پایتخت وجود دارد محروم‌اند. متأسفانه باید بگویم سریال‌سازی دست عده معدودی افتاده و به نوعی انحصاری شده است. اما وقتی من قصه سریال "دخترم نرگس" را خواندم و شنیدم که کار‌های قبلی آقای پیران سریال‌های خوبی بودند و چندین بار از مراکز پخش شده‌اند مطمئن شدم که راه درستی را انتخاب کرده‌ام. از طرفی به این نتیجه رسیدم ایشان هم از آن دسته کارگردان‌هایی‌اند که به دلیل عدم حضور در پایتخت از نشان دادن استعدادشان محروم‌اند و همین قضیه هم در انتخاب من برای حضور در این سریال تأثیر داشت.

تبعیض قائل‌شدن میان بودجه تهران و شهرستان

این بازیگر در پایان ضمن اشاره به سختی‌هایی که کار در شهرستان همراه دارد یادآور شد: امکانات برای سریال‌هایی که در شهرستان در نظر گرفته می‌شوند محدود است، این محدودیت شامل بحث بودجه هم می‌شود و این مسئله به گروه سازنده فشار‌هایی را وارد می‌کند. به نظرم تبعیض قائل شدن درباره بودجه تهران و شهرستان عادلانه نیست و سختی‌ها و فشردگی کار در شهرستان را مضاعف می‌کند. از طرف دیگر باید بستر برای فعالیت استعداد‌هایی که در شهرستان‌اند، اما امکان حضور و فعالیت در پایتخت را ندارند فراهم شود تا این افراد میدان بیشتری برای انجام فعالیت داشته باشند.

بازگشت حسین سحرخیز به تلویزیون

حسین سحرخیز از چهره‌های شناخته شده تلویزیون است که مخاطبان سینما و تئاتر هم کار‌های زیادی را از او به خاطر دارند سحرخیز در سریال "دخترم نرگس" در نقش یک پلیس ظاهر شده است که گره‌گشای برخی از معضلات و چالش‌هایی است که برای دیگر شخصیت‌های قصه در طول داستان به وجود می‌آید.

کارگردان می‌تواند با خمیر در دستش، مجسمه زیبایی بسازد

سحرخیز درباره این سریال گفت: وقتی کار را به من پیشنهاد کردند فیلمنامه را دارای قابلیت‌های خوبی دیدم و احساس کردم نتیجه خوبی می‌تواند به دست بدهد. همان‌طور که می‌دانید فیلمنامه پایه و اساس اولیه هر کاری است و بر اساس آن کارگردان خمیری در دست دارد که می‌تواند با آن مجسمه زیبایی بسازد و اگر فیلمنامه خوب نباشد این اتفاق نخواهد افتاد.

او ادامه داد: من پیش از این کار، افتخار آشنایی با آقای پیران، کارگردان سریال را نداشتم و سریال "دخترم نرگس" اولین همکاری من و ایشان بود. با صحبت‌هایی که با ایشان داشتم احساس کردم آقای پیران تجربیات بسیار خوبی دارند، ضمن اینکه ایشان قبلاً فیلمبردار بودند و کادر و مدیوم تلویزیون را کاملاً می‌شناسند و به آن اشراف دارند.

گره‌گشایی سرهنگِ سریال همراه با تعلیق

سحرخیز در سریال "دخترم نرگس" نقش یک پلیس را بازی می‌کند، او در همین باره توضیح داد: من نقش یک سرهنگ آگاهی را بازی می‌کنم که بر اثر یک اتفاق وارد قصه می‌شود تا از رمز و راز‌هایی که تا حدی جنبه سیاسی هم دارند پرده بردارد. در فرآیندی که سرهنگ برای آگاهی از معما‌ها طی می‌کند متوجه نکاتی می‌شود که تعلیق‌هایی را در پی دارد که برای مخاطب جذاب خواهد بود.

لوکیشن‌های تکراری که مردم را خسته کرده است

این بازیگر در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به اینکه سریال «دخترم نرگس» کاری از مجموعه تولیدات استانی است بیان کرد: به نظر من یکی از سیاست‌گذاری‌های درستی که در تلویزیون اتفاق افتاده و در امور استان‌های صداوسیما در حال انجام است، بردن تله‌فیلم‌ها و سریال‌ها به شهرستان‌هاست. این اتفاق چندین حسن دارد، اول اینکه تماشاگر آن‌قدر که لوکیشن‌های تکراری در تهران دیده خسته شده است و همین نکته برای مخاطب تنوع ایجاد می‌کند و تماشاگر با تصاویر، فضا‌های زیباتر مخصوصاً در شهرستان‌هایی که دارای آثار باستانی‌اند رو به رو می‌شود. نکته دیگری که می‌توان به عنوان حُسن به آن اشاره کرد این است که وقتی فیلم یا سریالی در استانی به غیر از تهران ساخته می‌شود طبیعتاً از عوامل آن شهرستان استفاده می‌کند، نیرو‌های بسیار بااستعدادی که زمینه بروز و شکوفایی توانایی‌های آن‌ها به دلیل محدودیت‌هایی که در شهرستان وجود دارد فراهم نیست، اما با ساخت آثار جدی در شهرستان این بستر در کنار اشتغال‌زایی که برای آن‌ها به وجود می‌آید فراهم می‌شود.

ساخت آثار جدی در شهرستان زمینه بروز استعدادهاست!

سحرخیز اضافه کرد: در این چند وقت شاهد بودم چند نیروی بااستعداد در شهرستان فعالیت‌هایی محدود داشتند، اما وقتی در سریال‌های این‌چنینی حضور پیدا کردند به تهران راه یافته و بسیار مطرح شدند.

او در پایان درباره تجربه حضور در سریالی که در شهری به غیر از تهران ساخته شده است یادآور شد:، چون من در تهران حضور دارم طبیعی است که اگر در کاری که در پایتخت ساخته می‌شود بازی کنم راحت‌ترم؛ از این جهت که می‌توانم بعد از پایان تصویربرداری هر روز به خانه خودم برگردم و در کنار خانواده‌ام وقت بگذرانم، اما تجربه‌ای که من در ارومیه داشتم برایم جذاب بود و برخورد با هنرمندان این منطقه، آشنایی با مردم، سنت‌ها و آداب و رسوم ارومیه نیز از دیگر نکات دوست‌داشتنی این همکاری به حساب می‌آید./د102/ف

منبع: تسنیم
ارسال نظرات