۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۲
کد خبر: ۶۷۱۹۳۴
عمار انقلاب؛

آیت الله مصباح تحول و مسیر جدیدی مطابق با نیازهای زمان برای حوزه ایجاد کرد

آیت الله مصباح تحول و مسیر جدیدی مطابق با نیازهای زمان برای حوزه ایجاد کرد
عضو جامعه مدرسین گفت: آیت الله مصباح فقط به فکر تربیت و تقویت علمی خودش نبود و دنبال این بود که تحول و مسیر جدیدی مطابق با نیازهای زمان برای حوزه باز کند.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) امروز در ابتدای درس خارج اصول با بیان این که این ایام برای حوزه علمیه قم دو حادثه ناگوار اتفاق افتاد، یکی ارتحال مرحوم آیت الله یزدی و دوم ارتحال مرحوم آیت الله مصباح یزدی(رضوان الله تعالی علیهما)، گفت: ضایعه ارتحال این دو شخصیت علمی و انقلابی حوزه علمیه را به رهبری معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید(دامت برکاتهم) و همه حوزویان تسلیت می‌‌گوییم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با استناد به پیام رهبر معظم انقلاب درباره آیت الله مصباح یزدی افزود: ایشان یکی از شخصیت‌های بارز علمی، از سرمایه‌ها، ذخایر و ارکان علمی حوزه علمیه قم بودند.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: اینکه یک طلبه‌ای وارد حوزه شود و با مجاهدت‌های علمی فراوان جزء ارکان علمی و صاحب کرسی تدریس در مباحث فلسفی، تفسیری، اخلاقی و آثار فراوان علمی گردد، چیزی نیست که ما بتوانیم ساده از کنار آن بگذریم، تا توفیق الهی شامل حال انسان نشود، کسی نمی‌تواند به این مرحله برسد. چقدر تلاش‌ها، مجاهدت‌ها، فداکاری‌ها لازم است که انسان بتواند به این مرتبه علمی برسد.

استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان این که آیت الله مصباح واقعاً مباحث فلسفی را بسیار متبحرانه و عالمانه دریافت کرده بود و درس‌های او پختگی خاصی در مباحث فلسفی به انسان ارائه می‌داد، ابراز کرد: ما باید این جهت را واقعاً الگوی خود قرار بدهیم، حساب کنیم بالأخره در پایان عمرمان کجای این حوزه و کجای این مسیر علمی قرار داریم؟

آیت الله فاضل لنکرانی با تأکید بر این که آیت الله مصباح یزدی فقط به فکر تربیت و تقویت علمی خودش نبود و دنبال این بود که تحول و مسیر جدیدی مطابق با نیازهای زمان برای حوزه باز کند، اظهار داشت: ما بزرگانی را در حوزه علمیه قم داشتیم با این که مراتب علمی بسیار بالایی پیدا کردند لکن به فکر اینکه یک مسیر تحول جدیدی در حوزه ایجاد کنند نبودند.

وی افزود: آیت الله مصباح یزدی از افرادی بود که واقعاً دنبال این بود مطابق با نیاز زمان طلبه‌ای که آشنایی با علوم انسانی هم داشته باشد تربیت شود تا علوم انسانی را از دل متون اسلامی استخراج کند و این یک فکر و ایده بسیار مهمی بود که فضلای قوی در حوزه تربیت شوند که بتوانند اسلام را با توجه به مکاتب الحادی فراوانی که وجود دارد بشناسند، تحقیق کنند، مسلط بر مبانی فلسفه غرب، جامعه‌شناسی و روانشناسی غربی باشند تا بتوانند موضع دین و اسلام را استخراج کرده و بیان کنند؛ این بسیار کار عظیم و مهمی است و از هر کسی ساخته نیست.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) مقابله با التقاط و اسلام‌شناسی‌های ادعایی را از ویژگی های آیت الله مصباح یزدی ذکر کرد و گفت: من یادم هست در همان اوایل انقلاب ایشان جلساتی را داشتند و با افرادی که مدعی اسلام شناسی بودند و اسلام‌شناسی را با انتشار کتاب در دانشگاه‌ها ترویج می‌کردند، در حالی که بسیاری از مبانی آنها مطابق با واقع نبود! ایشان با چه حساسیتی و با چه غیرت و جدّیتی با این افکار مقابله می‌کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب و بعد از ارتحال امام خمینی(رضوان الله علیه) هم باز می‌بینیم ایشان در مقابله با افکاری که با متن اصلی دین سازگاری نداشت، خیلی محکم و مقاوم حضور داشت و این ویژگی هم بسیار مهم است.

استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان این که ما طلبه‌ها نباید فقط به فکر درس خواندن و درس گفتن و کتاب نوشتن باشند، ابراز کرد: طلبه باید نگهبان دین باشد، باید ببیند چه فکر و اندیشه باطلی در جامعه می‌آید، آن را بشناسد و واقعاً‌ برای رضای خدا با آن مقابله کند.

آیت الله فاضل لنکرانی دفاع از انقلاب و حمایت از رهبری معظم انقلاب را از دیگر ویژگی های آیت الله مصباح یزدی دانست و گفت: اگر ما برگردیم به ایام ارتحال امام، در آن ایام بزرگان قم، اعاظم و مراجع از رهبری معظم انقلاب حمایت کردند و بحمدالله این هم یکی از اسناد افتخار حوزه است اما یکی از شخصیت‌هایی که حضور جدی در حمایت از ولایت فقیه داشت این شخصیت بزرگوار بود.

وی با اشاره به حمایت های مراجع تقلید از رهبر معظم انقلاب، خاطرنشان کرد: مرحوم والد ما(رضوان الله تعالی علیه) هم در این جهت بسیار تلاش کردند و قدم‌های بسیار بزرگی را در حمایت از رهبری معظم انقلاب و تثبیت و تقویت رهبری ایشان برداشتند اما مرحوم آقای مصباح هم در این جهت نقش بسزایی داشتند و تا آخر هم نسبت به این عقیده پایدار ماند.

ارسال نظرات