تحریم علیه مقاومت نشانه یأس آمریکا است
به گزارش خبرگزاری رسا، سعدالله زارعی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:
آمریکا «عبدالعزیز المحمداوی و فالح فیاض» دو مسئول ارشد «حشدالشعبی» عراق را تحریم کرد. وزارت خزانهداری آمریکا با فاصله یک هفته با وارد کردن اتهام همکاری با داعش! این دو رزمنده برجسته عراقی که نقشهای مهمی در ریشهکن شدن این گروه تروریستی داشتند را در لیست تحریمهای خود قرار داده است. تحریم فالح فیاض که فرمانده حشدالشعبی است درست در سالگرد به شهادت رسیدن شهید ابومهدی المهندس فرمانده سابق حشدالشعبی به دست آمریکا صورت گرفته و این در حالی است که مردم عراق در سالگرد اقدام جنایتکارانه آمریکا علیه سرداران شهید سلیمانی و مهندس مراسم میلیونی برگزار کرده و مقامات رسمی عراقی در این مراسم بزرگداشت شرکت نمودند.
آمریکا در همین ایام چند تن از رهبران مبارز یمن را نیز در لیست تروریست قرار داده و تحریم کرد و این هم در حالی صورت گرفته است که دور جدید جنایت علیه مناطق مسکونی و فرودگاهها در دو استان صنعا و الحدیده از سوی ائتلاف سعودی - امارات آغاز شده و دهها زن و بچه یمنی در اثر این بمبارانها به شهادت رسیده بودند.
اقدام آمریکا در مورد یمن و عراق بیش از آنکه بیانگر اقتدار و ابتکار عمل آمریکا باشد از نوعی استیصال خبر میدهد چراکه وقتی یک کشور مدعی قدرت دست به اقداماتی میزند که در عمل هیچ کمکی به او نمیکند و به طرف مقابل او نیز ضربهای وارد نمیکند، نامی غیر از «انتقامجویی بیفایده» پیدا نمیکند و کسی دست به انتقام بیفایده میزند که گزینه دیگری در اختیار ندارد. در همان حال اقدام آمریکا نوعی «بلاهت» هم محسوب میشود چراکه نیروهای آمریکایی مستقر در عراق و مستقر در منطقه خلیج فارس و اقیانوس هند در شرایط فعلی به آرامش احتیاج دارند و تجربه هم نشان داده در برابر اقدامات تهاجمی گروههای مسلحی که از روش «جنگ نامتقارن» استفاده میکنند، آسیبپذیر میباشند. بنابراین هم اقدامات یک ماه پیش وزارت خزانهداری آمریکا در تحریم پنج مقام ارشد انصارالله یمن و هم اقدام چند روز پیش آمریکا در قرار دادن این جنبش در لیست تروریزم، گزک دادن دست جریانی است که قدرت عمل خود را ثابت کرده و در جریان عملیاتهای برونمرزی خود نظیر عملیات بقیق و خریص از حدود و حصار آمریکا عبور کرده است.
آمریکا وقتی گروهی توانمند را در لیست تروریزم قرار میدهد و یا زمانی که اعضای ارشد آن را تحریم میکند، قاعده بازی را به وادی غیرمعمول و خارج از قوانین شناخته شده سوق میدهد و این در حالی است که پیامد آن برای خود آمریکا دردناکتر است. آمریکاییها در این میدان به جای آنکه روی قواعد شناخته شده بازی تاکید کرده و طرفهای مقابل خود را به اقدام مسئولانه در چارچوب هنجارهای موجود فرا بخواند، هنجارها را کنار زده و به طرف مقابل خود اجازه داده که هر اقدامی را که برای حفظ موقعیت و افزایش قدرت خود لازم میداند، انجام دهد! اگر نام این اقدام آمریکا بلاهت نیست پس چه نامی دارد.
آمریکاییها از حدود ۱۵ ماه پیش تصمیم گرفتند، هنجارهای موجود که مورد پذیرش طرفهای مقابل آنها هم بود را کنار بگذارند و نوعی آنارشیسم را بر محیط منطقه حاکم گردانند بر همین اساس دو ماه مانده به پایان سال ۲۰۱۹ حمله به مقرهای حشدالشعبی عراق را در منطقه مرزی القائم - واقع در غرب عراق - آغاز کردند که در پی آن ۱۵ عضو حشدالشعبی به شهادت رسیدند و پس از آن نیز چند عملیات محدود علیه حشدالشعبی انجام دادند تا اینکه در دومین روز سال نو مسیحی(۲۰۲۰) سردار نامی مقاومت شهید حاج قاسم سلیمانی و سردار ابومهدی المهندس را در فرودگاه مدنی بغداد به شهادت رساندند. پیش از این مقامات پنتاگون دست زدن به چنین اقداماتی را بسیار خطرناک و با پیامدهای غیرقابل محاسبه ارزیابی و رئیسجمهور آمریکا را از تصمیمگیری در این مورد منع کرده بودند. کما اینکه حدود سه سال پیش، زمانی که ترامپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تروریزم قرار داد، فرماندهان ارتش آمریکا پیامدهای چنین تصمیمی را خارج از محاسبه دانسته و خطرات آن را گوشزد کردند و علاوه بر آن فرمانده آمریکایی سنتکام- دیوید پترائوس- اعلام کرد به هیچ وجه در نظر ندارد اقدامی علیه اعضای سپاه پاسداران صورت دهد.
اگر مقامات نظامی آمریکا آن روز در مورد پیامدهای قراردادن سپاه پاسداران، حشدالشعبی، حزبالله و انصارالله در لیست تروریزم و یا قراردادن اعضای ارشد آنها در لیست تحریمهای وزارت خزانهداری خود ابهام داشتند و پیامدهای چنین تصمیماتی را غیرقابل محاسبه یعنی دشوار ارزیابی میکردند، امروز میتوانند پیامدهای تصمیمات دو سال اخیر علیه یگانهای مقاومت در منطقه را جمعبندی نمایند. در این فاصله دستکم ۲۰۰ نظامی آمریکا در منطقه کشته شدهاند؛ به دستکم ۱۵ مقر نیروهای آمریکا در عراق، سوریه و افغانستان حمله شده و در یک مورد بزرگترین پایگاه نظامیشان در منطقه یعنی عینالاسد بهطور رسمی و گسترده درهم کوبیده شده است و دهها فروند هواپیما، بالگرد و تجهیزات نظامی دریاییشان هم منهدم گردیدهاند. در این فاصله نظامیان آمریکایی در منطقه به شدت در معرض انواعی از تهاجمات قرار گرفتهاند و تقریباً روزی نیست که یک خبر از حمله به کاروان نظامی و یا پادگان آمریکا روی خروجی خبرگزاریها و صفحات تلویزیونها نرود.
آمریکا با تحریم «فالح فیاض» و «عبدالعزیز المحمداوی» که دو عنصر برجسته عراقی در جریان مبارزه با داعش بودهاند، خود را رویدرروی ملت عراق قرار داده است و این در منظر تحلیلگران نظامی به این معناست که آمریکا در مورد حفظ نیروها و پایگاههای نظامی خود در عراق به تردید افتاده و یا در مورد خارج کردن آنها از عراق به تصمیم رسیدهاند. این موضوع دو پیامد را برای آمریکاییها به دنبال خواهد داشت؛
پیامد اول تشدید حملات نظامی علیه پایگاهها و نیروهای آمریکایی در عراق- و نیز در منطقه- است چرا که نیروهایی که تاکنون با تهدید نیروها و پایگاههای نظامی آمریکا و اجرا کردن این تهدیدات، آمریکا را از نقطه «تصمیم قطعی به حفظ پایگاههای نظامی خود در عراق» به تردید درباره حفظ این پایگاه رساندهاند، بر کارآمدی روش خود اطمینان داده و به حجم حملات خود علیه آمریکاییها خواهند افزود.
پیامد دوم این است که نیروهای مورد حمایت آمریکا در عراق که در دو سطح مدنی و نخبگان حکومتی قابل تصور میباشد را دچار ضعف میکند. آمریکا از دو سال پیش برنامه نسبتاً منسجمی برای تغییر حکومت در عراق و لبنان داشت و در گامهای اولیه موفقیتهایی هم به دست آورد اما در ماههای اخیر و بخصوص تحت تأثیر شهادت سردار سلیمانی، طرح آمریکا در مورد این دو کشور با موانع جدی مواجه گردید. اقدام پیاپی آمریکا علیه حشدالشعبی در طول ۱۵ ماه گذشته، زمینه کارآمدی در محیط ملی عراق را تخریب کرد و عدم به سامان رسیدن اقتصادی عراق در دوره مصطفی الکاظمی علیرغم روابط گرمی که با واشنگتن داشت، مردم عراق را نسبت به تغییرات مد نظر آمریکا بدبین کرده است.
اقدام آمریکا علیه حشدالشعبی که یک سازمان کاملاً رسمی و قانونی و مورد حمایت نهادهای رسمی نظیر مجلس و دولت و شخصیتهای برجستهای نظیر آیتالله سیستانی است، عمق ناامیدی آمریکا از روند امور در عراق را به نمایش گذاشته است. در واقع همانطور که یک عضو پارلمانی این کشور گفت، تحریم فرماندهان ارشد حشدالشعبی، شلیک آمریکا به دولت مصطفیالکاظمی بود و به همین دلیل رئیسجمهور و نخستوزیر عراق بلافاصله پس از اعلام وزارت خزانهداری آمریکا، با فالح فیاض رئیس حشدالشعبی ملاقات کرده و تصاویر و تقدیر آنان از فالح را بطور رسمی پخش کردند.
در همین حال این نکته را هم باید در نظر داشت که آمریکاییها که از ۱۵ ماه پیش احتیاط خود را در مواجهه با فرماندهان و یگانهای مقاومت در منطقه کنار گذاشتهاند، دست به اقدامات جنایتکارانه جدیدی میزنند و قراردادن انصارالله در لیست تروریزم و تحریم فرماندهان حشدالشعبی میتواند مقدمه اقدامات تروریستی جدید آمریکا علیه آنان باشد.