کتابی که قلب رهبر انقلاب را شاد کرد
این کتاب مروری بر دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب اسلامی براساس آمارهای بینالمللی داشته است، میزان دستیابی نظام جمهوری اسلامی ایران به آرمانهایی از قبیل عدالت، استقلال، آزادی، معنویت، کرامت زن، مردمسالاری دینی، گسترش رفاه عمومی و دیگر آرمانهای انقلاب را با ارجاع به منابع معتبر بینالمللی مورد کاوش قرار داده است، از جمله این منابع آماری میتوان به سازمان ملل متحد، بانک جهانی، سازمان جهانی غذا و کشاورزی، دفتر برنامه توسعه ملل متحد و... اشاره کرد.
این کتاب دارای سوژهای متفاوت است و نویسندگان آن سراغ یکی از موضوعات پرچالش در طول بیش از ۴ دهه عمر نظام جمهوری اسلامی ایران رفتند، اینکه؛ آیا نظام جمهوری اسلامی کارآمد هست یا خیر؟ پاسخ این سؤال نهتنها خیلی از موضوعات را روشن میکند، بلکه شبهات بسیاری از منتقدین نظام را نیز پاسخ میدهد.
ـ ایده نوشتن کتاب «صعود چهلساله» چگونه در ذهنتان شکل گرفت و عملیاتی شد؟
بهعبارت دیگر متوجه شدم که اگر ثابت کنیم نظام کارآمد بوده است، به اکثر سؤالات ذهنی مخاطبین پاسخ دادهایم.
در خصوص اینکه چرا دنبال کارآمدی نظام رفتیم باید بگویم دلیلش این بود هر زمانی که در رابطه با کارآمدی نظام با اساتید معارف، روحانیون و افراد مختلف صحبت میکردیم احساس میشد که هیچکس مطلبی برای گفتن ندارد، همه میدانند که نظام کارهایی کرده است، ولی اینکه چهکارهایی، نمیتوانستند بیان کنند، برای مثال اگر از ایشان میپرسیدیم "در زمینههای علم، صنعت، انرژی و... چهکاری انجام داده ایم؟ "، نمیتوانستند چیزی بگویند و این موضوع خیلی بد بود چرا که کسانی که انقلابیاند نمیتوانستند درست از نظام دفاع کنند.
این کار از مسجد امام رضا علیه السلام دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد. تعدادی از دانشجویان را جمع کردیم و گفتیم میخواهیم چنین کاری انجام دهیم. خوشبختانه این فعالیت آغاز شد و بچهها اینقدر اخلاص داشتند و کار بزرگ بود که در همان دوران سروصدای زیادی بهپا کرد و حتی بعضی از سایتهای ضدانقلاب مثل "من و تو" در مناظراتشان به محتوای این پژوهش در حوزههای مختلف اشاره کردند.
شخصی که در "من و تو" مناظره میکرد و حامی جمهوری اسلامی بود، دقیقاً آمار بخش «کرامت زن» صعود چهلساله را مورد اشاره قرار داد.
میخواستیم باورپذیری بیشتری برای مردم اتفاق بیفتد و واقعاً باور کنند که پیشرفت کردهایم، این کار کمک کرد تا در ذهن و زبان کسانی که رابطه خوبی با ما ندارند، ثابت کنیم که جمهوری اسلامی پیشرفتهای بسیار زیادی در حوزههای مختلف داشته است.
بستگی به آن پایگاه یا مؤسسه دارد، اما عموم سازمانهای بینالمللی دفاتر مختلفی در کشورها دارند و اطلاعاتی را به دانشگاههای مختلف یا تیمهای پژوهشی و تحقیقاتی گسترده میدهند و از آنها خروجی میگیرند.
واقعیت این است روز اول که بچهها را جمع کردم و گفتم میخواهیم چنین کاری کنیم میدانستیم جمهوری اسلامی پیشرفت بسیار زیادی داشته است، اما باور نمیکردیم در اسناد بینالمللی بتوانیم چیزی پیدا کنیم، ولی گفتیم شروع میکنیم. در نهایت، دیدیم که اسناد از پیشرفت جمهوری اسلامی سخن میگویند.
هر جا پیشرفت کردیم، جوانگرا بودیم.
ـ بازخوردها نسبت به این کتاب چگونه بود؟
علاوه بر این، صدها نفر از مسئولین و بزرگان، این پژوهش را دیدند. برای مثال، در جمع کارگردانها، نویسندگان، بعضی از هنرمندان، سخنرانهای مشهور کشور، مداحان و ... این مباحث را مطرح کردیم. افراد دیگری هم به دفتر ما مراجعه کردند و این موضوعات را برایشان مطرح کردیم. برای مثال بعضی کارگردانها قول دادند که از محتوای این کتاب در فیلمهایشان استفاده کنند یا بعضی از نویسندهها گفتند که از مطالب آن در رمانهایشان استفاده میکنند و ...
یکی دیگر از بازخوردهای خوبی که گرفتیم از آقای حسن رحیمپور ازغدی بود. او درباره این کتاب در تلویزیون هم صحبت کرد.
۴۰ سالگی به خاطر ۴۰ سالگی انقلاب بود، صعود هم به خاطر اینکه صعود داشتیم، اما به قله نرسیدیم. ما تا قله خیلی فاصله داریم؛ مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم فرمودند: «فاصله میان بایدها و نبایدها، وجدانهای آرمانخواه را عذاب داده و میدهد، اما این فاصله طی شدنی است» یعنی ما به قله نرسیدیم، اما رشد بالایی داشتیم و صعود کردیم.
ـ آیا شما کتاب را به منتقدان هم ارائه کردید؟ آنها چه نظری داشتند؟
وقتی با منتقدین مهم نظام صحبت میکردیم و میدیدیم مجبور به قبول دستاوردهای نظامی شدند یا جوانهایی که نسبت به نظام خیلی زیاد شبهه داشتند و محتوا را به آنها گفتیم دیدیم کاملاً تغییر کردند بسیار خوشحال شدم؛ اینها شیرینترین اموری بود که برای کتاب اتفاق افتاد.
هم قبل از «صعود چهل ساله» کتابهایی نوشتهام و هم بعد از آن.
مثلاً کتاب «نقد علمی بر سند ۲۰۳۰» مربوط به قبل از صعود چهل ساله است. بعد از صعود چهل ساله کتاب «گام تمدنساز» که تفسیری بر بیانیه گام دوم است را نوشتم که آن هم مورد توجه خیلی از بزرگان قرار گرفت.
کتاب دیگرم، «هستهای چرخ زندگی» است که کارکردهای انرژی هستهای در زندگی مردم را مورد بررسی قرار داده است. کتاب «کرونا چالش نظام سلامت» که در همان اوایل کرونا نوشته شد هم مورد توجه قرار گرفت. این کتاب در اوایل فرودینماه برای چاپ رفت و همان موقع پیشبینی واکسن را انجام دادیم و اینکه واکسن آمریکایی و انگلیسی چه ضررهایی خواهد داشت. تاریخچه بیوتروریسم و خدمات جمهوری اسلامی در حوزه بهداشت و سلامت در مقایسه با آمریکا و اروپا را آنجا آوردیم و پیشبینی کردیم که جمهوری اسلامی میتواند کرونا را به سرعت مهار کند، اما قطعاً آمریکا و اروپا به خاطر نوع ساختار سرمایهداریشان نمیتوانند مهار کنند.
«معجزه تولید» کتاب دیگرم است. «فساد سیستماتیک» پژوهش دیگری است که اکنون انجام میدهیم. علاوه بر این، چندین پژوهش در حوزه راهکار برای جمهوری اسلامی برای حل مشکلات، اقداماتی که جمهوری اسلامی انجام داده و ظرفیتهایی که دارد و میتواند استفاده کند نیز انجام شده است.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ