۲۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۵
کد خبر: ۶۷۶۹۶۴

نگاهی به تازه های شبکه های اجتماعی امروز

نگاهی به تازه های شبکه های اجتماعی امروز
پدیده‌های ضدخانواده در فضای مجازی و چند سوال، نتیجه اعتماد به جوانان ایرانی، خاتمی؛ علت‌العلل مشکلات اقتصادی کشور، موضع شاه در قبال ملی کردن نفت ایران بخشی از تازه های شبکه های اجتماعی امروز است.

به گزارش خبرگزاری رسا، پدیده‌های ضدخانواده در فضای مجازی و چند سوال، نتیجه اعتماد به جوانان ایرانی، خاتمی؛ علت‌العلل مشکلات اقتصادی کشور، موضع شاه در قبال ملی کردن نفت ایران بخشی از تازه های شبکه های اجتماعی امروز است.

 

پدیده‌های ضدخانواده در فضای مجازی و چند سوال

کمیل خجسته فعال سیاسی و رسانه‌ای در یادداشتی در کانال تلگرامی خود با طرح این سوال که «چرا دائما در فضای مجازی با پدیدهای ضدخانواده روبرو می‌شویم؟» نوشت: اینترنت خوب است. اما چه رخ می‌دهد که اینجور آسیب‌زا می‌شود و هر بار مثل یک بمب در میان خانواده ایرانی منفجر می‌شود و خسارت به‌بار می‌آورد؟ چرا؟ چون نگاه تصمیم‌گیران فعلی یک خلائی دارد که موجب شده تا وضع موجود ساخته بشود.

این نگاه چیست؟

نگاه ابزارگرایانه و فن‌سالارانه. یعنی کار ما این است که سیم و فیبر بکشیم و دکل نصب کنیم از تهران تا بشاگرد. این خیلی خوب است. اما بعدش؟ از نظر فنی کار تمام شد اما از نظر ارتباطاتی تازه کار شروع شده است و فن‌سالاران به آن توجه ندارند.

به قول کاستلز، با آمدن این ابزارها و دکل‌ها عناصر قدرت شروع به تغییر می‌کنند و ارتباط و محتوا، سازنده قدرت‌ در این دنیای مجازی می‌شوند. همان ممبر، فالور و لایک و سین که اساس دعوا در این دنیای جدید است.

با چه روبرو هستیم؟

ما در اینترنت با «شبکه» روبرو هستیم. یعنی مجموعه‌ای از روابط و ارتباطات که بینشان محتوا و خدمات ارائه می‌شود. همین ویدئوی درباره ساسی مانکن نشان می‌دهد پشت سر یک ویدئو چه اتفاقاتی می‌افتد. چه کارهایی می‌شود تا خانواده‌ها آسیب جدی ببینند.

قبل‌تر از آن هم پدیده‌ قمارخانه‌های آنلاین بین افکار عمومی جدی شد و کلاهی که سر عده‌ای رفت و باز نسبت آن با اینفلوئنسرها و گردش مالی بانکی داخلی و.... قبل‌تر هم هزاران پرونده خصوصی ناتمام فجازی که فتا در تلگرام و جاهای دیگر در قبال مجرمین و بزهکاران و دستشان از سرنخ‌ها کوتاه می‌شود و بدون پشتوانه می‌شوند.

چه خلائی داریم؟

نگاه ابزارگرایانه، برایش مفهومی به‌نام «شبکه امن» مهم نیست. لذا در این فضا هر شبکه‌ قارچی رشد می‌کند. یک روز شبکه قمارخانه آنلاین، یک‌روز شبکه محتواها علیه فرزندان ایرانی، یک روز خرید و فروش اسلحه و... . چون از فقدان «نگاه ارتباطاتی» رنج می‌برد؛ این نگاه اجازه نمی‌دهد هر محتوا و رابطه‌ای شکل بگیرد تا شبکه غیرامن شکل بگیرد.

مثلا اینستاگرام، توییتر و... در رابطه با این موضوع، با خط قرمزشان شوخی ندارند. آن‌ها نگاه ارتباطاتی دارند، ولو اینکه اکانتی بخواهد عکس. حاج «ق‌اس‌م» منتشر کند یا نام مبارکش را بنویسد، مجبور باشد اینجوری بنویسدش که مطلبش یا اکانتش حذف نشود.

آن‌ها در اجرای قوانینشان و مراقبت از شبکه‌شان  تعارف ندارند. چه نویسنده، وزیر ارتباطات مملکت باشد چه یک نویسنده معمولی.

همین رابطه را اتحادیه اروپا و دولت آمریکا با پلتفرم‌ها دارد و القصه باید باور کنیم که وارد «عصر شبکه» شده‌ایم. حیف است که مردم ایران کم‌بهره باشند از این دوران.

 

نتیجه اعتماد به جوانان ایرانی

کاربرفضای مجازی در توییتر نوشت: نه تورنتوه، نه پاریس و استکهلم

ایستگاه مترو اصفهان باعظمتمونه، حاصل اعتماد به جوان ایرانی.

نتیجه اعتماد به جوانان ایرانی +عکس

 

نتیجه اعتماد به جوانان ایرانی +عکس

 

نتیجه اعتماد به جوانان ایرانی +عکس

 

 

خاتمی؛ علت‌العلل مشکلات اقتصادی کشور

یاسر جبراییلی تحلیلگر سیاسی در کانال تلگرامی خود نوشت: مشکلات اقتصادی کشور، غالبا یا به تحریم نسبت داده می‌شود یا به سوء مدیریت؛ اما فارغ از اینکه برای هر کدام از این عوامل چه میزان سهم قائل هستیم، النادر کالمعدوم‌اند اظهارنظرهایی که در ریشه‌یابی وضع موجود، به عواملی غیر از تحریم و سوء مدیریت اشاره می‌کنند.

اما قاعدتا اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر به ماجرا بنگریم، باید این پرسش‌ها را مطرح کنیم که اساسا چرا تحریم‌های بی‌سابقه سال ۱۳۹۰ علیه کشور وضع شد؟ و کدام عوامل باعث روی کار آمدن دولت آقای روحانی و رخ دادن این فاجعه ۸ ساله مدیریتی شدند؟ پاسخ این سوالات، ما را به علت‌العلل مشکلات اقتصادی کشور خواهد رساند.

در پاسخ به سوال نخست، می‌توان به انبوهی از اسناد و مدارک استناد کرد و نشان داد که اصلی‌ترین محرک دولت اوباما-بایدن برای وضع تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران، ادعای دروغ تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری دهم و وقوع فتنه ۸۸ بوده است. ففط برای نمونه، آنگونه که ریچارد نفیو خبر داده، پس از فتنه ۸۸ بود که اوباما به سفیر آمریکا در سازمان ملل (رایس) و وزیر خارجه (کلینتون) و یک وزیر دیگر اجازه داد تا برنامه‌های خود برای تحریم را پیش ببرند. استوارت لوی معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز به شکلی دیگر خبر نفیو را روایت کرده است: "آمریکا تصور می‌کند تحریم‌ها با اوضاع سیاسی آشفته ایران ترکیب خواهد شد و این چیزی است که آمریکا به آن امید بسته است". اوباما نیز در خاطرات خود با مضامین مشابه، بر این مدعا مهر تایید زده است. یعنی آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده بودند که فتنه ۸۸ یک لبه قیچی است و تحریم‌ها باید لبه دیگر قیچی برای بریدن رگ حیات ملت ایران باشد تا راه برای بازگشت آمریکا برای چپاول ایران باز گردد. لذا اگر بخواهیم علت‌العلل تحریم‌ها را شناسایی کنیم، آقای سید محمد خاتمی از اصلی‌ترین صحنه‌گردانان و عوامل فتنه ۸۸ از نخستین کسانی است که باید سراغش رویم. در کتاب سودای سکولاریسم به صورت مبسوط به نقش خاتمی در این فتنه پرداخته‌ام.

اما در پاسخ به سوال دوم، یعنی ریشه‌های فاجعه مدیریتی ۸ سال اخیر نیز سیدمحمد خاتمی نقشی تاریخی ایفا کرده است. او به عنوان موثرترین چهره و لیدر جریان اصلاحات، این جریان را برای حمایت از آقای روحانی بسیج کرد و در کنار مرحوم هاشمی نقش موثری در روی کار آمدن این دولت داشت.

اگر بخواهیم برای وضع موجود اقتصادی کشور دنبال علت‌العلل بگردیم، آقای سیدمحمد خاتمی حتما در ردیف کاندیداهای اصلی خواهد بود. اینکه ایشان اخیرا پیام داده و گفته است ترجیح می‌دهد به جای تبریک نوروز با مردم همدردی کند، نوعی فرار به جلوست. خاتمی بی‌مسئولیت‌ترین فردی است که جایگاه و قدرت اجتماعی‌اش را صرف وضع تحریم علیه کشور و روی کار آمدن دولت آقای روحانی کرد.

رویکرد و عملکرد شما و جریان سیاسی شما، ریشه‌های همه دردهای امروز مردم است آقای خاتمی! اشک تمساح نریزید... نمک روی زخم قربانیان تفکرات غلط و جاه‌طلبی‌های سیاسی خود نریزید..‌. خاموش شوید تا مردم نفس بکشند...

 

موضع شاه در قبال ملی کردن نفت ایران

کانال تلگرامی مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: وابستگی رژیم پهلوی به انگلستان و آمریکا در قاطبه موضع‌گیری‌های شاه نمودی واضح داشت. محمد حسنین هیکل که در اوج درگیری‌های شاه و مصدق به ایران آمد، موضع شاه در خصوص نهضت ملی نفت را اینگونه خلاصه می‌کند: «شاه مخالف ملی کردن نفت بود و این مخالفت او از موضع وابستگی به قدرت‌های بزرگ بود؛ اما ملی کردن نفت ایران در سال ۱۹۵۳ دشواری‌ها و مشکلات خودش را، به دور از موضوع وابستگی داشت. در آن روزگار، شرکت‌های بزرگ از جمله شرکت نفت ایران و انگلیس نمونه کوچک‌شده‌ای از حکومت‌ کشورهایشان بودند و درگیری با آن‌ها درگیری با حکومت‌هایشان بود؛ جنگی دشوار.»

از سوی دیگر، تثبیت نهضت ملی به معنی محبوبیت روزافزون رهبران نهضت (کاشانی و مصدق) و انزوای بیشتر شاه بود و طبعا این نمی‌توانست خوشایند وی باشد. بنابراین برخلاف ادعای محمدرضاپهلوی در کتاب «ماموریت برای وطنم» مبنی بر حمایت از نهضت ملی، کمترین حرکت مثبتی از جانب وی به نفع این جریان در تاریخ ثبت نشده است.

 

مگر بایدن رییس جمهور آمریکا نیست؟

 محمدسعید احدیان مشاور قالیباف در توییتی نوشت: ‏آقای روحانی چنان گفت که دولت آمریکا بارها گفته است که آماده بازگشت به برجام است که شک کردم این بایدن و بلینکن و سولیوان و...که مرتب شرط و شروط می گذارند، مسئولین کشور دیگری هستند.

چرا بایدن وقتی التماس دیپلماتیک  می بیند ، بدون زیاده‌خواهی همان کاغذ را هم بدهد؟

مگر بایدن رییس جمهور آمریکا نیست؟

 

 

اشتباهی که باعث شد آمریکا با خیال آسوده به عراق حمله کند

علیرضا تقوی نیا در کانال تلگرامی تفسیرگر نوشت: ۱۸ سال پیش در چنین روزی حملات ائتلاف بین المللی برای تصرف عراق در سال ۲۰۰۳ آغاز شد.

صدام حسین در ماههای پایانی عمر حکومت خود نهایت همکاری را با بازرسان سازمان ملل انجام داد و حتی موشک های الصمود و الحسینش را نابود کرد تا مانع از حمله آمریکا و سرنگونی تخت ریاستش گردد .

اما اشتباه او آنجا بود که تا توانست برای جلب رضایت غرب و جامعه بین المللی دست خود را از تسلیحات مهم و اثربخش تهی ساخت تا آمریکا با خیالی آسوده و بدون دغدغه به عراق حمله کند و دولت بعثی را واژگون سازد.

 

در آغوش گل‌ها

کاربرفضای مجازی در توییتر نوشت: ‏۱۸ مارس ۱۹۸۵، ۲ روز مانده به عید بود که پاولوفسکی این عکس را از پیکر مطهر رزمنده شهید ایرانی در حالی‌که گُل‌ها او را در آغوش کشیده بودند، شکار کرد.

ما به این‌ها مدیونیم...

در آغوش گل‌ها +عکس

 



علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۹
آمریکا غلط میکند. خود بدجام هم از سرتون زیاد بود به اندازه پنج سال باید به ما غرامت بدهید. واقعا خجالت نمی کشید وقتی خودتون بمب اتم دارید و ازش استفاده کردید به کشوری که مورد هجوم ۴۳ کشور جهان به مدت ۸ سال بوده میگید موشک نداشته باش‌ .
فقط ایران از درون قوی و غنی سازی ۹۰درصدی و اخراج همیشگی بازرسان جاسوس و ضربه اقتصادی به تحریم کنندگان میتونه جواب یاوه گوییهای شما باشه و بس
هر چی ما کوتاه اومدیم شما پرروتر شدید. متاسفم برای کسانی که متوجه نشدند در جنگل نمیشود با زبان و منطق و دیپلماسی قدم زد و ۸ سال سر میز کفتارهایی نشستند که به چیزی جز عقب ماندگی و تجزیه و نابودی ایران و له کردن مردمش رضایت نمی دهند.
شما با زبان و عملتان به مردم ایران نشان دادید که قابل اعتماد نیستید.
در انتخابات ۱۴۰۰ جواب قاطع ملتی که تمام گزینه هایتان را برای له کردنشان بکار بردید خواهید دید.
شیر برای قدم زدن در جنگل احتیاجی به حمایت کفتارها ندارد بشرطی که خودش را باور داشته باشد
0
0