۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۷
کد خبر: ۶۸۰۰۱۹

گزارشی از بیست و ششمین سفر استانی رییس قوه قضاییه

گزارشی از بیست و ششمین سفر استانی رییس قوه قضاییه
رئیس قوه قضاییه در بیست و ششمین سفر استانی خود، به همراه جمعی از مسؤولان عالی قضایی به منظور بررسی مسائل و مشکلات قضایی و حقوقی استان همدان به این استان سفر کرد.

به گزارش سرویس سیاس خبرگزاری رسا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه در بیست و ششمین سفر استانی خود، روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت به همراه جمعی از مسؤولان عالی قضایی به منظور بررسی مسائل و مشکلات قضایی و حقوقی استان همدان به این استان سفر کرد.

در صدور قرار تامین و به ویژه قرار بازداشت و یا منتهی به بازداشت بسیار باید با احتیاط عمل کرد

 آیت الله رئیسی در دیدار با قضات و کارکنان دادگستری همدان گفت: کسانی که به هر دلیل دچار آسیب شدند و کار آن‌ها به زندان کشیده شد قوه قضاییه وظیفه اصلاح آن‌ها را در کنار رسیدگی به پرونده‌ها دارد. کسانیکه آسیب دیده اجتماعی هستند باید باز اجتماعی شوند و نگاه و سیاست سازمان زندان‌ها هم بر این موضوع است.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: از قضات می‌خواهم به اصلاح مجرمان در کنار رسیدگی به پرونده‌ها توجه داشته باشند و این موضوع مورد تاکید است. در این زمینه مسئولیت فقط با سازمان زندان‌ها نیست و همه همکاران، مربیان اجتماعی، قضات و نقش آفرینان در علوم تربیتی باید کمک کنند تا جرم را در جامعه کاهش دهیم و مجرمان اصلاح شوند

آیت الله رئیسی یادآور شد: تمام دستگاه قضایی و بدنه دستگاه قضایی باید متاثر از اجرای سند تحول شود. اگر همه بدنه دستگاه قضایی حس تحول پیدا نکند تحول بعنوان یک دستورالعمل می‌ماند. در ابتدا باید خود دستگاه این حس را پیدا کند. مردم باید حس کنند که تحول ایجاد شده است.

رییس قوه قضاییه بیان داشت: اتقان تصمیمات دستگاه قضایی بسیار مهم است. فرآیند قضایی برای تضمین حقوق مردم است و نه نقض قطعی آرا، بار‌ها تاکید کردم و باز هم تاکید می‌کنم که در صدور قرار تامین و به ویژه قرار بازداشت و یا منتهی به بازداشت بسیار باید با احتیاط عمل کرد و صرفا در مواقعی که ضرورت وجود دارد چنین قرار‌هایی صادر کرد.

ضرب‌الاجل یک ماهه رئیس دستگاه قضا برای احیای تولید در کارخانه صنایع غذایی کیوان/ اگر مالک به اجرای قانون تن ندهد باید از طریق قانونی خلع ید صورت بگیرد

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در اولین برنامه از سفر به استان همدان از کارخانه صنایع غذایی کیوان که روند تولید در آن متوقف شده است، بازدید کرد. این کارخانه یکی از کارخانجات برند کشور در حوزه تولید محصولات خوراکی است که در جریان خصوصی سازی به فردی واگذار شده که با به تعطیلی کشاندن این کارخانه و بیکاری کارگران، جریان تولید را متوقف نموده است.

آیت الله رئیسی

ضرب‌الاجل یک ماهه رئیس دستگاه قضا برای احیای تولید در کارخانه صنایع غذایی کیوان

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه توقف تولید در کارخانه‌های کشور برای هیچ فردی قابل قبول و خوشایند نیست گفت این کارخانه با همین وضعیت فعلی اگر درست مدیریت می شد می ‌توانست حداقل با 500 کارگر به فعالیت بپردازد، متاسفانه امروز 50 کارگر دارد و مثل شمع در حال آب شدن است.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه کارخانه صنایع غذایی کیوان باید از حالت تعطیلی خارج شود، خطاب به مدیران و کارگران کارخانه عنوان کرد: به هیچ وجه اجازه خروج تجهیزات از کارخانه را ندهید.

آیت الله رئیسی افزود: کاهش تدریجی تعداد کارگران کارخانه صنایع غذایی کیوان و فرسوده شدن تجهیزات این کارخانه ممکن است به تعطیلی کامل و صددرصدی آن بینجامد و بر همین اساس، به هر نحو ممکن باید از تعطیلی این کارخانه جلوگیری شود.

رییس دستگاه قضا با بیان اینکه مالک یک کارخانه به هیچ عنوان حق تعطیلی کارخانه‌‌اش را ندارد، گفت: سوال جدی این است که مالک چرا اجازه داده است این کارخانه پس از واگذاری به این روز بیفتد؛ به هیچ عنوان بنا نیست که یک مالک بیاید و کارخانه‌ای را تحویل بگیرد و سپس چراغ تولید در آن کارخانه را خاموش کند. قانون اجازه نمی دهد که مالک یک کارخانه، بعد از گذشت مدتی از تصدی مالکیت آن کارخانه، چراغ تولید آن را خاموش کند.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه یکی از شروط واگذاری‌ها در اجرای اصل 44 قانون اساسی این است که واگذاری با رونق تولید، افزایش اشتغال و بهبود کیفیت محصولات همراه باشد، گفت: مالک این کارخانه باید در دادگستری حاضر شده و پاسخگوی بیکاری کارگران و تعطیلی و توقف تولید باشد.

رییس قوه قضاییه همچنین تاکید کرد: اگر مالک فعلی به معنای واقعی، آماده راه اندازی دوباره روند تولید در این کارخانه باشد از نظر ما مانعی نیست اما اگر حاضر به اجرای قانون نشد، باید موضوع را از طریق وزارت صمت و سازمان خصوصی سازی دنبال کرد تا به نحو قانونی خلع ید انجام شود.

در پایان این بازدید، رییس قوه قضاییه با بیان اینکه باید ظرف مدت حداکثر یک ماه، خط تولیدهای کارخانه صنایع غذایی کیوان به راه بیفتند، گفت: استاندار و رئیس کل دادگستری همدان در اولین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی این استان ظرف 10 روز آینده، از مسؤولین مربوطه دعوت کرده و سخنان و مشکلات آنها را بشنوند و حداکثر ظرف مدت یک ماه مشکلات مربوطه را حل کنند. اگر مشکلات مربوط به این کارخانه در همدان قابل رفع و رجوع شدن نبود، به ما بگویید تا در تهران آن را پیگیری کنیم./998/

ارسال نظرات