۲۵ آبان ۱۳۸۸ - ۲۱:۲۳
کد خبر: ۶۸۳۱۸

علامه جعفری به مادیات دنیا بی‌علاقه بود

خبرگزاری رسا ـ یک استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: متأسفانه روحیه بی توجهی به مادیات امروزه در میان اندیشمندان ما به ندرت دیده می‌شود.
علامه محمد تقي جعفري

به گزارش سرویس پیشخوان خرگزاری رسا، سید‌یحیی یثربی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به ویژگی‌های علمی و اخلاقی علامه محمدتقی جعفری به مناسبت یازدهمین سال درگذشت وی گفت: علامه جعفری به دلیل بی‌ریایی و فروتنی که داشت همیشه در سخنرانی‌ها با استقبال بسیاری روبه‌رو می‌شد از مقبولیت ویژه‌ای در منبرهای خود برخوردار بود.

این استاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: علامه جعفری به دلیل همین محبوبیتی که داشت اثرگذاری سخنانش در اندیشه جامعه بسیار بود و مردم از هر نوع قشری تحت‌تأثیر آموزه‌های او قرار می‌گرفتند.

نویسنده کتاب فلسفه عرفان با بیان اینکه معمولاً سخنرانان از دو راه به دل مردم نفوذ می‌کنند، افزود: مثلاً‌ دکتر شریعتی از نظر سیاسی مورد اقبال بود و استاد فلسفی به دلیل بحث‌های دینی و مذهبی که طرح می‌کرد محبوبیت زیادی داشت، اما علامه جعفری در سخنرانی‌های خود سبک خاصی داشت.

یثربی تأثیر اندیشه علامه جعفری در میان جوانان را عمیق ارزیابی کرد و گفت: با آنکه وی در نجف درس خوانده بود که به لحاظ مذهبی بسته‌تر از قم بود اما تسلط خوبی به فلسفه غرب داشت و در کتاب سه جلدی ارتباط انسان و جهان دانشمندان غرب را با ایران آشنا می‌کند.

وی در ادامه به بررسی دیگر ویژگی‌های علامه جعفری پرداخت و خاطرنشان کرد: علامه با وجود آنکه با اندیشه‌های داروین و کانت به شدت مخالف بود اما همیشه به اندیشه آنها احترام می‌گذاشت و معتقد بود اگرچه آنها در تحقیقاتش به اشتباه رفته‌اند اما همیشه دعا می‌کرد ای کاش جامعه ما نیز محقق‌هایی مثل داروین داشت.

یثربی که از دوستان نزدیک علامه در زمان حیات وی بود، بی‌علاقه‌ بودن علامه جعفری به مادیات دنیا را از ویژگی‌های روحی و عرفانی او دانست و افزود: اما متأسفانه این روحیه امروزه در میان اندیشمندان ما به ندرت دیده می‌شود.

این استاد فلسفه اظهار داشت: با تمام ویژگی‌های مثبتی که در اندیشه و اخلاق علامه جعفری وجود داشت اما متأسفانه او در تدوین آثار خود به همان شکل که سخنرانی می‌کرد کتاب می‌نوشت که به نظر می‌رسد این از مهمترین ضعف‌های علامه جعفری بود.

به گزارش فارس، یثربی در پایان به برخی از آثار علامه جعفری مثل شرح مثنوی معنوی، شرح نهج‌البلاغه و رساله‌هایی مثل حیات معقول اشاره کرد و گفت: این آثار از مهمترین نوشته‌هایی است که درباره مثنوی یا نهج‌البلاغه نوشته شده که در تعالی فهم بشر در این زمینه‌ها بسیار مؤثر بوده است. /د103

ارسال نظرات