۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۵
کد خبر: ۶۹۴۰۰۷
یادداشت؛

مهمترین ویژگی های «دانش آموز انقلابی»

مهمترین ویژگی های «دانش آموز انقلابی»
حرکت‌زایی و پویایی از شاخصه های مهمی است که باید در دانش‌آموز مؤمن و انقلابی وجود داشته باشد و این موضوع در رفتار او مشاهده شود.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، یکی از رسالت های مهم جمهوری اسلامی تربیت دانش آموزان و جوانان بانشاط و انقلابی است که برای رسیدن به این هدف متعالی در ابتدا باید ویژگی های دانش آموز انقلابی را شناخت.

اولین ویژگی لازم، آرمان خواهی به این معنا که باید روحیه آرمان طلبی را با روش های مختلف و تکنیک های مختلف در بچه ها زنده نگه داریم. انقلاب هایی که اصل را بر تربیت «انسان های الهی » قرار داده اند و تاسیس یک جامعه خداپسند را آرمان عالی خود قرار داده اند، فقط تامین نیازهای مادی و آسایش دنیوی اکتفا نمی کنند، بلکه غرض اصلی به کارگیری این ابزار برای رسیدن به یک وضعیت متعالی در درون جامعه می باشد و آن این است که جامعه ای صالح و پاک ایجاد شود که افراد در آن بتوانند به تکامل معنوی خویش نایل آیند.

نمونه عالی این انقلاب، حکومت حضرت رسول(ص) است و مسئولین جمهوری اسلامی ایران نیز باید با الگو گیری از سیره رسول اکرم و معصومین(ع) به این اصل مهم توجه داشته باشند، دانش آموزان را آرمانخواه بار بیاورند و آنان را با اهداف انقلاب اسلامی آشنا سازند.

مهمترین ویژگی های دانش آموز انقلابی

ویژگی دوم دانش آموزان انقلابی، دین مداری است وقتی آرمان خواهی با دین گره خورد آن وقت منطق پیدا می کند، و آرمان خواهی اگر از آموزه های وحیانی باشد در اینصورت جهت پیدا کرده و موثر واقع می شود و هرچه تدیّن بچه ها تقویت شود انقلابی تر خواهند بود. برای دستیابی به شاخص های دین مداری یا دین داری باید به احکام و دستوراتی که پیامبر اکرم از طریق وحی برای بشر دریافت کرده است و نیز احادیثی که از خود آن حضرت و امامان معصوم روایت شده است، مراجعه کرد زیرا همگی شاخص های دین مداری هستند که باید توسط دین داران و مؤمنان به اجرا در آیند، تا آنان به کمال معنوی برسند و رستگار و سعادتمند گردند.

باید به این نکته توجه داشت که باور های قلبی و اعتقادات دینی همچنین نوعی عمل باطنی شمرده می شوند که همراه با دو بخش دیگر دین، یعنی اخلاقیات و احکام فقهی، که جنبه اجرایی دارند و همگی شاخص های دین داری بشمار می آیند، تکمیل می شوند.

مهمترین ویژگی های دانش آموز انقلابی

دقت و برسی در متون دینی(قرآن و روایات)انسان را به این باور می رساند که برخی از آموزه ها و مفاهیم دینی، نماد همه احکام و معارف دینی محسوب می شوند، به  گونه ای که التزام به آنها، گویی پای بندی به همه دین و شریعت است و انسان مؤمن را به ناچار متعهد به رعایت همه احکام و دستورات دینی می گرداند. به این بیان که روح و حقیقت دین و دین داری در باور قلبی و پایبندی عملی به این گونه آموزه ها و احکام محوری تجلی می یابد. مهم ترین شاخص های دین مداری و دین باوری عبارت از روح تعبد و بندگی و به معنای واقعی کلمه عبدالله شدن است . به همین خاطر است که انبیا و اولیای الهی تمام افتخارات و عزت خویش را درعبد خدا بودن می دیدند. امام علی(ع) نیز در مناجات خویش اینگونه می فرماید: الهی کفی بی عزا ان یکون لک عبدا و کفی بی فخرا ان تکون لی ربا انت کما احب فاجعلنی کما تحب، خدایا این عزت و سربلندی مرا بس که بنده تو باشم و این افتخار برایم بس است که تو پروردگار منی؛ تو چنانی که من دوست دارم، مرا چنان کن که تو دوست داری.

مهمترین ویژگی های دانش آموز انقلابی

پس به طور کلی دانش‌آموز مؤمن انقلابی باید در همه ابعاد از جمله اعتقادی، علمی و فرهنگی، خود را رشد دهد و لازم به ذکر است که دانش‌آموزان مقطع دبیرستان دارای وظایف بیشتری از جمله آگاهی نسبت به مسائل و وقایع روز می باشند. حرکت‌زایی و پویایی از دیگر شاخصه های مهمی است که باید در دانش‌آموز مؤمن و انقلابی وجود داشته باشد و این موضوع در رفتار او مشاهده شود، لذا دانش‌آموزان باید با الگو گیری از پیامبر اکرم و معصومین(ع) و همچنین شهدا، راه آنان را ادامه دهند./ی704/

ارسال نظرات