مقاومت تنها معبر تحول تاریخ
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، بیش از صد سال است که قطار کفر و طاغوت در مسیر چپاول و استعمار ملتهای مسلمان در حرکت است. غارت و بهرهبرداری منابع خاورمیانه توسط دولتهای اروپایی چه در قالب استعمار و اشغال کشورها در گذشته و چه به شکل استعمار نو و فرانو در روزگار کنونی، موضوعی پراهمیت برای دغدغهمندان امت اسلامی بوده و هست.
شکلگیری دولت اسرائیلی در فلسطین و اشغال مسجد الاقصی توسط صهیونیستها را بدون شک میتوان یکی از نقاط اوج ظلم و ستم به امت مسلمان در یکصد سال گذشته دانست.
از همین روست که رهبری معظم انقلاب، مسالهی فلسطین را مهمترین مسالهی دنیای اسلام معرفی کرده و آن را زخمی دردناک و عمیق در پیکر جامعهی اسلامی توصیف میکنند.[۱]
در حالی که قطار طاغوت تقریبا تمام سرزمین فلسطین را اشغال کرده و به سرعت در حال پیشروی بود، مقاومت مردم غزه در جنگ ۲۲ روزه ترمز آن را کشید.
۲۹ دی سالروز شکست اسرائیل در جنگ ۲۲ روز
در روزهای پایانی سال ۲۰۰۸ میلادی رژیم صهیونیستی حمله سنگینی علیه مقاومت مردم «غزه» صورت داد که باعث کشته و زخمی شدن هزاران فلسطینی اعم از مردان و زنان و حتی کودکان گردید.
۲۲ روز حملات موشکی به مناطق مسکونی، بیمارستانها، مدارس و سایر نقاط شهر کوچک غزه اثر نداشت. مردم فلسطین با صلابت و قدرت تمام در برابر تجاوز رژیم اشغالگر ایستادگی کردند.
سرانجام، اسرائیل در ۲۹ دی مصادف با ۱۹ ژانویه ۲۰۰۹ مجبور به عقب نشینی شد و این روز به خاطر مقاومت و ایستادگی مردم غزه، به عنوان «روز غزه» نامگذاری شد.
صبر و استقامت ویژگی یاران انبیاء
همراهان و یاوران حقیقی انبیاء هیچ گاه در راه جهاد خداوند سست نشده و همواره صبر و استقامت را سرلوحه کار خود قرار میدهند.
ترس و بزدلی برخی سران کشورهای عربی که تنها از اسلام نام آن را یدک میکشند موجب همسویی و همکاری آنان با رژیم متجاوز اسرائیل و تشکیل روابط دوستانه با آنها در سالیان اخیر شده است.
گرچه اینها خود را رهبر امت اسلامی معرفی میکنند اما ضعف و سستی آنها در برابر طاغوت به طور کامل بر خلاف صفات یاران و جانشینان پیامبران است.
در قرآن کریم در این باره میخوانیم: «كَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثيرٌ فَما وَهَنُوا لِما أَصابَهُمْ في سَبيلِ اللَّهِ وَ ما ضَعُفُوا وَ مَا اسْتَكانُوا وَ اللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرينَ؛[۲] چه بسيار پيامبرانى كه مردان الهى فراوانى به همراه آنان جنگ كردند! آن ها هيچ گاه در برابر آن چه در راه خدا به آنان مىرسيد، سست و ناتوان نشدند (و تن به تسليم ندادند)؛ و خداوند استقامتكنندگان را دوست دارد.»
صفت استقامت و عدم تسلیم در راه خدا، نقشی پررنگ در ایستادگی مردم غزه در جنگ ۲۲ روزه داشت. صفتی که اگر سران سایر کشورهای اسلامی نیز به اندازه کافی از آن بهرهمند بودند بدون شک تاکنون مسجدالاقصی دوباره به آغوش اسلام بازگشته بود.
تغییر سرنوشت امت اسلامي چگونه رقم ميخورد؟
یکی از سنتهای خداوند در تحول و تغییر سرنوشت جوامع بشری، تغییر خود افراد جامعه است. خداوند در قرآن میفرماید: «ِإِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِم؛[۳] (امّا) خداوند سرنوشت هيچ قوم (و ملّتى) را تغيير نمىدهد، مگر آن كه آنان آن چه را در خودشان است تغيير دهند.»
امت اسلامی از کشورها و گروههای مختلفی شکل گرفته است. تغییر سرنوشت این امت در گرو حرکت و جنبش تک تک گروهها و کشورهای اسلامی است. اگر امت اسلامی به دنبال رهایی از چنگال استکبار جهانی است باید مقاومت ۲۲ روزه مردم غزه را الگوی خود قرار دهد.
مقاومت تنها معبر تحول تاریخ
اگر بخواهیم مسیر تاریخ را عوض کنیم راهی جز مقاومت نداریم. اگر مردم غزه همانند سایر مناطقی که به صلح و سازش با اسرائیل تن دادند عمل میکردند الان صهیونیستها وقیحانهتر از قبل به دنبال اشغال سایر کشورهای مسلمان بودند.
قطار اشغالگری و تجاوز استکبار جهانی در کشورهای اسلامی را تنها با مقاومت و ایستادگی میتوان متوقف کرد. مردم غزه در این ۲۲ روز مقاومت نشان دادند میتوان مسیر تاریخ را عوض کرد و ملتهای مسلمان را از سرسپردگی مستکبران و طاغوتهای زمان رهایی بخشید.
این وعدهی الهی به مسلمانان است که اگر در راه حق استقامت ورزند، نصرت الهی فرا رسیده و آنها را یاری میکند. خداوند در قرآن میفرماید: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَ يُثَبِّتْ أَقْدامَكُم؛[۴] اى كسانى كه ايمان آوردهايد! اگر (آيين) خدا را يارى كنيد، شما را يارى مىكند و گامهايتان را استوار مىدارد.»
بنابراین باید توجه کنیم اگر میخواهیم عزت و قدرت امت اسلامی در جهان آشکار شود تنها راهش استقامت در راه خداست. همچنین یقین بدانیم که طبق وعدهی الهی اگر در راه خدا صبر پیشه کنیم، خداوند یاری خود را نازل کرده و پیروزی از آن امت اسلام خواهد شد.
پینوشت
[۱] بیانات در دیدار کارگزاران نظام، ۰۹/ ۰۳ /۱۳۸۱؛ بیانات در مراسم سیزدهمین سالگرد رحلت امام خمینی؛ ۱۴/ ۰۳ /۱۳۸۱.
[۲] سوره آل عمران، آیه۱۴۶.
[۳] سوره رعد، آیه۱۱.
[۴] سوره محمد، آیه۷.
نویسنده: محمد سفرکرده