راه های درمان اسهال در مسافرت
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین، اسهال مسافرتی معمولا در طول سفر یا پس از بازگشت به خانه به طور ناگهانی شروع می شود. اغلب موارد در طی یک تا دو روز، بدون درمان بهبود یافته و به طور کامل در عرض یک هفته خود به خود درمان میشود.
مهندس منیره نورمحمدی، کارشناس گیاهان دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گفت: از دلایل اسهال مسافرتی میتوان به تغییر رژیم غذایی و استرس مسافرت اشاره کرد؛ اما تقریباً همیشه یک عامل عفونی باعث ایجاد این بیماری میشود. باکتریهای مختلف، ویروسها و انگلها عامل عفونی هستند که وارد دستگاه گوارش میشوند و مکانیسمهای دفاعی خود را بکار برده و منجر به علائم و نشانههای اسهال مسافرتی میشوند.
وی افزود: استفاده از آنتیبیوتیکها میتواند به پیشگیری از بروز اسهال کمک کند، اما مصرف آنتیبیوتیکها باعث از بین رفتن میکروبهای مفید نیز میشوند. همچنین بسیاری از این داروها با عوارض جانبی شدید به ویژه حساسیت به نور آفتاب و آفتاب سوختگی همراه هستند.
این کارشناس گیاهان دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی با بیان اینکه چقدر تاسفآور است که برای پیشگیری از بروز اسهال، دچار آفتاب سوختگی هم بشویم، گفت: گوشت سیب غنی از پکتین است، به همین دلیل سیب درمان عامیانه اسهال در همه جا است. همچنین پکتین سیب به درمان یبوست نیز کمک میکند، چون نرمکننده مدفوع است. سیب مانند اسفرزه خاصیت دوگانه متضاد دارد؛ یعنی به هنگام اسهال مدفوع را سفت و به هنگام یبوست آن را شُل میکند.
به گزارش پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، مهندس نورمحمدی خاطر نشان کرد: هویچ پخته، دستگاه گوارش را آرام و اسهال را هم کنترل میکند. در عین حال مواد مغذی از دسترفته را نیز تأمین میکند. همچنین چای معمولی، یکی از قابضترین گیاهان است، چون حاوی مقدار زیادی تانن است. 50 درصد دانههای شنبلیله دارای موسیلاژ است که دانهها در روده متورم شده و اسهال را کمتر میکند. این دانهها با نرم کردن مدفوع، یبوست را هم برطرف میکند. میزان مصرف هربار حداکثر دو قاشق مرباخوری است و درصورت مصرف بیش از اندازه باعث ناراحتی شکم میشود.