۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۱
کد خبر: ۷۰۷۷۰۹
دبیر «دبیرخانه حمایت از طرح‌های پژوهشی»:

حمایت‌های مادی و معنوی از طرح‌های پژوهشی طلاب پیرامون حوزه و نظام صورت می گیرد

حمایت‌های مادی و معنوی از طرح‌های پژوهشی طلاب پیرامون حوزه و نظام صورت می گیرد
۲۸ کمیته علمی تخصصی دبیرخانه فعال شده‌اند و ابعاد «حوزه، نظام و جامعه» اولویت دارد که برای حمایت از آثار لازم است «طرح تحقیق» برای هر یک از این اولویت‌ها ارائه شود.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، معاونت پژوهش حوزه در تلاش است تا با حمایت‌های مادی و معنوی طرح‌های پژوهشی طلاب که شامل کتب، مقالات و پایان‌نامه‌ها می‌شود را سازماندهی نماید.

این معاونت با هدف جهت‌دهی پژوهش‌های حوزوی در راستای نیازهای علمی «جامعه و نظام اسلامی» و «مسائل کلان و راهبردی حوزوی» همچنین تشویق و ترغیب پژوهشگران و واحدهای پژوهشی حوزه در جهت انجام پژوهش‌های نو و کارآمد، «دبیرخانه حمایت از طرح‌های پژوهشی» را راه‌اندازی کرده ‌است.

حجت الاسلام محسن محمدی دبیر این دبیرخانه در گفت و گویی گفت:‌ ۲۸ کمیته علمی تخصصی در این دبیرخانه فعال شده‌اند که اولویت‌های حمایت را با هدف پاسخگویی به مسائل «حوزه، نظام و جامعه» تدوین کرده‌اند؛ برای حمایت از آثار لازم است «طرح تحقیق» برای هر یک از این اولویت‌ها ارائه شود.

حجت‌الاسلام محمدی افزود:‌ البته طرح‌های پژوهشی خارج از این اولویت‌ها نیز اگر در راستای پاسخ به «مسائل حوزه، نظام و جامعه» باشند نیز قابل بررسی است؛ همچنین تحقیق‌ها به صورت گروهی و فردی قابل انجام است، مانند استادی که با کمک شاگردان یک پروژه علمی را انجام می‌دهد.

وی درباره شیوه ارسال مقالات و روند تأیید آن توسط دبیرخانه گفت: لازم است پژوهشگران محترم در سایت معاونت پژوهش، به قسمت « دبیرخانه حمایت از طرح‌های پژوهشی» رفته و ضمن انتخاب یکی از کمیته‌های علمی معرفی شده، فایل‌های مربوطه را جهت تکمیل دانلود کنند. در نهایت فرم‌های «طرح اجمالی» و «معرفی‌نامه» تکمیل شده را در ایتا به شماره ۰۹۳۶۷۵۶۸۸۰۰ و یا به آدرس hdabirkhane@hemail.ir ارسال نمایند. پس از بررسی و تایید طرح، قرارداد پژوهشی منعقد می‌شود.

وی در مورد زمان بررسی طرح نیز گفت:‌ بر اساس نوع طرح و ترافیک کاری کمیته های علمی، در تلاشیم نتیجه طرح ارسالی را در کمتر از ۴۵ روز اعلام کنیم.

دبیر «دبیرخانه حمایت از طرح های پژوهشی» با بیان نوع حمایت‌ از طرح‌های پژوهشی گفت: سطح حمایتی دبیرخانه به دو صورت کلی «چاپ اثر» و «پرداخت حق الزحمه پژوهشی» بوده و کتاب‌ها غالبا در قالب انعقاد قرارداد و پرداخت حق الزحمه حمایت می‌شود.

حجت‌الاسلام محسن محمدی درباره نحوه محاسبه حق‌الزحمه پژوهشی گفت: میزان مبلغ قرارداد براساس نظر کمیته علمی و نرخنامه مرکز مدیریت حوزه بوده و بر اساس نوع اثر و نظر کمیته علمی، قراردادهای پژوهشی بین صفحه‌ای ۷۰ تا ۱۱۵ هزار تومان منعقد می‌شود.

علاوه بر طرحنامه، آثار آماده (اتمام‌یافته) نیز قابل بررسی و انعقاد قرارداد حمایتی است؛ از جمله پایان‌نامه‌های دفاع شده که از حمایت «چاپ اثر» برخوردار می‌شوند.

وی در مورد رزومه پژوهشگران عنوان کرد:‌ رزومه باید در راستای طرح پژوهشی و بر اساس معیارهای پژوهشی باشد (انجام کتاب و مقاله یا طرح پژوهشی)؛ البته رزومه علمی برای احراز توانمندی علمی نویسنده بوده و موضوعیت ندارد.

ارسال نظرات