حذف ارز ترجیحی باعث رقابت در بازار می شود
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین، محمد مرادی روز جمعه در گفتگو با ایرنا در پی حذف ارز ترجیحی و اصلاح نظام یارانه ای کشور، افزود: در پی تغییر نرخ ارز، تولیدکنندگان تمهیداتی را اتخاذ کردند اما با این وجود نیازمند افزایش سرمایه در گردش هستند، زیرا اکنون تفاوت بسیار زیادی با میزان نقدینگی که در قبل نیاز بوده، وجود دارد.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار کشور ابراز امیدواری کرد نظام بانکی کشور یا هر منابعی که دولت تمهید کرده، سرمایه در گردش موردنیاز مرغداران و تولیدکنندگان را تامین کند.
مرادی اظهار داشت: با شروع فصل گرما کاهش مصرف فصلی رخ میدهد، این در حالی است که مرغ تخمگذار دارای طول دوره ۱۸ ماهه است پس باید در حفظ گلهها کوشید، زیرا اینگونه نیست فردا یا هفته دیگر گلهها را حذف کنیم و بعد بهطور مجدد گلههای جدید تولید شود.
وی از دولت خواست در این شرایط خرید تضمینی تخم مرغ را دولت انجام بدهد تا واحدهای تولیدی با خسارت جدی روبهرو نشوند.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار درباره صادرات گفت: قیمت جدید تخم مرغ با قیمتهای صادراتی همخوانی ندارد، بنابراین لازم است که بحث پرداخت مشوقهای صادراتی در دستور کار قرار بگیرد. با اعتمادی که ما به دولت و وزارت جهاد کشاورزی داریم معتقدیم که تولیدکننده را رها نخواهند کرد و استمرار تولید ادامه خواهد داشت.
حذف ارز ترجیحی باعث ایجاد رقابت میشود
وی در حال حاضر ضریب تبدیل تخم مرغ خوراکی ۲.۷ دهم دانست و افزود: این صنعت ازنظر میانگین سنی از لحاظ تاسیسات و تجهیزات از میان سالگی رد شده است، پس باید با سرعت بیشتری به افزایش بهرهوری فکر کنیم یا به آن سمت گام برداریم بهطور مثال انتقال دان بهصورت خودکار موجب کاهش هدرروی دان میشود؛ لازم است که کمک دولتی اتفاق بیفتد و ارتباط نظام بانکی با بدنه تولید بیشتر شود تا بانکها به تجهیز و نوسازی و جوانسازی صنعت کمک کند.
مرادی اظهار داشت: اگر تامین ارز با نرخ نیمایی بهصورت مستمر اتفاق بیفتد بهطور قطع میتواند رقابتی ایجاد کند که بخشی از نهادههای موردنظر از تولیدکنندگان و تشکلها تامین شود تا با قیمتهای بهتری به دست پرورشدهندگان برسد.
وی اضافه کرد: اکنون کشور در مرحله گذر است، بنابراین اگر دولت، تولیدکننده و مردم دستبهدست هم بدهند از این مرحله با موفقیت عبور خواهیم کرد.