تاثیر اندیشه امام بر افغانستان بسیار سریع بود
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، بسیاری از شخصیتهای افغانستان معتقدند که یاد و خاطره امام خمینی (ره) و حمایتهای ایشان از مردم و مجاهدین افغان همیشه در دلهای مردم این کشور زنده است و هرگز ایشان را متعلق به یک مذهب و یک کشور نمیدانند.
افکار امام خمینی (ره) و تاثیر انقلاب اسلامی به ایران محدود نیست سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است و افغانستان از نخستین کشورهایی بود که اندیشههای امام در آن به سرعت نفوذ کرد.
در ادامه بخشی از سخنان شخصیتهای برجسته افغانستان درباره امام خمینی (ره) را میخوانیم.
محمد اکبری از رهبران سابق جهادی
پیام امام خمینی که پیام انقلاب اسلامی بود یا به تعبیر دیگر پیام انقلاب اسلامی که پیام امام خمینی بود و پیامی به منظور بیداری اسلامی، این پیام را ملتهای مسلمان در بیرون از ایران شنیدند.
ملت افغانستان اولین ملتی بود که پیام امام خمینی را شنید، در جهاد و حرکت ما آن پیام هم مشوق و هم امیدوار کننده بود. مردم افغانستان پایبندی به اسلام داشتند و دارند وقتی که هویت اسلامی استقلال ملی خود را در خطر دیدند نسبت به کودتاچیان رژیمی که با ارزشهای دینی مردم ناسازگار است جبهه گرفتند.
پیام امام خمینی این معنا را به مسلمانان رساند که اگر ملت مسلمان با اتکا به خدا و امید به نصرت خدا در برابر قدرتها اگر ایستادگی کنند میتواند به نتیجه برسد.
مولوی «عبدالرئوف توانا» رئیس حزب اقتدار اسلامی افغانستان و دبیر شورای علما و اخوت اسلامی این کشور
اگر بخواهیم در مورد شخصیت امام خمینی (ره) سخن بگوییم، مثل این است که بخواهیم در مورد درخشش آفتاب حرف بزنیم، زیرا آفتاب نیازی به توصیف و تمجید ندارد.
شخصیت امام را قرآن، پیامبر (ص) و اهلبیت و عترت (ع) تربیت کرده و ایشان در دامن اسلام رشد یافته است.
امام خمینی (ره) فرزند فرزانه اسلام است و هرگز متعلق به یک مذهب و یک کشور نیست و جوانان افغان، ایشان را به عنوان رهبر بیدارگر جهان اسلام میشناسند و با ارج نهادن بر شخصیت وی از فرمایشات آن بزرگ مرد تاریخ استفاده میکنند.
زمانی که نهضتهای اسلامی در مصر، لیبی، الجزایر و سرتاسر جهان آغاز شد، انتظار میرفت آنها نیز با موفقیت چشمگیری مواجه شوند، اما زعامت انقلاب اسلامی ایران با دیگر کشورها بسیار متفاوت بود، در واقع رمز و راز پیروزی مقتدرانه انقلاب ایران رهبری مدبرانه و اسلامخواهانه حضرت امام بود.
«نصرالله صادقیزاده نیلی» نماینده سابق پارلمان افغانستان
امام خمینی شخصیتی کاملا استثنایی و فوقالعاده بودند که در این مورد «بینظیر بوتو» نخستوزیر وقت پاکستان حرف جالبی را از خوب بجای گذاشته که گفته بود: «اراده خداوند بر امام خمینی (ره) قرار میگیرد، چرا که پس از قرنها چنین انسانی ظهور میکند و رهبری امتی را به دست میگیرد».
باید گفت که این شخصیت والای امام خمینی (ره) بود که منجر شد چنین انقلابی را بوجود آورد و مردمی که سالیان متمادی تحت رنج و فشار از سوی طاغوت بودند خود را رهایی بخشند و احساس کنند که در دنیای امروز نیز میتوان در برابر طاغوتیان ایستاد.
امام خمینی (ره) با دیدگاه دینی و ارزشی که داشتند در حساسترین شرایط مردم افغانستان را حمایت کردند و جمع کثیری از مهاجرین را در آغوش پذیرفتند.
پذیرش مهاجرین و حمایت از جهاد افغانستان جز از روح و اراده امام (ره) از کسی بر نمیآمد و این در شرایطی بود که ایران خود مشکلاتی همچون کودتاها و عوامل دست نشانده آمریکا در داخل ایران و کابینه که منجر به شهادت 72 تن و اتفاقات دیگر اتفاقات بود را داشت.
قبول چند میلیون مهاجر و پشتیبانی از یک جهاد علیه یک ابرقدرت کار سادهای نبوده جز اراده و عزم متین یک مسلمان در برابر مکلفیتی که دین و قرآن به یک انسان با ایمان داده.
انتهای پیام/.