لزوم احداث خانه و موزه تعزیه در کاشان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، میثم نمکی پیش از ظهور امروز در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید سعید حسینی نماینده ولی فقیه در کاشان، گفت: تعزیه در کاشان سبقه طولانی دارد و این شهرستان یکی از پایگاههای اجرای تعزیه کشور است.
وی افزود: تعزیه در شهرستان کاشان و روستاهای کاشان آزران، اسحاق آباد، نشلج و نوش آباد با حضور انبوهی از جمعیت علاقمند به تعزیه برگزارمی شود.
نمکی با اشاره به اینکه شورای تعزیه کاشان توسط اداره فرهنگ و ارشاد کاشان راه اندازی شده است و چنین شورایی در هیچکدام از شهرستانهای کشور وجود ندارد، از استان اصفهان بعنوان استان تعزیه خیز کشور نام برد و گفت: شهرستانهای برخوار، نطنز، اردستان، کاشان، آران و بیدگل و نوش آباد به عنوان قطب تعزیه مطرح هستند.
به گفته وی شهرستان کاشان با این ظرفیت بالای گروههای تعزیه به ثبت رسیده از داشتن مکانی ثابت برای اجرای برنامههای سالانه و همایشها محروم است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد کاشان عدم زیر ساختهای لازم برای اجرای تعزیه در کاشان را یکی از چالشهای پیش روی شورای تعزیه شهرستان دانست و افزود: احداث خانه تعزیه کاشان و جانمایی مکانی برای راه اندازی موزه تعزیه در این خانه برای نگهداری نسخههای قدیمی میرعزا و برخی از ادوات ارزشمند تاریخی تعزیه از مطالبات مهم گروههای ۱۵ گانه تعزیه کاشان و شورای تعزیه شهرستان کاشان است.
محمد علی کاظمی رئیس شورای تعزیه شهرستان کاشان به لزوم مساعدت هیات امنای مصلی کاشان برای اختصاص مکانی در مصلی این شهرستان برای ایجاد مکانی ثابت و یا متحرک با عنوان خانه تعزیه کاشان اشاره کرد و افزود: ۱۵ گروه تعزیه در کاشان مکانی ثابت برای اجرای تعزیه و برگزاری سوگواره برای سید مصطفی کاشانی معروف به «میرعزای کاشانی» ندارد.
وی از اختصاص ۳ هزارمتر مربع زمین در مسکن شهر مشکات از توابع شهرستان کاشان برای ساخت خانه تعزیه چنده منظوره با عنوان فرهنگسرا امام حسین مجتبی(ع) مشکات خبرداد و افزود: با احداث این مکان زیر ساختهای لازم برای اجرای تعزیه و فعالیتهای فرهنگی در این هر فراهم خواهد شد.
رئیس شورای تعزیه شهرستان کاشان همچنین نامگذاری یکی از خیابانهای مسکن مهر کاشان به طرف بلوار امام رضا (ع) با عنوان خیابان «میرعزای کاشانی» را قابل تقدیر و تجلیل دانست و گفت: سیدمصطفی کاشانی، معروف به «میر عزا» از تعزیه گردانان و تعزیه سازان معروف دوره ناصرالدینشاه و مظفر الدین شاه محسوب میشود و جزو نوابغ تعزیه سرایی ایران است که در سرودن شعر و نوحه استعداد و تسلط بسیاری داشته و اشعار تعزیه زیادی سروده است./۱۳۰۷/