گزارشی از مراسم اختتامیه چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیین اختتامیه مرحله استانی چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم عصر شنبه در سالن همایشهای مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد.
مجیدی مهر مدیر امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام والمسلمین اسکندری مدیرکل اوقاف قم، مدیران و معاونان اوقاف استان، داوران برجسته قرآنی کشور و قم، متسابقین و اقشار مختلف مردم و همچنین جمعی از مسئولان استانی و شهری، در این مراسم حضور داشتند.
در مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات، کسمایی نماینده هیئت داوران، اسکندری مدیرکل ارشاد قم و مجیدی مهر سخنرانی کردند.
همچنین یکی از گروههای تواشیح شاخص قم به اجرای برنامه پرداختند و حیدرزاده قمی از مداحان برجسته استان نیز به مناسبت ماه محرم مرثیهسرایی کرد.
900 نفر از فعالان قرآنی قم در مرحله شهرستانی و مقدماتی این دوره از مسابقات ثبت نام کرده بودند که در نهایت 200 نفر از آنها به مرحله استانی راه یافتند و طی سه روز و با محوریت بقاع متبرکه، به رقابت در رشتههای مختلفی همچون قرائت ترتیل و تحقیق، حفظ، دعاخوانی، اذان، همسرایی و همخوانی قرآن کریم پرداختند.
این دوره از مسابقات با حضور خواهران و برادران بالای هجده سال برگزار شد و مسابقات کشوری هم نیمه اول زمستان امسال و به میزبانی استان خوزستان برگزار خواهد شد.
رشته مقالات قرآنی در مسابقات سراسری راهاندازی شود
حجتالاسلام عباس اسکندری مدیر کل اوقاف استان قم اظهار کرد: اینکه در سنین جوانی، توفیق داشته باشید که با قرآن همنشین شوید، از برکات الهی است.
وی افزود: از هیئت داوران این دور از مسابقات تشکر میکنم که در نهایت اخلاق، دقت و توجه به آییننامهها، کار خود را انجام دادند و باید گفت بار اصلی مسابقات بر دوش آنها بود هر چند عوامل دیگری هم در این بین تلاش شبانهروزی داشتند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه اگر بخواهیم زندگی مطمئن و سعادتمندی داشته باشیم باید به قرآن روی بیاوریم گفت: آنهایی که در زندگی خود سرگردان و حیرانند، قرآن را از یاد بردهاند بنابراین برای رهایی از سرگردانی باید به دامان قرآن بازگشت.
وی ادامه داد: مسابقات قرآنی نقطه امید همه فعالان این عرصه است ولی نباید همچنان به اتفاقاتی که در گذشته افتاده بسنده و همانها را مجددا تمرین کنیم، بلکه باید اهل نوآوری و شکوفایی باشیم به نحوی که با قرآنی کردن جامعه، زمینهساز ظهور باشیم.
حجت الاسلام اسکندری تصریح کرد: جامعه آماده ظهور نمیشود جز با پیشرفتی که مبتنی بر کلام وحی و اندیشههای قرآنی باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه برگزاری مسابقه در رشتههای معارفی و تفسیری و توجه به نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در کنار قرآن، اقدام بسیار مناسبی محسوب میشود گفت: این مسئله را به فال نیک میگیریم ولی باید به سمتی حرکت کنیم که در مقابل هیچ اندیشهای فروگذار نبوده و اندیشه قرآنی خود را در مقابله با آنها به رخ جهانیان بکشانیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود به ارائه پیشنهاداتی برای تحقق این هدف پرداخت و خاطرنشان کرد: مثلا میتوانیم رشتهای هم با عنوان مقالهنویسی قرآنی راهاندازی کنیم تا علاوه بر حافظان و قاریان برجسته، نویسندگان و پژوهشگران قرآنی ممتاز هم داشته باشیم؛ همچنین میتوان به بهترین طرحهایی که موجب پیاده شدن قرآن در عرصه زندگی جامعه میشوند هم جوایزی اهدا کرد.
مسابقات قرآنی اوقاف قم منطبق بر نظم و داوری حرفهای بود
کسمایی مسئول هیئت داوران مرحله استانی مسابقات سراسری قرآن کریم استان قم گفت:هشت ماه قبل از 18 کشور مسلمان، گروههای داوری در عراق گردهم آمدند تا آییننامه واحدی را برای مسابقات قرآنی تدوین کنند.
وی افزود: از بین همه این کشورهای صاحب سبک، آییننامهای که داوران ایرانی ارائه کردند، کاملترین و جامعترین بود و با فاصله زیادی نسبت به آییننامههای دیگر کشورها مورد پذیرش قرار گرفت.
مسئول هیئت داوران مرحله استانی مسابقات سراسری قرآن کریم با بیان اینکه آییننامه داوری مسابقات در ایران هم بدون نقص نیست گفت: با این حال مترقیترین سندی بود که در این زمینه و در بین کشورهای اسلامی وجود دارد.
وی ادامه داد: ارتقاء اساتید قرآنی در قالب طرحهای سازمان اوقاف و همچنین ساماندهی داوران، دو اقدام بزرگی هستند که موجب شناسایی استعدادهای جدید در این حوزه شده و نسل جدید داوران را به جامعه ایران و امت اسلامی معرفی کرده است.
کسمایی خاطرنشان کرد: سطح داوری مسابقات قرآنی در ایران قابل قبول است ولی نیاز به تلاش بیشتری داریم تا به درجه عالی دست یابیم.
مسئول هیئت داوران مرحله استانی مسابقات سراسری قرآن کریم استان قم تصریح کرد: از متسابقین میخواهم آییننامههای داوری را به دقت مطالعه کنند تا دقیقا در جریان باشند چه چیز از آنها خواسته شده است چون ایراد بیشتر شرکتکنندگان، عدم اطلاع دقیق و جامع از قوانین است.
وی ادامه داد: مسابقات قرآنی اوقاف در استان قم در سطحی حرفهای برگزار شده و از نظر داوری، برنامهریزی و زیرساختهای لازم، هیچ ایرادی نداشت بلکه کاملا با نظم و دقت همراه بود.
نگاه مساعدی به افزایش سهمیه قم در مسابقات کشوری قرآن داریم
حمید مجیدی مهر رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ابراز کرد: سابقات این دوره در استان قم، با نظم و هماهنگی خوبی همراه بود به همین دلیل از مجموعه اوقاف قم و هیئت داوران برای برگزاری با کیفیت رقابتهای قرآنی در مرحله استانی تشکر میکنم.
وی افزود: البته هنوز با نقطه ایدهآل فاصله داریم و باید کار بیشتری انجام دهیم چه اینکه هر چقد در حوزه کلام وحی و ترویج قرآن تلاش کنیم باز هم کاری نکردهایم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد: ازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه همه ما تلاش میکنیم کار با کیفیتتری را ارائه دهیم گفت: اگر کم و کاستی دیده میشود، عامدانه نیست بلکه نشان میدهد امکانات و بضاعت ما کم است.
وی ادامه داد: چنانچه مشخص کنیم نیت ما از شرکت در مسابقه یا برگزاری آن چیست، بهترین کیفیت اجرا را به دست میآوریم و در این زمینه نیت عمل، اهمیت زیادی دارد.
مجیدی مهر با تاکید بر اینکه همه موفقیتها منحصر در رتبه و جایزه اول و دوم نیست گفت: چنانچه رفتار و زندگی ما قرآنی شود، آنگاه میتوانیم بگوییم به موفقیت واقعی رسیدهایم و برنده هستیم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در بخشی دیگر از سخنان خود عنوان کرد: در ارتقاء سهمیه استان قم در مرحله کشوری، نگاه مساعدی خواهیم داشت.
گفتنی است با اهدای لوح و جوایزی، از نفرات برگزیده در رشتههای مختلف تجلیل شد و بر این اساس و در بخش خواهران؛ در رشته حفظ پنج جزء، اعظم رنجبر کریمی، سمیه زارع و فاطمه تقینسب، در رشته حفظ 10 جزء، طیبه معماریان، فاطمه طبسی و فاطمه عصارپور، در رشته حفظ 20 جزء، زهرا خلیلی، فاطمه پیروی سنگری و اعظم صادقی ورجانی و در رشته حفظ کل، زینب امینپور، فاطمه دلیری و مهدیه شکوری رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
فاطمه سادات سیدی، مرضیه انصاری و فاطمه قرائی در رشته قرائت ترتیل و طیبه صبوری، زینب مقدم و زهرا دوازده امامی هم در رشته قرائت تحقیق، حائز رتبههای نخست تا سوم این دوره از مسابقات شدند.
در بخش برادران و در رشته حفظ پنج جزء، مهدی تقینسب و روحالله شاکری، در رشته حفظ 10 جزء، محمد باقر شرعیات، محمد حسین حبیبی و امین صفری، در رشته حفظ 20 جزء، حمیدرضا صافی، سید قاسم امیدیان و محمدعلی کشاورز و در رشته حفظ کل، سید علی حسینی، احمد معتمدی و سجاد وفایی به عنوان صاحبان رتبههای برتر معرفی شدند.
در همین بخش و در رشته ترتیلخوانی، محمد خلفزاده، مهدی علمخواه و حسین کرمی حائز رتبههای اول تا سوم شدند و سجاد پروینیزاده، هادی خانی و محمد اسماعیل خورشیدی هم به عناوین نخست تا سوم رشته قرائت تحقیق دست یافتند.
لازم به ذکر است داوری مرحله استانی مسابقات سراسری قرآن کریم در استان قم را آقایان کسمایی به عنوان مسئول هیئت داوران، علی اصغر شعاعی و حاج علی علیزاده و خانمها عزتپژوه، ادیبزاده، سعیده احمدی، فاطمه علی عسکری، اعظم سادات بنی فاطمی، نرگس گلمحمدی، زینب مروج، سیده طاهره میرغیاثی و خدیجه دیاری بیدگلی بر عهده داشتند.