کتاب «هنر بیان احکام» روانه بازار نشر شد
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین حامد اهتمام با اشاره به اینکه دین مبین اسلام، سه بخش کلی اعتقادات، اخلاق و احکام دارد، اظهار کرد: بخش عمدهای از معارف دینی، قوانین عملی است که «احکام» یا «فقه» نامیده میشود. در حوزههای علوم دینی، بخش عمدهای از وقت طلبهها صرف فقهآموزی و فراگیری احکام دینی میشود. حال اگر بخواهیم مبلّغ دین باشیم، باید بخشی از وقتمان، صرف تبلیغ و ابلاغ احکام به مردم باشد؛ همانطور که وظیفه ما حوزویان را آیه «نفر» مشخص میکند: «فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن کُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِیُنذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ».
وی افزود: طبق این آیه، وظیفه اول، تفقّه و وظیفه دوم، ابلاغ و انذار است که دو وظیفه اصلی حوزههای علمیّه است؛ البته تفقّه، یعنی تعمق و فهم دقیق در تمام اموری که مربوط به دین است و شامل احکام و فقه اصطلاحی هم میشود که حوزههای علوم دینی، الحمدللّه عنایت ویژهای به احکام و فقه اصطلاحی دارند و بیشترین انرژی خود را صرف همین بخش میکنند. اگر شما تاریخ حوزههای علمیه را مطالعه کنید، درخواهید یافت زندهترین درس در حوزههای علمیه، درس فقه بوده است و آثار بسیار ارزشمندی نیز در این زمینه به یادگار مانده است.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، تصریح کرد: نکتهای که لازم است در اوضاع امروز به آن توجه بیشتری شود، چگونگی بیان احکام است بهگونهای که مخاطب ما با سنین مختلف و نیازهای گوناگون، احکام برایش جذاب و قابلفهم باشد تا در مرحله پذیرش و عمل به آن موفق باشد. احکام الهی همانند داروخانهای است که مبلغ دین بسته به نیاز مخاطب خود باید داروهای مناسب او را پیداکرده و وجود او را صفا و جلا و فهم او را کامل گرداند و او را از آسیبها و دلزدگیها و تشویش ذهن و وسواس دور نماید و حلاوت و شیرینی عمل به ظواهر شرع را به او بچشاند.
وی افزود: در این اثر که حاصل تلاش محقق ارجمند جناب حجتالاسلاموالمسلمین امیر صالحی است، به دلیل همین نیازها در عرصه بیان احکام توجه شده و با عنوان «هنر بیان احکام» مزین شده است و معیارها و شیوههای بیان احکام بهصورت علمی و منضبط بیانشده است.