۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۳
کد خبر: ۷۲۴۱۱۸

ترش مزه‌هایی که کام کشاورزان را شیرین کرد

ترش مزه‌هایی که کام کشاورزان را شیرین کرد
کشت چای ترش به یکی از مزیت‌های اقتصادی در خراسان جنوبی تبدیل شده و مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است.

با سرد شدن هوا کافی است وارد روستا‌های شهرستان خوسف شوید و مزارعی را ببینید که در آن محصولی قزمز و خوشرنگ و البته درمانی رخ نمایی می‌کند؛ نوعی چای باب میل کسانی که طمع ترش را می‌پسندند.

امسال برای پنجمین سال در شهرستان خوسف، چای ترش به صورت نشایی و دیم کشت شده است.

پاییز فصل به بار نشستن گیاهی خوشرنگ و دارویی

اردیبهشت ماه هر سال عملیات کشت چای ترش انجام و آبان ماه همان سال نیز برداشت این محصول آغاز می‌شود.

یکی از بانوان کشاورز در شهرستان خوسف که چند روزیست در حال برداشت چای ترش است به ما می‌گوید: در اردیبهشت ماه نشاء این گیاه را از گلخانه تهیه می‌کنیم و در زمین کشت می‌کنیم.

بوته چای ترش به صورت درختچه‌هایی است که گل می‌دهد، او می‌گوید: در فصل پاییز وقتی گل‌هایی با رنگ ارغوانی و زیبا را بر روی شاخه‌های خود پدید می‌آورد یعنی محصول به بار نشسته است و ما هرروز از صبح تا ظهر برای چیدن آن به مزارع می‌آییم.

این بانوی کشاورز می‌گوید: ابتدا محصول درشت‌تر را برداشت و از ساقه جدا می‌کنیم و ریزتر‌ها را برای نوبت‌های بعد می‌گذاریم.

حکایت کشاورزی موفق در کشت چای ترش

آقای هدایتی یکی از کشاورزان موفق روستای کوشه علیا در شهرستان خوسف است که بخشی از زمین‌های خود را به زیر کشت چای ترش برده است.

او گفت: در این شهرستان به دلیل خشکسالی‌ها و نبود آب فراوان باید گیاهی کشت شود که در برابر کم آبی مقاوم باشد و من چند سالی است که چای ترش را بهترین گزینه کشت برای مزارع خود دیدم و از کشت آن هم نتیجه خوبی گرفته ام.

او افزود: پارسال حدود ۴۰ کیلو چای ترش خشک را از مزرعه خود برداشت کردم و امسال امید دارم که این میزان به دوبرابر یعنی ۸۰ کیلوگرم برسد.

این کشاورز موفق بیان می‌کند: زمان به ثمر نشستن چای ترش، روزانه بیش از ۱۰ بانوی روستایی در حال برداشت، جداکردن و تمیز کردن این محصول هستند که خود به نوعی اشتغال آفرینی و کسب درآمدی برای این زنان روستایی است.

چای ترش، ثروتی در دل کویر

شهرستان خوسف قطب تولید چای ترش در خراسان جنوبی است و بیشتر شهرستان‌های استان به دنبال خرید این محصول هستند و از آنجایی که شهرستان خوسف در مسیر ارتباطی مسافران به کربلا قرار دارد بسیاری از زائران از خرید این محصول استقبال می‌کنند.

آقای هدایتی کشاورز خوسفی از فروش خوب چای ترش می‌گوید که فروش هر کیلو چای ترش ۳۰۰ هزار تومان برایش عایدی دارد.

او ادامه می‌دهد: با برداشت چای ترش درآمد خوبی نصیب کشاورز می‌شود، همچنین بذر، برگ و دانه چای ترش گیاهی کاملاً دارویی است و برای کشاورز صرفه اقتصادی و درآمد زایی بسیار خوبی دارد.

او می‌گوید: کشت غالب این منطقه درخت عناب است که در مقایسه با چای ترش زحمات زیادی برای رشد و نگهداری و برداشت دارد حال آنکه قیمت خرید چای ترش دو برابر محصول عناب است.

هدایتی عنوان می‌کند: در دل کویر این محصول سازگار با کم آبی است که خود به نوعی ثروت محسوب می‌شود وهر دوهفته به آبیاری نیاز دارد ومی تواند یک جایگزین خوبی برای کشت‌های پرآب باشد. معجزه چای ترش برای سلامتی کافئین موجود در چای ترش در مقایسه با چای سیاه بسیار کمتر است، به همین دلیل می‌توانید با جایگزین کردن چای ترش، مصرف چای سیاه را کمتر کنید.

احسان قنبری نسب
ارسال نظرات