۱۷ دی ۱۳۸۸ - ۱۸:۳۳
کد خبر: ۷۲۴۶۹
در نشست تخصصی حلقه علمی قرآن؛

تفسیر تسنیم و نوآوری‌های آن در مشهد بررسی شد

خبرگزاری رسا ـ نشست تخصصی حلقه علمی قرآن با موضوع «تفسیر تسنیم و نوآوری‌های آن» از سوی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.
تفسیر تسنیم و نوآوری‌های آن در مشهد بررسی شد
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نشست تخصصی حلقه علمی قرآن با موضوع«‌تفسیر تسنیم و نوآوری های آن» با حضور دکتر اسماعیلی‌زاده، عضو هیأت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد، در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.
 
در این نشست دکتر اسماعیلی‌زاده به معرفی کوتاهی از کتاب تفسیر تسنیم پرداخت و عنوان کرد؛ فائده کار ما در این تفسیر امتیازی است که این تفسیر نسبت به تفاسیر دیگر دارد، و آن روش و نوآوری‌ آیت الله جوادی آملی است.

عضو هیأت علمی ‌دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد‌ با اشاره به پیشینه تحقیق در این عرصه تصریح کرد: تعداد چند مقاله در این زمینه نوشته شده است که می توان به مقاله روش شناسی تفسیر تسنیم آقای فهیمی، و مقاله آقای اسلامی در مجله موسسه اسرا به چاپ رسیده اشاره کرد، که به نوعی این مقالات به ویژگیهای این کتاب می پردازند.

اسماعیلی‌زاده با بیان این‌که آیا ویژگی‌های یک اثر، همان نوآوری‌های آن است، عنوان کرد: در حقیقت ویژگی‌ها را به ویژگی‌های مختص و مشترک می‌توان تقسیم کرد، ما در این نشست به ویژگی‌های مختص تفسیر تسنیم خواهیم پرداخت.

وی در ادامه به ویژگی‌های این تفسیر اشاره کرد و بیان داشت:‌‌ محرم بودن حضرت استاد با قرآن همچون علامه طبابایی در تفسیر المیزان، ثمره درس خارج تفسیر استاد، همچون درس خارج است، ‌فارسی بودن تفسیر، ‌مبنا قرار دادن تلاش‌های گذشتگان، جامع التفاسیر بودن تسنیم، آزاد اندیش بودن استاد، تفسیر قرآن به قرآن بودن آن، چگونگی ورود و خروج به مباحث در ذیل هر آیه، چگونگی گزینش عنوان‌ها در تفسیر تسنیم، دایره المعارف بودن آن، در نظر گرفتن فضای نزول سوره و جو نزول، توجه به بحث تناسب آیات، داشتن یک گروه تدوین قوی و به‌روز بودن بحث های این تفسیر‌ را می‌توان از مهم‌ترین ویژگی‌های تفسیر تسنیم اشاره کرد.

عضو هیأت علمی ‌دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی تصریح کرد:‌ ‌‌آیت الله جوادی آملی برای تدریس تفسیر تسنیم حدود سی تفسیر از تفاسیر اهل سنت و شیعه را بررسی می‌کنند.

‌‌اسماعیلی‌زاده درباره ‌سؤالی که در مورد روش تدوین این تفسیر مطرح شد، پاسخ داد: روش تدوین در تفسیر تسنیم افزون بر کار گروهی بودن، ابتدا پیاده کردن نوار استاد و سپس عنوان بندی و قلم زدن در این نوشتار و در ادامه مستند سازی و بعد غنی سازی و سامان دادن بحث های روایی، و تایپ و ویرایش و در پایان تطبیق دوباره با نوارها است.

وی در پایان یادآور شد: با برآوردی که شده احتمال دارد مجلدات تفسیر تسنیم به حدود هشتاد جلد برسد./931/پ202/ الف
ارسال نظرات