۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۴
کد خبر: ۷۲۷۸۹۲
استاد حوزه و دانشگاه مطرح کرد؛

«علی ابن باقر»؛ مهاجر و مجاهد راه خدا

«علی ابن باقر»؛ مهاجر و مجاهد راه خدا
اصفهان – زجاجی گفت: علی ابن امام محمد باقر(ع) رزمنده دلیر، مهاجر و مجاهد راه خدا و مصداق آیه شریفه «فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجاهِدینَ عَلَی الْقاعِدینَ أَجْراً عَظیماً» است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، مجید زجاجی پیش از ظهر امروز به مناسبت ۲۷ جمادی الثانی شهادت حضرت سلطانعلی ابن امام محمد باقر(ع) که در مسجد جامع طاهر آباد برگزار شد، علی ابن باقر(ع) را شخصیتی استثنائی دانست و گفت: همه امامزادگان عظیم الشان شجره طیبه اهل بیت(ع) هستند.

وی با اشاره به اینکه همه امامزادگان بر حسب زمان و مکان و حوادث و وقایع نسبت به یکدیگر ویژگی‌هایی دارند، افزود: از سال ۲۳ هجری اسلام تدریجا با انتخاب مردم وارد منطقه ایران اسلامی از جمله وارد منطقه کاشان فرهنگی شد.

استاد حوزه و دانشگاه به لزوم تبیین شخصت قروه ابن زید طاعی فاتح منطقه کاشان از سوی مسؤولان فرهنگی تأکید کرد و یاد آور شد: براساس اسناد معتبر قروه ابن زید طاعی فاتح منطقه کاشان، اسلامی را که به منطقه فرهنگی کاشان آورد با محبت خاندان رسول الله عجین است.

زجاجی بر معرفی شخصیت علی ابن امام محمد باقر(ع) به جامعه تأکید کرد و اظهار داشت: یکی از سرشاخه‌های فرهنگی جهاد تبیین مورد تأکید رهبرمعظم انقلاب معرفی سند افتخار مردم منطقه کاشان یعنی معرفی امامزاده علی ابن باقر(ع) در منطقه اردهال کاشان است.

این محقق و پژوهشگر حوزه دین گفت: پیشینه قوی مردم منطقه کاشان از دوره امام باقر(ع) و سفیر حضرت در منطقه کاشان و از افتخارات منطقه فرهنگی کاشان است.

استاد حوزه و دانشگاه مردم کاشان و قم را پیشتاز در تشییع دانست و یادآور شد: مردم منطقه کاشان از ابتدای ورود اسلام از سال ۲۳ تا کنون لحظه‌ای از مسیر ولایت و اهل بیت(ع) منحرف نشده و فاصله نگرفته اند و شیعه امیرمومنان(ع) بودند.

این محقق و پژوهشگر حوزه دین ادامه داد: مورخین اهل تسنن دررابطه با منطقه کاشان و قم می‌گویند همه شیعه امامیه هستند و مردم منطقه کاشان از ۱۳ قرن تا به امروز مدیون حضور علی ابن امام محمد باقر (ع) هستند.

زجاجی یادآور شد: سید ابوالرضا راوندی در رابطه با جغرافیای منطقه کاشان می‌گوید با حمله سلجوقیان به منطقه کاشان مردم منطقه کاشان برای حفظ جان خود به آستان مقدس علی ابن باقر پناه بردند که این امر بیانگر جایگاه و عظمت علی ابن باقر(ع) است.

وی با ابراز تاسف از اینکه تا کنون شخصیت امامزاده واجب التعظیم علی ابن باقر(ع) معرفی نشده است، افزود: استاد امام راحل آیت الله آمیر سید علی یثربی می‌گوید، همه مردم مدیون علی ابن باقر(ع) و از شیعیان ایشان هستیم.

استاد حوزه و دانشگاه در معرفی شخصیت امامزاده سلطانعلی ابن امام محمد باقر (ع) گفت: علی ابن امام محمد باقر(ع) رزمنده دلیر، مهاجرو مجاهد فی سبیل الله است و مصداق آیه شریفه «فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجاهِدینَ عَلَی الْقاعِدینَ أَجْراً عَظیماً» است.

وی ادامه داد: علی ابن باقر(ع) فرزند شهید بلاواسطه و بلافصل امام، برادر امام، عموی امام، مهاجر و مجاهد، سفیر امام و امام جمعه در عصر امام معصوم در منطقه عجم و خارج از حوزه عراق و حجاز است که طی مدت سه سال امام جمعه کاشان و اقامه جمعه و جماعت داشته است.

به گفته وی علی ابن امام محمد باقر(ع) محدث، شریف، مجتهد، عالم و فقیه، تربیت شده دو امام همام، رزمنده درون معرکه است که تنها ۵۵ سال بعد از واقعه کربلا به تبعیت از فرهنگ کربلا به مانند جد خودش در کربلای ایران مشهد اردهال کاشان به شهادت رسید.

زجاجی ادامه داد: علی ابن امام محمد باقر(ع) نهضت و حماسه‌ای را آفرید و مکتبی را تأسیس کرد که امروز بعد از چندین قرن یکی از فرزندانش مکتب حاج قاسم است و سیر و سیره در بستر ولایت و مسیر اهل بیت(ع) به نتیجه رسیده است.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امامزاده علی ابن امام محمد باقر (ع) متعلق به جهان شیعه، مسلمانان، آزدادگان جهان و مردم ایران است، گفت: افتخار مردم منطقه فرهنگی کاشان این است که علی ابن باقر(ع) به مانند نگینی در رکاب انگشتری ما است.

لازم به ذکر است، شهرستان کاشان همزمان با فرارسیدن ۲۷ جمادی الثانی، ایام شهادت غریبانه سلطانعلی ابن امام محمد باقر(ع) فرزند بلافصل امام محمدباقر(ع) و اولین سفیر و شهید اهل بیت در ایران سیاه پوش و عزادار می‌شود، ۲۷ جمادی الثانی یادآور حماسه خونین و جاویدان اردهال در سال ۱۱۶ هجری قمری «به روایت قمری» و سالروز شهادت فرزند بلافصل امام محمدباقر (ع) در مشهداردهال کاشان است.

مشهد اردهال در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان کاشان واقع شده است./۱۳۰۷/

محمد ملک آبادی
ارسال نظرات