بیانیه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قم به مناسبت روز راهیان نور
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم، این اداره کل به مناسبت روز ملی راهیان نور، بیانیهای صادر کرد.
متن کامل بیانیه به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
راهیان نور جریانی معنوی، فرهنگی، حماسی و اعتقادی به گستردگی تمدن بزرگ ایران اسلامی و برآیندی کامل از شور و شجاعت یلان ایران زمین و یاران سرزمین سلمان فارسی است که پیامبر عظیم الشان اسلام از وی به نیکی یاد کرده است.
اردوهای زیارتی، سیاحتی، فرهنگی راهیان نور، از سفرهای پرطرفدار کاروانی، خودرویی و مردمی با جمعی همدل است که در تعطیلات نوروزی و یا تابستانی به منظور آستان بوسی مقتل شهدا و رزمگاه رزمندگان غیور اسلام و بازدید از مناطق یادمانی جنگ تحمیلی دشمن بعثی علیه ایران اسلامی در جنوب، غرب و شمالغرب کشور و یا مناطق دریایی خود را آماده کرده و در این راه، رنج هر نوع مشقتی از جمله گرمای هوا، بعد مسافت، گردوغبار، سختی مسیر و ... را در قبال زیارت مکانهای مقدسی که دعا در آنها مستجاب است، عاشقانه به جان خویش خریده اند.
البته حضور خیل کثیر فعالان و خادمان راهیان نور، از برنامه ریزان و مجریان ستادی تا نیروهای استانی و جوانانی که در منطقه استقرار دارند و در هر شکل و قالبی، در خدمت زوار هستند تا بزرگترین رزمایش فرهنگی انقلاب، به بهترین و شایستهترین وجه ممکن برگزار شود، ستودنی است و حضور مستمر و عاشقانه آنان غبار خستگی را از تن زوار عاشق میزداید.
این حرکت بزرگ فرهنگی، جدای از یک سفر، بستر و فرصتی آرمانی است برای بازگو کردن آنچه که در موضوع جهاد تبیین رهبر معظم انقلاب مورد سفارش قطعی و فوری قرار گرفته و در راستای جلوگیری از تحریف و فراموشی و یا انحراف در مسیر حقایق عاشورایی دفاع مقدس و شرح مقاومت و پایداری ملت ایران در برابر استکبار جهانی لازم و ضروری به نظر میرسد.
در واقع راهیان نور را میتوان یک موزه زنده و الهام بخش از جنگ در برابر دیدگان مخاطبان فراوانی از ایران و دیگر کشورها نامید که با برخورداری از ظرفیتهای فراوان هنری، تجسمی و تصویرسازی، حماسههای جوانان این مرزوبوم را توسط راویان، فرهنگ مقاومت، ایثار و شهادت در فضای جامعه احیا میکند و سبب ماندگاری دستاوردهای بیشمار انقلاب اسلامی میشود.
مناطق عملیاتی شرهانی، فکه، طلاییه، هویزه، شلمچه، دهلاویه، اروندکنار، فتح المبین، پادگان دو کوهه، معراج شهدای اهواز، محل شهادت سردار شهید مهدی زین الدین فرمانده لشکر ۱۷ امام علی بن ابی طالب (ع) در دارساوین و مسیر سردشت، پادگان اندیمشک و بسیاری نقاط دیگر، هر ساله پذیرای خیل مشتاقی است که پیوند دلهای خود را با آرمانهای شهدا، این اصحاب و یاران آخرالزمانی سیدالشهدا (ع) مستحکمتر میکنند.
از سوی دیگر، اردوهای راهیان نور از سال ۱۳۹۰ به عنوان دوره عملی درس آمادگی دفاعی در قالب محتوای آموزشی وارد کتابهای درسی دبیرستانها شد تا به لحاظ علمی نیز ساختار مناسبی را در نسل جوان به سبب ترویج فرهنگ مقاومت ایجاد نماید.
حضور در اردوهای راهیان نور را باید بیش از پیش قدر دانست، زیرا نورانیترین جلوه جهاد تبیین در تشریح رشادتهای جوانان غیور در دوران دفاع مقدس بوده و شعاع این پرتو نورانی امروز به تمام معنا در جبهه مقاومت تلالو و درخشندگی پیدا کرده است و ان شاءالله در کنار پیاده روی میلیونی اربعین، زمینه ساز عصر ظهور حضرت حجت(عج) باشد.