۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۰
کد خبر: ۷۳۴۱۹۶

حکم اعدام ۲ قرآن‌سوز اجرا شد

حکم اعدام ۲ قرآن‌سوز اجرا شد
حکم اعدام دو قرآن‌سوز هتاک که اقدامات خود را در فضای مجازی منتشر می‌کردند، صبح امروز اجرا شد.

در پی وصول گزارش‌های مکرر مردمی مبنی بر فعالیت یک مجموعه که مبادرت به انتشار تصاویر و لینک‌های مبتذل می‌کرد، در سال 99 پرونده‌ای در دادسرای عمومی و انقلاب شهر اراک تشکیل شد و افرادی در این رابطه شناسایی و به مراجع قضایی در تهران، اسلام‌شهر و رشت احضار می‌شوند.

با حضور نامبردگان در مرجع قضائی و انجام تحقیقات گسترده در مورد نوع فعالیت آن‌ها، مشخص می‌شود یکی از افراد احضارشده ارتباط کاملاً ساختاری و هدفمندی با شبکه‌ای از افراد توهین‌کننده به مقدسات در فضای افکار عمومی و فضای مجازی دارد.

دستگیری یوسف مهرداد در اردبیل

در پی تحقیقات صورت‌گرفته، از فرد مورد اشاره و تجزیه و تحلیل داده‌های تجهیزات توقیف‌شده از یکی از متهمان، شخصی به‌نام یوسف مهرداد در شهرستان اردبیل شناسایی می‌شود و مشخص می‌شود یوسف مهرداد مدیر و ایجادکننده یک گروه مجازی بسیار معروف در زمینه فعالیت‌های اسلام‌ستیزی و توهین‌های بیشرمانه به مقدسات دینی و اسلامی است.

یوسف مهرداد در گروهی که با هدف اسلام‌ستیزی، توهین به مقدسات و توهین به شخصیت حضرت پیامبر مکرّم(ص) و حضرات ائمه اطهار(ع) ایجاد کرده بود با دو شناسه متفاوت فعالیت می‌کرد که یکی از این حساب‌های کاربری با شماره موبایل ایران ایجاد شده بود و دیگری با شماره مجازی کشور فرانسه فعالیت می‌کرده است.

پس از شناسایی و بازداشت یوسف مهرداد، در تحقیقات فنی صورت‌گرفته از وی و امارات و اسناد به‌دست‌آمده از لوازم توقیف‌شده از او و همچنین اقاریر صریح متهم نزد مقام قضائی مشخص می‌شود نامبرده فعالیت گسترده‌ای دائر بر ترویج خداناباوری و توهین به مقدسات دینی و اسلامی داشته است.

یوسف مهرداد؛ ادمین و گرداننده اصلی 15 گروه و کانال

در تحقیقات تکمیلی مشخص می‌شود متهم یوسف مهرداد در گروه‌ها و کانال‌های متعدد با عناوین مختلف اما اهداف یکسان در ترویج خداناباوری و توهین به مقدسات دینی فعالیت همه‌گیری داشته است.

در بررسی‌های فنی و دقیق صورت‌گرفته و آنچه در اکانت متهم مشخص شده است یوسف مهرداد حداقل در 15 گروه و کانال ضددین، ادمین و گرداننده اصلی بوده و به‌صورت گسترده در زمینه اسلام‌ستیزی، ترویج خداناباوری و توهین به مقدسات فعالیت می‌کرده است.

بازداشت فاضلی زارع

در ادامه تحقیق از گروه‌ها و کانال‌ها متعلق به یوسف مهرداد، مشخص می‌شود که او در اداره این گروه‌ها و کانال‌های اسلام‌ستیز و هتاک به مقدسات با فرد دیگری به‌نام صدرالله فاضلی زارع همکاری گسترده و تنگاتنگی داشته است.

با بازداشت فاضلی زارع و آغاز تحقیقات از وی مشخص می‌گردد یک اکانت  معروف که سابقه گسترده‌ای در توهین به مقدسات و ترویج خداناباوری داشته روی گوشی همراه او فعال است و متهم پس از مواجه شدن با حقایق آشکار روی تلفن همراه خود تعلق اکانت موصوف به خود را می‌پذیرد.

انجام تحقیقات بیشتر از فاضلی زارع نشان می‌دهد که او نیز با یک شماره مجازی متعلق به فرانسه اقدام به ایجاد یک حساب کاربری  کرده و فعالیت ضددینی خود را آغاز کرده است.

مدیریت 20 گروه و کانال هتاک به مقدسات و خداناباوری توسط فاضلی زارع

زارع نیز مانند یوسف مهرداد اقدام به ایجاد حساب کاربری دیگری کرده بود که با آن حساب کاربری نیز فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه ترویج اسلام‌ستیزی و تبلیغ علیه دین اسلام و توهین به مقدسات و ائمه اطهار داشته است.

بررسی وسایل دیجیتال توقیفی از فاضلی زارع نیز حکایت از آن دارد که نامبرده در ایجاد و مدیریت چندین گروه و کانال دست داشته و اعضای گروه را هدایت می‌کرده است.

در تحقیقات به‌عمل‌آمده از فاضلی و بررسی وسایل الکترونیک وی اکانت معروف ترویج خداناباوری و هتاکی به ارزش‌‎های دینی، روی گوشی وی شناسایی می‌شود.

فاضلی زارع نیز همانند متهم دیگر مدیریت 20 گروه و کانال ضددین و هتاک را به‌عهده داشته و در آن‌ها فعالیت می‌کرده است.

اقرار صریح فاضلی زارع در دادگاه: قبول دارم توهین کردم

متهم فاضلی زارع در اقاریر صریح خود در دادگاه در پاسخ به این سؤال که "آیا به پیامبر اکرم(ص) توهین کرده‌اید یا خیر؟" صراحتاً می‌گوید "بله، قبول دارم توهین کردم".

فعالیت‌های افراد مورد اشاره به‌حدی گسترده و آشکار بوده است که حتی خود آن‌ها اذعان می‌دارند که «شنیده بودیم برخی از علما حکم ارتداد صاحب اکانت‌هایی را که ما با آن‌ها فعالیت می‌کردیم، داده‌اند».

تحقیقات گسترده فنی و قضائی در پرونده

تعلق اکانت‌ها به متهمان در دو مرجع قضائی، یعنی مرجع قضائی محل زندگی آنان و سپس دادسرای اراک اثبات می‌شود و مراجع تخصصی مانند پلیس فتا و نهادهای امنیتی نیز در گزارش‌های جداگانه انتصاب اکانت‌ها به افراد موصوف را به‌لحاظ فنی تأیید می‌کنند.

با وجود تحقیقات گسترده صورت‌گرفته از متهمان در شعب بازپرسی شهرستان‌های محل دستگیری و تفهیم اتهام به آن‌ها افراد مجدداً با حضور در مرجع قضائی شهرستان اراک مورد تحقیق قرار می‌گیرند و به فعالیت‌های دین‌ستیز و هتاکانه علیه مقدسات نیز اقرار می‌کنند.

هنگامی که متهمان در جلسه دادگاه با مستندات استخراج‌شده از فعالیت‌های گسترده‌شان در گروه‌ها و کانال‌ها مواجه می‌شوند و مورد سؤال قرار می‌گیرند ضمن اقرار به فعالیت‌های خود، نوع ارتباط با دیگر افراد را نیز به‌تفصیل شرح می‌دهند.

متهم فاضلی زارع در جلسه مورخ 23 اسفند 1399 به تعلق یکی از اکانت‌های ضددین معروف به خود اذعان می‌نماید و در اظهارات خود می‌گوید: «مطالبی را که در این جلسه نشان داده شد، من در گروه‌ها و کانال‌ها فرستادم».

قابل ذکر است توهین‌ها و مطالب درج‌شده در کانال‌ها و گروه‌های متهمان به‌جهت قبح شدید و رکیک بودن آن‌ها امکان درج در هیچ نوشته‌ای را نداشته است تا جایی که در دادنامه منتشرشده از سوی دادگاه بدوی و هم دادنامه منتشرشده از سوی دیوان‌عالی کشور در این خصوص عنوان می‌شود «به‌جهت قبح شدید مطالب از درج آن‌ها در دادنامه خودداری می‌گردد».

در رأی دیوان‌عالی کشور در این پرونده آمده است؛ پیام‌های موجود در حساب‌های متهمان با دقت مورد بررسی قرار گرفته که در آن‌ها به‌صراحت به ساحت مقدس رسول گرامی اسلام(ص)، امیرالمؤمنین علی‌بن ابی‌طالب(ع)، حضرت فاطمه(ع)، امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و به‌طور کلی به ائمه معصومین سلام الله علیهم اجمعین دشنام داده شده است.

هر دو متهم به افعال خود توجه کامل داشته‌اند

نوع فعل هر دو متهم و متن پیام‌های بارگذاری‌شده که در دفعات متعدد به وقوع پیوسته است دلالت بر قصد و اراده آن‌ها و توجه کامل به افعال خود داشته‌اند که حتی یکی از متهمین (یوسف مهرداد) پیش از دستگیری و زمانی که متوجه لو رفتن خود می‌شود با آگاهی کامل نسبت به حذف اکانت خود اقدام نموده است که همین امر نیز مؤید اراده کامل متهم در نوع فعالیت خود بوده است.

قرآن‌سوزی یوسف مهرداد

همچنین در گوشی متهم یوسف مهرداد فیلم مستندی کشف شده است که دلالت بر قرآن‌سوزی دارد و در اکانت وی نیز بازنشر عمومی داده شده است.

بررسی این کلیپ‌ها نیز دلالت بر انتساب این اقدام موهن به نامبرده دارد.

تشکیل پرونده شخصیت برای یوسف مهرداد

در مورد برخی ادعاهای صورت‌گرفته مبنی بر اینکه متهم در زمان وقوع جرم مسلوب الاختیار بوده است، دادگاه، پرونده شخصیت تشکیل داده و با اعزام متهم نزد مرجع پزشکی قانونی خواستار اظهار نظر کارشناسی در مورد وی شده است.

پزشکی قانونی با تشکیل پرونده شخصیت برای متهم یوسف مهرداد سلامت روحی و روانی وی را تأیید کرده است.

چرا متهمان در اراک محاکمه شدند؟

در مورد برخی اظهارات صورت‌گرفته مبنی بر اینکه چرا متهمان با وجود دستگیری در یاسوج و اردبیل به دستگاه قضائی استان مرکزی تحویل داده و در آنجا محاکمه شده‌اند، دادگاه با استناد به رأی وحدت رویه 720 مورخ 91.12.1 عنوان کرده است که محل رؤیت، سالب به رسیدگی است و از آنجا که اقدامات مجرمانه هم از خط داخلی و هم از خط مجازی کشور فرانسه صورت گرفته است و نتیجه در محل‌های مختلف محقق شده است که نیابت‌های متعدد ارسالی به مراجع قضائی ذی‌ربط مؤید مطلب است، لذا محل شروع‌کننده، به تحقیق و رسیدگی صالح است و ذیل ماده 310 مصوب قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392 بر همین امر دلالت دارد و همچنین نظریه مشورتی به‌شماره 7.93.2574 مورخ 93.10.22 هم مؤید همین مطلب است.

انتصاب وکلای تعیینی از سوی متهمان

بر اساس این گزارش هر دو متهم در جریان رسیدگی به پرونده خود دارای وکیل تعیینی بوده و وکلای هر دو متهم در جریان کامل پرونده قرار داشته و از موکلین خود دفاع کرده‌اند.

پس از صدور رأی دادگاه بدوی، وکلای تعیینی متهمان درخواست فرجام‌خواهی خود از رأی دادگاه استان مرکزی را اعلام می‌دارند و نسبت به مجازات اعدام معترض می‌شوند.

دیوان‌عالی کشور با عنایت به محتویات پرونده، گزارش پلیس فتای استان مرکزی، اظهارات متهمین در مراحل مختلف تحقیقات مقدماتی و دفاعیات بلاوجه متهمان و مبانی استدلالی و مواد استنادی دادنامه و نظر به اینکه فرجام‌خواهان در لوایح تقدیمی خود دلیل یا دلایلی که مؤثر در نقض رأی گردد ارائه ننموده‌اند، فرجام‌خواهی ایشان را غیرمدلّل و غیروارد تشخیص و مردود اعلام و به‌استناد شق الف ماده 469 قانون آیین دادرسی کیفری رأی دادگاه استان مرکزی را تأیید و ابرام می‌کند.

براساس رأی صادره، صدرالله فاضلی زارعی، به‌اتهام سب‌ّالنبی(ص)، ارتداد فطری، قذف مادر پیامبر اکرم(ص)، استخفاف قرآن به‌وسیله سوزاندن، توهین به مقدسات و انتشار تصاویر خصوصی دیگران بدون رضایت و یوسف مهرداد به‌اتهام سبّ‌النبی(ص) و توهین به مقدسات دینی و اسلامی به اعدام محکوم شدند.

نهایتاً صبح امروز دوشنبه 18 اردیبهشت 1402 این دو متهم به دار مجازات آویخته شدند.

احسان قنبری نسب
منبع: تسنیم
ارسال نظرات