۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۵
کد خبر: ۷۳۶۹۰۹
مدیر کل زندان‌های استان قم تأکید کرد؛

لزوم حمایت ادارات و نهادها از تولیدات زندانیان

لزوم حمایت ادارات و نهادها از تولیدات زندانیان
رنجبر از صاحبان صنایع درخواست کرد به حوزه اشتغال زندانیان ورود پیدا کنند تا وضعیت کاری زندانیان فراهم شده و برخی از مشکلات خانواده‌های آنها بهبود پیدا کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، علی اصغر رنجبر مدیر کل زندان‌های استان قم در نشست خبری هفته قوه قضاییه که صبح امروز در سال جلسات این اداره برگزار شد، ضمن تشکر از کار آفرینان و شرکت هایی که در حوزه اشتغال زندانیان فعالیت می‌کنند، بیان داشت: صاحبان صنایع به حوزه اشتغال زندانیان ورود پیدا کنند تا وضعیت کاری زندانیان فراهم شده و برخی از مشکلات خانواده‌های زندانیان بهبود پیدا کند.

وی با بیان این که زندان جزء لاینفک پدیده‌های اجتماعی در همه دنیا است، افزود: در گذشته مجازات حبس جایگزین سایر مجازات های بدنی بوده است، اما امروزه به دنبال جایگزینی برای حبس افراد در زندان ها هستیم و دلیل آن داشتن نگاه دینی و تربیتی به امور است و به دنبال اصلاح افراد هستیم.

مدیر کل زندان‌های استان قم ابراز کرد: ما به عنوان متولی امور زندان‌ها اعتقاد داریم که زندانی به عنوان فردی که قانون را نقص کرده است، فقط بخشی از آزادی او محدود شده است و زندانیان از سایر حقوق به تمام و کمال برخوردار هستند و دغدغه بیشتر ما فرزندان و خانواده زندانیان هستند که چگونه باید امرار معاش کرده و روزگار گذرانند.

وی افزود: زندانی بودن دو آسیب اجتماعی به همراه دارد؛ برخی از این افراد سرپرست خانوار هستند و عدم حضور آن‌ها در خانواده، اقتصاد خانواده را با مشکل مواجه می‌کند و از طرف دیگر نیز هزینه‌ای بر دوش کشور بوده و تبعات اجتماعی فراوانی را به دنبال دارد.

رنجبر با بیان اینکه زندان‌ها باید بر مبنای علمی اداره شوند بیان داشت: زندانی مانند یک بازیکن فوتبال است و اگر خطا کرد و کارت قرمز گرفت از بازی کنار گذاشته می‌شود و دوباره به بازی بر می‌گردد، به همین خاطر در تلاش هستیم آمار بازگشت زندانیان را به صفر برسانیم.

مدیر کل زندان‌های استان قم با اشاره به اینکه ۱۴ هزار متر مربع کارگاه داریم که بیش از ۳۰۰ نفر از زندانیان در آن مشغول به کار هستند اضافه کرد: بسیاری از زندانیان تمایل ندارند که اطرافیان آن‌ها از زندانی بودن شان مطلع شوند به همین خاطر خانواده‌های آنان مشکلات متعددی را دارند که نیاز به کمک و همیاری دارند.

وی ضمن تشکر از کار آفرینان و شرکت هایی که در حوزه اشتغال زندانیان فعالیت می‌کنند اظهار کرد: صاحبین صنایع به حوزه اشتغال زندانیان ورود پیدا کنند تا این افراد کار کنند و برخی از مشکلات خانواده‌هایشان حل شود.

رنجبر بیان داشت: با توجه کارگاه‌های خیاطی که در زندان فعال است از مدارس و بیمارستان‌ها تقاضا می‌کنیم که سفارش‌های خود مانند دوخت مانتو و شلوار مدارس و گان‌های پزشکی به زندانیان واگذار کنند تا کمکی به معیشت خانواده‌های زندانیان باشد؛ اگر به این خانواده‌ها کمک نشود فرزندان آن‌ها آسیب دیدگان دوم در جامعه خواهند بود.

وی افزود: استان قم اولین استانی است که در زمان اغتشاشات، روحانیون وارد زندان ها شدند و با فعالیت های فرهنگی با زندانیان گفت‌وگو کردند که نتیجه مثبت این کار سبب شد تا سایر شهرها نیز از این طرح پیروی کنند.

مدیر کل زندان‌های استان قم با بیان اینکه آمار زنان زندانی در قم بسیار پایین است با اشاره به رعایت مسائل بهداشتی در زندان ها اظهار داشت: زندانیان در ابتدای ورود به زندان وارد قرنطینه بهداشتی می‌شوند و روانشناس نیز از آن‌ها بازدید می‌کند و سپس بر اساس نوع جرم تفکیک می‌شوند. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه زندانیانی که موفق به حفظ قرآن شوند از موارد تشویقی و امتیازاتی مانند مرخصی برخوردار می‌شوند افزود: این طرح یکی از طرح های موفق در زندان ها است و نوجوانانی که در کانون اصلاح و تربیت بوده و کار می‌کنند حداقل ماهی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درآمد دارند.

رنجبر با بیان اینکه هر چهارشنبه با حضور در جمع زندانیان با آن‌ها گفت‌وگو می‌کنیم، بیان داشت: ما طرح بازدید و رسیدگی به خانواده زندانیان را هر دوشنبه در قم اجرا کردیم که مورد استقبال سایر شهرها نیز قرار گرفت.

ارسال نظرات