در مدیریت اوقات فراغت به نیازهای جوانان و نوجوانان توجه شود
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون در هفدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشوری که با عنوان هیأت و تربیت دو در حسینیه اعظم زنجان برگزار شد، اظهار کرد: امروز در دورانی از تاریخ زندگی میکنیم که نظام سلطه در جهان حاکم است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته نظام سلطه را به سلطههای اقتصادی، نظامی، سیاسی و میدانستیم، مطرح کرد: امروز نظام سلطه به مباحث تربیتی نیز ورود پیدا کرده است و کارکرد مراکز تربیتی را کاهش داده است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه 4 نهاد اصلی تربیت داریم، عنوان کرد: در مرحله نخست نظام سلطه کارکرد پدر و مادر را در حد تامین کننده زیستی کاهش داده است.
وی با اشاره به اینکه طبق روایت امیرالمومنین(ع) انسانها در مرام همنشینان خود هستند، خاطرنشان کرد: اینکه دشمن کارکرد پدر و مادر را کاهش داده است برای این است که همنشینان فرزندان ما را متناسب با میل خود انتخاب کنند.
حجت الاسلام تراشیون با بیان اینکه امروز دشمن در نسلهای ما نامگذاری بر اساس ویژگیهای رفتاری انجام میدهند، تصریح کرد: نسلی که در رسانه و با تلفن همراه بزرگ شده باشد، نسل تراز انقلاب نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه باید در مقابل رفتارهای دشمن ایستادگی کنیم، یادآور شد: بروز شخصیتهایی مانند حاج قاسم سلیمانی میتواند تبدیل به نماد و الگو برای نسلها شود.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: افراد این چنینی در جامعه وجود دارند که باید به دنبال معرفی این الگوها باشیم.
وی با بیان اینکه سختیها، انسانساز هستند، ابراز کرد: از دل سختیها و گروههای جهادی است که انسانهای توانمند و تراز انقلاب اسلامی ساخته میشوند.
حجت الاسلام تراشیون با اشاره به اینکه میانگین استفاده از تلویزیون در اروپا حدود 2 ساعت است، بیان کرد: متاسفانه طبق آمار رسمی 85 درصد جمعیت ایران در روز بیش از 5 ساعت از تلویزیون استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه این آمار در موضوعات دیگری ازجمله بازیهای کامپیوتری و تلفن همراه نیز وجود دارد، اظهار داشت: فضای مجازی امروز به یک آفت تبدیل شده است که نتایج آن را میتوان در زنان، جوانان و دختران ما مشاهده کرد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه متاسفانه در حوزه استفاده از لوازم آرایشی و عملهای زیبایی نیز رتبههای نخستین دنیا را داریم، مطرح کرد: زمانیکه ارکان تربیتی دست دشمن باشد و مادر خانواده بجای تربیت تنها خدمترسان باشد چنین آسیبهایی در جامعه بروز پیدا میکند.
وی با بیان اینکه تابستان بهترین فرصت برای رسیدگی به کارهای بزرگتر است، عنوان کرد: متاسفانه اصلا برای بهرهبرداری از این فرصت طلایی برنامهریزی مناسبی صورت نمیگیرد.
حجت الاسلام تراشیون با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری سند تحول آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در این موضوع اقدامات نظام سلطه پررنگتر بوده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه نقش مساجد نیز تا سطح نمازخانه پایین آمده است، تصریح کرد: مساجد یکی از محورهای اصلی تربیتی هستند که باید کارکردهای اصلی آنها را احیا کرد.
استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: مشکل امروز ما در بحث عفاف و حجاب این است که هنوز این باور شکل نگرفته است که عفاف و حجاب قانون جامعه است و رعایت قانون در محلی که زندگی میکنیم برای تمام ما اجباری است.
وی با اشاره به اینکه رسانه باید تکریم قانون را انجام دهد، یادآور شد: برای جبران شرایط فعلی ابتدا باید نسل را پرکار کرد چراکه از دل بیکاری، بیعاری به وجود میآید.
حجت الاسلام تراشیون با بیان اینکه انسان باید پرکار باشد، ابراز کرد: باید در اوقات فراغت جوانان ناظر به نیازهای آینده برنامهریزی صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه در مدیریت اوقات فراغت به نیازهای جوانان و نوجوانان نیز باید توجه شود، بیان کرد: محتوایی که در این ایام به جوانان و نوجوانان ارائه میشود، باید ذهن آنها را به خود مشغول کند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: مردم باید در مسیری قرار بگیرند که بتوانند بهترین برنامه را برای اوقات فراغت طراحی کنند.