۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۹
کد خبر: ۷۴۰۱۳۱
حجت الاسلام میرزامحمدی تبیین کرد؛

تشریح برخی شبهات و پاسخ های صریح زیارت اربعین

تشریح برخی شبهات و پاسخ های صریح زیارت اربعین
خطیب حوزوی به تشریح شبهات و پاسخ های صریح در خصوص شبهات مرتبط به زیارت پرداخت.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد میرزامحمدی خطیب حوزوی در دومین روز دوره جامع آموزشی ویژه مبلغین اربعین ۱۴۰۲ که در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد گفت: آیه توسل در سوره نسا آمده است که شامل توسل به اولیای الهی پس از حیات است.

وی افزود: در سوره توبه، خدایی که به پیامبر می فرمایند که اگر گناهکاران به سمت تو می آیند برای آنها استغفار کن ولی در خصوص منافقین بیان می کند که اگر منافقین استغفار کنی آنها را نمی بخشم. هشدار دوم این است که اگر منافقان مردند، بر آنها نماز نخوانید. در هشدار سوم بیان می کند که ای پیامبر حتی سرقبر آنها نیز بایستی. یعنی اینکه پیامبر به زیارت قبور می رفت و برای آنها دعا میکرد و البته قبور منافقین از این امر مستثنا شد.

این مبلغ حوزوی گفت: مالک بن انس کتاب الموطأ را به دستور منصور به عنوان یک کتاب فقهی نوشته شده است. راوی احادیث این کتاب نیز شخص عایشه است که به صراحت بیان می کند که پیامبر هرشب به زیارت قبور اهل بقیع می رفت. همچین بیان می کند که ایشان در زمان حضور قبور به لحن خطابی اهل قبور را خطاب قرار می داد.

وی اظهارکرد: در همین کتاب از عایشه بیان شده است که وقتی پیامبر به زیارت قبور بقیع می آمد و بر محیط قبرستان وارد می شد برای اهالی قبور دعا می کردند.

خطیب حوزوی با ذکر این مطلب که امام راحل از این آیات الهام گرفتند تا با منافقین مواجهه داشته باشند، تصریح کرد: متاسفانه امروزه قبر آقای روح الله زم به محل نشست های دشمنان انقلاب مبدل شده است.

وی گفت: بقیع با دفن عثمان ابن مظعون به دست پیامبر شکل قبرستان رسمی مسلمانان را گرفت. اصلا نام عثمان که یکی از فرزندان امام علی است به دلیل تصریح صریح ایشان به دلیل علاقه ایشان به جناب عثمان ابن مظعون بوده نه خلیفه سوم. البته اهل سنت ابن مظعون را کمتر می گویند و بیشتر از عثمان استفاده می کنند و بیشتر عنوان می کنند که امام علی(ع) به دلیل علاقه به عثمان ابن عفان این نام رو بر فرزند خود گذاشته اند. عثمان در آن زمان در قبرستان یهودیان خاک شد که بعدها به دلیل توسعه قبرستان بقیع توسط معاویه این قبرستان به بقیع متصل شد.

حجت الاسلام میرزامحمدی یادآورشد: در خصوص زیارت اربعین باید به چند نکته توجه کنیم. فرمایشی از سوی شهید مطهری بیان شده است. قسمتی از فرمایش ایشان برگرفته از علامه محدث نوری است. دیگران نیز از محدث نوری این مطالب را بیان کرده اند. ایشان به این مطلب اشاره می کند که ماجرای رسیدن اهل بیت به کربلا در اربعین اول افسانه و کذب محض است. بیان دیگر سید ابن طاووس آن است که بیان می کند که بنابه خبری از بدایه و النهایه ابن کثیر که عنوان می کند اهل بیت یک ماه در شام ماندند و این خبر به من رسید بنده دچار تردید شدم و در اقبال بیان می کنند که بعید می دانم که اهل بیت در اربعین اول به کربلا رسیده باشند. وقتی خبر توقف یک ماه درست نیست می تواند نظر ایشان را این گونه بگیریم که ایشان قائل به اربعین اول است.

وی گفت: بحث شهید مطهری بیشتر در خصوص بعد مسافت و عدم وجود منابع متقدمه است. بزرگان ماپس از کربلا یک بار به کربلا آمده اند. در این بین تصریح نیز وجود دارد که سر امام حسین توسط امام سجاد دفن شده است. از قرائن تاریخی می دانیم که حضرت زینب و رباب و ام کلثوم قبل از یک سال پس از واقعه کربلا از دنیا رفتند پس اربعینی بدون حضرت زینب نمی توان متصور بود و البته این مطلب نیز به شکل دقیقی است که این بزرگان غیر از اربعین در زمان دیگری به کربلا نرفتند.

ارسال نظرات