۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۵
کد خبر: ۷۴۸۵۲۳
استاد حوزه و دانشگاه:

شهید اردهال، مکتب ساز و ادامه دهنده مکتب کربلا و نهضت حسینی است

شهید اردهال، مکتب ساز و ادامه دهنده مکتب کربلا و نهضت حسینی است
اصفهان - استاد حوزه و دانشگاه گفت: خلق آثار هنری رویداد «شهید اردهال» ادامه دهنده مکتب انسان ساز و حماسی سیدالشهدا و عامل صدور اسلام می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، مجید زجاجی کاشانی چهارشنبه شب در آیین افتتاحیه دومین رویداد «شهید اردهال» در کتابخانه حرم مقدس حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر (ع) گفت: ذهن هنرمندان این رویداد منجر به خلق آثار هنری با محوریت شهید اردهال و معرفی حماسه آن حضرت برگرفته از مکتب عاشورا به جهان تشییع و دنیا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مردم منطقه کاشانِ فرهنگی، مفتخر به وجود حضرت علی بن باقر (ع) هستند، افزود: ولی شهید اردهال مختص کاشان و ایران نیست و متعلق به جهان بشریت و اسلام و تشییع است.

به گفته وی هنرمندان آثار هنری خود را در این رویداد باید با ایده معرفی امامزاده واجب التعظیم در سطح بین المللی جهان اسلام و تشییع خلق کنند.

مولف کتاب «سفیر ولایت»، شهید اردهال را مکتب ساز و آن حضرت را ادامه دهنده مکتب کربلا و نهضت حسینی دانست و گفت: آنگونه که آیت الله سید علی یثربی استاد امام راحل و عالم بزرگ کاشان عقیده داشت مردم کاشان شیعیان علی بن باقر (ع) هستند.

زجاجی کاشانی این فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه مردم کاشان و این منطقه در دوران اموی و عباسی با انتخاب خوب در مسیر ولایت قرار گرفتند، یادآور شد: این سخن رهبری برای جهانی بودن حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر (ع) کافی است.

وی با بیان اینکه در کتب تاریخی و سندی ما از این امامزاده بدون هیچگونه شک و شبهه‌ای به عنوان فرزند و برادر (بدون واسطه)، عموی امام و پدر زن امام «فاطمه دختر علی بن باقر یکی از همسران امام موسی کاظم(ع)» نام برده شده است، گفت: شیخ طوسی بزرگترین رجال شناس شیعه نیز انتصاب آن حضرت را بدون واسطه به امام معصوم و صحابه امام باقر (ع) و امام صادق (ع) بیان کردند.

این مبلغ دینی و نویسنده کتاب حماسه تاریخی مشهد اردهال با بیان اینکه ۲۲۵ سند، قرینه و شاهد مبنی بر وجود مدفن حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر (ع) در ارض (زمین) اردهال است افزود: در تقدس سرزمین اردهال همین بس که امیرمومنان (ع) بعد از واقعه جنگ جمل در خطبه‌ای فرمودند «مردم به قم و حوالی قم دراردهال پناه می‌برند».

زجاجی کاشانی همچنین با استناد به مطالبی از کتاب بحارالانوار علامه مجلسی و کتاب تاریخ قدیم قم از محمد بن حسن بن قمی در مورد اردهال یادآورشد: امام رضا (ع) نیز در حدیثی سه بار تاکید می‌فرماید «نعم الموضع الاردهال» اردهال عجب جای خوبی است.

وی فضیلت اردهال و تقدس آن به واسطه سلطانعلی بن امام محمد باقر (ع) به عنوان عزیزی از ذریه رسول الله را در کتب بزرگان، فقها، مورخین و مولفان در این حوزه را یادآور شد و گفت: مردم کاشان در آن زمان بسیار دور، از امام باقر (ع) در مدینه حضور نماینده و نایب خاص آن حضرت را در این خطه تقاضا کردند که این امر گواه مهمی بر شیعه بودن و ولایت مداری مردمان منطقه فرهنگی کاشان است.

مولف ۸۰ کتاب در حوزه‌های حقوقی، فقهی و تاریخ اسلام و امامزادگان، حضور حضرت سلطانعلی در کاشان به عنوان نخستین امام جمعه ایران اسلامی در عصر معصوم را یادآور شد و گفت: اقامه نماز جمعه و جماعت به مدت سه سال در کاشان توسط حضرت سلطانعلی، مراوده و ارتباط با مردم این منطقه از دیگر آثار و برکات حضور حضرت در کاشان بوده است.

شایان ذکر است، آیین افتتاحیه دومین رویداد «شهید اردهال» با سخنرانی مجید زجاجی مدرس حوزه، دانشگاه و پژوهشگر برجسته کاشانی، محمد خیرخواه مدیر اجرایی آستان مقدس سلطان علی بن امام محمد باقر (ع) و خیر مقدم گویی حسن علیزاده رئیس هیئت امنای این امامزاده واجب التعظیم همراه با اقامه نماز جماعت مغرب و عشا به همراه رونمایی از نشان مجمع طراحان انقلاب اسلامی کاشان با عنوان «سفیر» در کتابخانه حرم حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر (ع) آغاز شد.

لازم به ذکر است، حضرت سلطانعلی(ع) در سال ۱۱۳ هجری قمری بنا به دعوت مردم ولایت مدار فین و کاشان به امر پدر بزرگوارش حضرت امام محمد باقر(ع) برای ترویج و تعلیم شریعت مقدس اسلام عازم کاشان شد و بعد از برگزاری اولین نماز جمعه در مسجد جامع و سه سال ارشاد و هدایت مردم در منطقه اردهال کاشان گرفتار مزدوران ظالم هشام بن عبدالملک مروان شد و پس از یک جنگ نابرابر و ناجوانمردانه و مظلومانه مانند جد بزرگوارش امام حسین (ع) در ۲۷ جمادی الثانی سال ۱۱۶ هجری قمری یعنی ۵۵ سال بعد از واقعه کربلا مانند جدش در کربلای ایران مشهد اردهال کاشان به شهادت رسید./۱۳۰۷/

محمد ملک آبادی
ارسال نظرات