در تله بحرانی جمعیت گرفتار شدیم
به گزارش سرویس جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، حسن درویشیان چهارشنبه شب در حاشیه سفر به خوزستان اظهار کرد: ستاد خبری مبارزه فساد به شماره ۲۷۷۷ تشکیل شده که تعداد قابل توجهی از شهروندان تماس گرفته و بعضی از آنها حتی مستنداتی ارائه کردند و ما این موارد را پیگیری کرده و یا در حال پیگیری هستیم، شخص رئیس جمهور نیز بر این مسئله تاکید داشت که موضوعاتی را که مردم در خصوص فساد و تخلف در دولت گزارش میدهند حتماً پیگیری شود.
حجت الاسلام درویشیان بیان کرد: بسیاری از مطالبی که از سوی نخبگان استان در این سفر مطرح شد دغدغه دولت است و در سیاستهای دولت، برنامه تحول مردمی دولت و بعضاً در برنامه هفتم دولت ارائه شده است. بسیاری از این موضوعات در اسناد بالادستی پیش بینی شده، اما باید اراده اجرای بیشتری دیده و دنبال شود.
وی با بیان اینکه بخش نظارتی مردمی در دولت ایجاد شده است، تصریح کرد: در نهاد ریاست جمهوری، معاون مردمیسازی دولت داریم که استاندارها در همه استانها مکلف هستند یک نفر را تحت عنوان ارتباط مردمی تعیین کنند و این اشخاص موظف هستند ظرفیتهای مردمی را که وجود دارد مشارکت بدهد.
بازرس ویژه رئیس جمهور ادامه داد: در تهران یک همایشی برگزار شد که از همه استانها حضور داشتند و اقداماتی که در مدت زمان گذشت بیش از یک سال از وجود این معاونت صورت گرفته را ارائه کردند، اینکه با کمک مردم چه موضوعاتی را پیگیری کرده و حل شده یا اینکه چه طرحها و پیشنهاداتی را گروههای مردمی ارائه کرده و خود متولی شده و به کمک دولت انجام دادهاند؛ به نماینده معاونت مردمی در استان توصیه و تاکید میکنیم که با گروههای مردمی و جهادی ارتباط داشته باشند همچنین رئیس جمهور به مسئولان در استانها تاکید دارند که با گروههای جهادی و مطالبهگر جلسه داشته باشند.
حجتالاسلام درویشیان گفت: رئیس جمهور شبانه روز به فکر مردم هستند و مکرر به صورت علنی یا در جلسات خصوصی مطرح کردهاند که به دنبال حل مشکلات مردم هستیم، البته در مدیران و کارگزاران ضعفهایی وجود دارد و بعضاً ممکن است تخلفاتی هم داشته باشند که رئیس جمهور گفتهاند در رابطه با فساد هیچ خط قرمزی نداریم و حتی اگر فردی به من نزدیک باشد و به این نتیجه برسید که فساد، تخلف و یا کوتاهی داشته به اقتضای آن مورد باید با شخص برخورد شود.
وی با بیان اینکه دولت و رئیس جمهور با هیچ شخصی عهد اخوت نبسته است، تصریح کرد: بسیاری از مدیران وزرا و یا استاندارها تغییر کردهاند لذا هیچ عهد اخوتی غیر از اینکه خدمات صادقانه و خالصانه به مردم ارائه شود وجود ندارد. اگر مشخص شود که مسئولی نمیتواند کار را انجام دهد ولو اینکه خلاف هم نکرده باشد فرد دیگری که توان داشته باشد جایگزین آن میشود.
بازرس ویژه رئیس جمهور با اشاره به مشکلاتی که از دولت قبل به این دولت به ارث رسیده است، اظهار کرد: همه مردم این موضوع را در استان لمس کردهاند و باید این را بدانیم برخی موضوعات با یک شب و یا یک سال قابل حل نیست و اگر کسی بگوید این کار را میکنم وعده بیجا میدهد البته برخی از موضوعات در کوتاه مدت قابل حل است به ویژه اولویتهایی که دولت دارد مثل آلودگی هوا که نه تنها در خوزستان بلکه در خیلی از کلان شهرها با مشکل جدی مواجه هستیم که رئیس جمهور دستور داده است.
حجتالاسلام درویشیان، جوانی جمعیت را مسئله مورد تاکید دیگر رئیس جمهور اعلام و عنوان کرد: ما در یک تله بسیار بحرانی جمعیت گرفتار شدیم و اگر در پنج سال آینده نتوانیم از این تله عبور کنیم وضعیت بسیار اسفناکی در آینده خواهیم داشت، و در آینده بحرانی مهمتر از بحران جمعیت نداریم. درست است ناترازی گاز و آب به عنوان بحران مطرح شده است، اما بحران پیری جمعیت، سرآمد همه بحرانها است.
وی اضافه کرد: آنچه را که رهبری اراده میکند رئیس جمهور به دنبال پیاده کردن آن است. اگر بعضاً مشاهده میکنید در کوتاه مدت کاری انجام نشده واقعاً امکانپذیر نبوده البته ممکن است در برخی دستگاهها کوتاهیهایی وجود داشته باشد، اما اراده کلان دولت پیگیری مسائل است.
بازرس ویژه رئیس جمهور در خصوص مسئولیتهای اجتماعی شرکتها و دستگاههای اجرایی گفت: دولت در حال ساماندهی این موضوع است و پیش نویسی تهیه شده تا ضابطهای مشخص شود که به چه میزان و چگونه هزینه شود یا چه نظارتی بر آن صورت گیرد؛ در خصوص آلایندگی نیز دولت اقدامات جدی انجام داد که حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان به استان خوزستان تخصیص داده شد.