نمکهای رنگی قاتل بی رحم در سفره ایرانیها
نمک رنگی میخورم تا فشارخونم بالا نیاید! این گفته احمدآقاست که در سوپر مارکت محل به دنبال این نوع از نمک میگردد. مدت زمانی است که نمکهای رنگی در بازار خرید مردم به وفور دیده میشود و تبلیغ چنین نمکهایی توسط برخی افراد صورت میگیرد.
اما مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت احمد اسماعیل زاده میگوید «نمکهای رنگی (صورتی، آبی، بنفش و سنگ نمک) سلامتی را به خطر میاندازند.»
توصیه سازمان بهداشت جهانی درباره میزان مجاز مصرف نمک در افراد بزرگسال سالم، کمتر از پنج گرم در روز و در افراد سالمند و بیمار این میزان کمتر از سه گرم است، این درحالی که این عدد برای ایرانیها ۳ برابر میانگین جهانی است.
رئیس سازمان غذا و دارو حیدر محمدی نسبت به مصرف نمکهای رنگی و سنتی هشدار داد.
به گفته محمدی بر اساس نمونه برداری گسترده از نمکهای رنگی و سنتی مشخص شد صد در صد این نمکها آلوده به فلزات سنگین و برای سلامتی به شدت مضر هستند.
به عقیده متخصصان تغذیه بهترین راه برای تامین ید مورد نیاز بدن استفاده از نمک یددار تصفیه شده است و باید نمک مصرفی روزانه حتما از نمک تصفیه شده یددار تامین شود. نمکهای تصفیه شده فاقد فلزات سنگین مثل سرب، آرسنیک و ناخالصیهای محلول مانند گچ و... هستند.