اهمیت مجلس خبرگان از دیدگاه رهبر معظم انقلاب
به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، مجلس خبرگان رهبری یکی از نهادهای مهم و اساسی در نظام جمهوری اسلامی ایران است که وظایف متعددی بر عهده دارد و از دیدگاه رهبر معظم انقلاب این مجلس نقش حیاتی در حفظ و استمرار نظام اسلامی ایفا میکند؛ یکی از وظایف اصلی مجلس خبرگان انتخاب رهبر در صورت فقدان یا کنارهگیری رهبری است و این انتخاب باید بر اساس معیارهای دقیق و باتوجهبه صلاحیتهای اسلامی، علمی، اخلاقی و مدیریتی انجام گیرد.
نظارت بر عملکرد رهبری نیز از وظایف مهم این مجلس به شمار میآید و همواره این نظارت که ضامن سلامت و کارآمدی نظام است همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است که باید بهگونهای باشد که ضمن حفظ احترام و جایگاه رهبری به بهبود عملکرد نظام کمک کند.
رهبر معظم انقلاب بر اهمیت بصیرت و آگاهی اعضای مجلس خبرگان تأکید دارند تا اعضای این مجلس با مسائل روز و چالشهای پیشروی نظام آشنا و توانایی تحلیل و ارائه راهکارهای مناسب را داشته باشند و این امر نیازمند تحقیق و بررسی دقیق و بهرهگیری از منابع معتبر است.
مجلس خبرگان بهعنوان نهادی مستقل و متعهد به اصول انقلاب اسلامی همواره منافع ملی و اسلامی را در اولویت قرار داده و این وظایف و مسئولیتها نشاندهنده اهمیت و جایگاه ویژه مجلس خبرگان در ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران است که باید موردتوجه قرار گیرد.
رهبر معظم انقلاب هویت مجلس خبرگان رهبری را یک موهبت الهی و حادثه بزرگی خواند و فرمودند: دربارة هویّت این مجلس [خبرگان]، بنده وقتی فکر میکنم، میبینم این یک موهبت الهی بود که خدای متعال بهنظام جمهوری اسلامی عطا کرد؛ مجلس خبرگان یک موهبت است از طرف پروردگار، چیز عظیمی است. اگرچه این مجلس برای هدف خاصّی است که تصریح شده در قانون اساسی لکن با قطعنظر از آن هدف هم این مجلس خیلی حادثة بزرگی است؛ پدیدهای است.
چرا؟ چون این یک مجموعهای است از علما و صاحبنظران و خبرگان دینی و علمی از سراسر کشور که هر سال - حالا دومرتبه، اگر اقتضا کند بیشتر - به مناسبت آن مسئولیّت، دُور یکدیگر جمع میشوند و ظرفیّت عظیمی را به وجود میآورند برای تبادل نظر، برای فکرکردن، برای هماهنگشدن.
ما فراموش نمیکنیم اوایل نهضت - سالهای ۴۱ و ۴۲- امام راحل عظیمالشّأن (رضوانالله علیه) سفارش میکردند، پیغام میفرستادند به علمای شهرستانها که شما هر چند وقت یکبار دُور هم بنشینید، ولو یک چایی بخورید؛ همینقدر دُور هم باشید و همدیگر را ببینید، ولو یک بحث جدّیِ مهمّی هم در بین نباشد؛ یعنی اجتماع جمع علما و خبرگان دینی و علمی در کشور اینقدر اهمّیّت دارد. (۱۳۹۵/۰۳/۰۶)
مجلس خبرگان میتواند مظهر تام و تمام این انزال سکینة الهی باشد و این سکینة الهی مایة ازدیاد ایمان و مایة تقویت ایمان است؛ رهبر معظم انقلاب درباره اهمّیّت مجلس و اعضای مجلس فرمودند: اهمّیّت مجلس و اعضای مجلس به نحوی است که انسان واقعاً احساس میکند که حضور شما در هرجایی انشاءالله مایة برکت خواهد بود.
مجلس خبرگان میتواند مظهر تام و تمام این انزال سکینة الهی باشد؛ چون این انزال سکینة الهی از نشانههای ایمان است: هُوَ الَّذی اَنزَلَ السَّکینَةَ فی قُلوبِ المُؤمِنینَ لِیَزدادوا ایمانًا مَعَ ایمانِهِم؛ این سکینهی الهی، مایهی ازدیاد ایمان و مایهی تقویت ایمان است. معنای سکینه هم آرامش در مقابل تلاطم است؛ حوادث گوناگون، خبرهای گوناگون، دشمنیها، وضعیّتهای مختلف، در روح انسانها بهطور طبیعی تلاطم ایجاد میکند. این آرامش خیلی از اوقات مایهی استقرار فکر و ذهن و استقامت در طریق میشود.
خدای متعال این سکینه را آرامش را به مؤمنین میدهد به برکت ایمانشان و به آنها خاطرجمعی میدهد که «وَ للهِ جُنودُ السَّماواتِ وَ الاَرض». از چه انسان واهمه کند؟ همهی نیروهای زمین و آسمان، همهی سنن طبیعت، جنود الهی هستند و متعلّق به خدایند؛ اگر ما مؤمن باشیم، اگر ما بندهی خدا باشیم، این نیروها در خدمت مؤمنین قرار میگیرند.
این همان آرامشی است که انسان پیدا میکند، باز در یکی دو آیهی بعد [میفرماید]: وَ للهِ جُنودُ السَّماواتِ وَ الاَرضِ وَ کانَ اللهُ عَزیزًا حَکیمًا؛ این عزّت الهی و قدرت الهی، نشانهی همین «للهِ جُنودُ السَّماواتِ وَ الاَرض» است. مؤمنین در یک چنین عالمی، در یک چنین فضایی حرکت میکنند، زندگی میکنند و تنفّس میکنند. مجلس خبرگان یکی از جاهایی است که میتواند منبع و منشأ یک چنین آرامشی باشد. (۱۳۹۴/۰۶/۱۲)