۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۴
کد خبر: ۷۷۰۲۹۶
آیت الله فاضل لنکرانی مطرح کرد؛

حضرت زهرا؛ اسوه امام زمان/ اگر راه فاطمه را در پيش‌ گيريم مکتب اهل بیت بیمه خواهد شد

حضرت زهرا؛ اسوه امام زمان/ اگر راه فاطمه را در پيش‌ گيريم  مکتب اهل بیت بیمه خواهد شد
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) گفت: هر کسی در حد خود بايد به ياري دين خدا برخيزد؛ اگر تمسک به فاطمه کنیم و راه آن حضرت را در پيش‌ گيريم عاشورای دیگری پیش نمی‌آید و مکتب اهل‌بیت بیمه خواهد شد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در پایان درس خارج اصول پیرامون ایام فاطمیه بیان داشت: همان‌طور كه فاطمه زهرا خودش را برای همه حوادث آماده کرده بود ‌و دشمنانش ‌هر کاری از دستشان برآمد علیه او کردند، درتاریخ بشر کجا سراغ داريد دختر شخصیت اول یک جامعه‌ای را آن هم چند روز بعد از رحلت آن شخص اینطور مورد عذاب و شنکجه قرار بدهند؟ همین قضیه در زمان ظهور هم محقق می‌شود، كه الآن بعضی از علائمش را تا یک حدی مشاهده مي‌كنيد.

متن کامل سخنان آیت الله فاضل لنکرانی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

گاهی در مورد ارتباط والد ما با فاطميه سؤال مي‌كنند كه چرا اين همه پيام‌ صادر مي‌فرمودند و آن تلاش‌ها را براي احياء فاطميه داشتند؟ خود ايشان يك روز به من فرمودند از بچگي هر وقت كار و حاجت مهمي داشتم به حضرت زهرا سلام الله عليها متوسل مي‌شدم. در يك كلمه می توان گفت در مورد آن حضرت بي‌قرار بود. همچنانكه (با حفظ مراتب تنزيل)، خود فاطمه زهرا سلام الله عليها بعد از شهادت پيامبر(ص) قرار نداشت. البته ما در آن مرتبه اعلي كه قدرت نداريم چون نياز به علم لدني آن بي‌بي‌ دارد. ولي در يك مراتب پائين‌تر، اين حال بايد در ما ايجاد شود كه راجع به فاطمه سلام الله عليها و اهداف والاي آن حضرت آرام و قرار نداشته باشيم و هر كاري از ما بر مي‌آيد انجام دهيم.

از آويختن يك پرچم بر سر درب منزل گرفته تا منبر رفتن و سينه زدن و فرياد زدن، مجرد اين نباشد كه بگوييم «ما علينا إلا البلاغ» ما تبليغ مي‌‌رويم، بلكه بايد فوق اين باشد. ما وظيفه داريم حقيقت پاک ومطهر فاطمه زهرا، آن مظهر شجاعت و فداکاری در دفاع از ولایت را به جامعه و نسل امروز معرفي كنيم، بايد از اين حقيقت پرده‌برداري كرد و از نورانيت آن در زمانه خودمان بهره‌برداري و ا‌ستضاعه كنيم.

در مقابله با اين همه آسيب‌هاي اجتماعي و اخلاقي و انحرافات فقط با تمسک به فاطمه زهرا سلام الله علیهاست که می‌توانیم جامعه و جوان‌ها را نجات داده و شیعه و مکتب اهل‌بیت را حفظ کنیم، گاهی اوقات فکر می‌کردم اینکه امام زمان (عج) فرموده «ان لی فی ابنة رسول الله اسوة حسنة» وجدّه‌ی خودش فاطمه زهرا را اسوه خود قرار داده، به چه معناست؟ و آن حضرت را در چه چیزی اسوه قرار داده است؟ مي‌تواند صبر و استقامتی که امام زمان در طول دوران غیبت دارند یک وجه از تأسي و پيروي از آن بي‌بي‌ باشد، ولی وجه ديگر آن به احتمال قوی این است که وقتی حضرت ظهور می‌کند برای تحکیم و نشر دین پیامبر قرار و ثباتی ندارد و هر حادثه‌ای را به جان مي‌خرد. 

همان‌طور كه فاطمه زهرا خودش را برای همه حوادث آماده کرده بود ‌و دشمنانش ‌هر کاری از دستشان برآمد علیه او کردند، درتاریخ بشر کجا سراغ داريد دختر شخصیت اول یک جامعه‌ای را آن هم چند روز بعد از رحلت آن شخص اینطور مورد عذاب و شنکجه قرار بدهند؟ همین قضیه در زمان ظهور هم محقق می‌شود، كه الآن بعضی از علائمش را تا یک حدی مشاهده مي‌كنيد.

زمان ظهور هم برای از بین بردن يا متوقف کردن حضرت، همه کاری می‌کنند و حضرت خودش را آماده پذيرش و مقابله با همه امور كرده است. همان‌طور كه فاطمه زهرا سلام الله علیها خودش را برای همه حوادث آماده کرد. اينكه امیرالمؤمنین در خانه نشسته و او پشت در می‌رود، این كار معنا دارد. یعنی آن كس كه باید الآن میدان‌دار این میدان باشد، فاطمه است كه شب و روز درِ خانه مهاجر و انصار ‌رود و با آنها احتجاج ‌کند یا به زن‌هايي كه بر بالینش می‌آیند آن کلمات را بگويد و در مسجد خطبه بلیغی با آن خصوصیات معجزه آسا بخواند.

ما كه در آن حد ومرتبه نه توانش را داریم و نه معرفتش را، اما هر کسی در حد خود بايد به ياري دين خدا برخيزد. اگر تمسک به فاطمه کنیم و راه آن حضرت را در پيش‌ گيريم عاشورای دیگری پیش نمی‌آید و مکتب اهل‌بیت بیمه خواهد شد.

مکرر عرض کرده‌ام مجله‌ای را خدمت والد ما ده سال قبل از وفاتشان آوردند، در آن مجله نوشته بود فاطمه از ولادت تا افسانه شهادت، این پیرمرد با دیدن چنین عنوانی شروع کرد به گریه کردن و فرمود عجب! معلوم گرديد دنبال این هستند که حقایق مسلم تاریخ را انکار کنند؟ حقايقي كه حتي در کتاب‌هاي خودشان نيز ثبت شده. در کتاب‌های خودشان آمده «ماتت وهي غضبان عليهما» يا «و هی ساخطةٌ علیهما»، خودشان نقل می‌کنند که پیامبر فرمود «من آذاها فقد آذانی» يا «إن الله لیغضب لغضب فاطمة»، اینها را کنار هم قرار بدهید چه نتیجه‌ای می‌گیرید؟ 

بحمدالله با اهتمام مرحوم والد ما و دیگر مراجع بزرگ فاطميه احياء گرديد. ما از نزدیک می‌دیدیم ایشان در هر جلسه‌ای مخصوصاً در جلسات با علماء اهتمام به بزرگداشت حضرت زهرا(س) را به عنوان مسئله محوری مطرح می‌کردند، ما هم بايد همين اهتمام را داشته باشيم تا‌ ان شاء الله مشمول عنایت خاص فاطمه زهرا سلام الله علیها قرار بگیریم.

همين احياي فاطميه جلوی یک جریان و فتنه بسیار بزرگ را گرفت، چون ایشان می‌فرمودند اگر الآن جلوی این قضیه نایستیم بعداً جرأت كرده و قضاياي كربلا و عاشورا را نيز انكار كرده و مي‌گويند حسین بن علی انتحار کرد، یابه موت طبیعی مرد، این مقدمه است براي انكار «ما منّا إلا مسمومٌ أو مقتولٌ» الحمدلله امروز فاطمیه خیلی اوج گرفته و ایشان هم اصرار داشتند كه مردم سوم جمادی الثانیه را به یک عاشورای دوم تبدیل کنند.

خوب یادم هست زمانی که ایشان این تعبیر را بيان کردند در همین حوزه برخی می‌گفتند مگر چنین چیزی می‌شود؟ ولی به لطف خدا شد وامروز این دسته‌جات فراوان به خیابانها می‌آیند و پرشور عزاداری می کنند، شما نيز هر کدام‌تان هر جا كه رفتید روز سوم جمادی الثانیه ولو با پنج نفر یک پرچم کوچک دست بگیرید و به نیّت حضرت زهرا سلام الله علیها به خیابان بیائید، پدر ما با اینکه قدرت حرکت و راه رفتن نداشتن در ماشین می‌نشست و در دسته‌جات عزاداری حضرت زهرا شرکت می‌کرد. ان شاء‌الله از این ایام کمال استفاده را داشته باشید که اتصال به فاطمه زهرا سلام الله علیها به انسان یک هویت دیگری می‌بخشد و نورانيتي براي انسان ايجاد مي‌كند ان شاء الله.

ارسال نظرات