مشاور عالی امور مجلس و استانهای صدا و سیما:
عالمان دین از ابزارهای نوین در انتقال مفاهیم دینی استفاده کنند
خبرگزاری رسا ـ مشاور عالی امور مجلس و استانهای صدا و سیما گفت:هنر یکی از مبانی ای است که در جامعه روح تعهد وحیانی را ایجاد می کند؛ بنابر این نیازداریم درحوزه های علمیه به فلسفه هنر، فقه رسانه، فلسفه موسیقی و.. توجه شود.
حجت الاسلام علی نهاوندی، مشاور عالی امور مجلس و استانهای صدا و سیما در خصوص جشنواره ادبی هنری حوزه خراسان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: هنر محمل بسیار خوبی است تا مفاهیم عمیق از قبیل آنچه به دنیای امروز مربوط می شود از طریق آن ماندگاری پیدا کند.
وی با بیان اینکه خود قرآن هم بر محمل هنر نشسته و از این طریق تأثیر بسیاری بر جامعه گذاشته است، ادامه داد: امروزه به دلیل اینکه سواد هنری و رسانه ای دنیا رشد پیدا کرده است، بسیاری از تفکرها از طریق هنر منتقل می شوند.
عضو هیئت علمی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: هنر مانند تمام آموزه ها هم رویکرد مثبت و هم رویکرد منفی دارد؛ گاهی که این هنر در دست مصلحان افتاده بهترین اثر را شاهد بودیم و گاهی که استفاده نادرستی از آن شده پیامدهای منفی به جا گذاشته است.
وی هنر را امری ضروری و بدیهی برای جامعه امروز دانست و تأکید کرد: رویکرد حوزه های علمیه برای به دست آوردن هنر هم در بعد ابزاری و هم در بعد مفهومی است.
حجت الاسلام نهاوندی با بیان اینکه هنر برای ترویج مفاهیم غنی توحیدی بسیار مؤثر است، خاطر نشان کرد: هنر و دین در یک مؤلفه با هم تلاقی می کنند و آن چیزی نیست جز زیبایی شناسی.
وی با اشاره به تأثیری که هنر می تواند داشته باشد، افزود: هنر این توانایی را دارد که پلی به گذشته بزند و راهی به روی آینده ما باز کند این قدرت درهنر، هنر پردازان و تخیلات و آثار آن ها ماندگار خواهد بود.
مشاور عالی امور مجلس و استانهای صدا و سیما، با تأکید بر اینکه باید بر محمل هنر مفاهیم عمیق خود را به جوامع امروز منتقل کنیم، اظهار داشت: عالمان دین و فضلا که روش های تبلیغ دین را می دانند باید با ابزارهای نوین آشنا شوند و از این ابزار ها در انتقال مفاهیم دینی استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه علما باید مهندسی پیام را در حوزه های علمیه بر عهده بگیرند، اذعان کرد: از چند جهت ورود به عرصه هنر مهم است این امر به بک سلسله زیربنا، اصول و مبانی نیاز دارد لذا باید این اصول را در بخش هنر و در نظام آموزشی و پژوهشی حوزه بگنجانیم.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: مبلغان باید با استفاده از ابزارهای ارتباط جمعی و با استفاده از مضامین هنری بتوانند به تبلیغ اندیشه های دینی در سطوح مختلف بپردازند و در این زمینه از محمل هنر و ابزارهای رسانه ای استفاده کنند البته این به این معنا نیست که طلاب به صورت عمومی درصحنه عملیات رسانه ای مستقر شوند بلکه باید با یک مدیریت مهندسی، پیام های هنری را در دست گرفته تا بتواند این مبانی را به دیگران منتقل کنند.
وی با تأکید بر تشکیل دپارتمان های هنر و دین، خاطر نشان کرد: این دپارتمان ها می توانند برای رسانه و دین به عنوان حلقه واسطه عمل کند.
مشاور عالی امور مجلس و استانهای صدا و سیما، در پیامی به مسئولان برپایی این جشنواره ، افزود: ماهیت این جشنواره باید به گونه ای باشد که نقطه پایانی یک اتفاق باشد و منطقه نهایی یک دامنه تلقی شود.جشنواره می خواهد بگوید که به هنر روی بیاورید.
وی ابراز داشت: باید جشنواره را نقطه پایانی کار بدانیم و در طول یک سال فعالیت های ساماندهی شده و موضوع بندی شده را تدوین کنیم تا بتوانیم به آسیب ها و نقد و نظر پرداخته و دررفع نواقص تلاش کنیم.
حجت الاسلام نهاوندی ادامه داد: بایستی برای این جشنواره بک استراتژی پنج ساله تدوین شود و به کمک نیازهای امروز جامعه بیاید تا در این صورت هم مذهب و هم آموزه های دین ترویج پیدا کنند.
گفتنی است اختتامیه دومین جشنواره ادبی هرنی حوزه خراسان گروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی 12 اسفندماه ساعت 18 از سوی گروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در محل سالن همایش های این مرکز برگزار می شود./930/ت302/ص
ارسال نظرات