وی افزود: با توجه به روایات اگر عقل باعث شود انسان خداوند را عبادت کند عقل حقیقی نامیده میشود و هر چیزی که انسان را در مسیر گمراهی و غفلت از یاد خدا قرار دهد جهل نامیده میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین مؤمنی گفت: جنود عقل و جنود جهل به طور مفصل در آیات و روایات بیان شده است و علل و اسباب این امور کاملاً تبیین شده است.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: در ذیل عقل دو مسئله محبت و معرفت مطرح شده است که معرفت در مرحله اول و محبت در مرحله بعدی قرار دارد و اگر عقل تصمیم درستی را اتخاذ کند انسان را به مسیر معرفت سوق خواهد داد.
حجتالاسلاموالمسلمین مؤمنی تأکید کرد: انسان عاقل هیچگاه سرمایه مهم خود که عمر است را در امور زائد و فضولات مصرف نمیکند؛ بلکه سرمایه باید مسیر درست مصرف شود.
وی یادآور شد: حضرت زهرا سلاماللهعلیها میفرمایند شما بندگی خداوند را انجام دهید خداوند نیز تمام امورات شما را بر عهده خواهد گرفت.
استاد حوزه علمیه در ادامه گفت: بندگی خداوند تنها در انجام واجبات و ترک محرمات امکانپذیر است و عوامل ایجاد اضطراب و نگرانی در دنیا تماماً بهخاطر انجام معصیت است که مانع آرامش انسان میشود.
کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: معرفت نسبت به خداوند محبت الهی را به دنبال دارد و اگر این معرفت و محبت نسبت به اهلبیت (ع) هزینه شود انسان پیروز دنیا و آخرت است چراکه رضایت خداوند در گرو رضایت اهلبیت (ع) است.
وی افزود: خداوند بیجهت امتیاز به کسی نمیدهد و اگر کسی امتیازی دارد قطعاً مرتکب کاری شده و از امتحاناتی سربلند بیرونآمده است که درجه و رتبه الهی را دریافت کرده است.
حجتالاسلاموالمسلمین مؤمنی تأکید کرد: در مکتب تشیع الگوها و اسوههایی وجود دارند که در محضر الهی دارای امتیازاتی هستند که یکی از این الگوهای بینظیر حضرت امالبنین سلاماللهعلیها هستند.
وی یادآور شد: از رفتار و کردار این بانو در منزل حضرت علی علیهالسلام و تربیتیافتگان این مادر معلوم میشود، این بانو دارای شخصیتی عظیم است.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: این بانو اسطوره ادب، اخلاق، معرفت و محبت هستند چراکه خداوند امتیازی به ایشان عطا فرمود که فرزندان حضرت زهرا سلاماللهعلیها ایشان را مادر خطاب میکردند.
وی اظهار داشت: تنها یکی از چهار فرزندش، حضرت عباس علیهالسلام است که مقام و منزلت این فرزند آنقدر والاست که باید در سخنان جداگانهای به منزلت این فرزند والامقام پرداخته شود.
حجتالاسلاموالمسلمین مؤمنی در پایان گفت: این بانو چهار فرزند در دامن خود تربیت کرد که هر چهار فرزند در کربلا در رکاب سیدالشهدا(ع) به شهادت رسیدند.