۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
کد خبر: ۷۷۱۱۷۶
مدیر گروه اخلاق دانشگاه معارف اسلامی:

باید هوش مصنوعی به عنوان مکمل و تحت نظارت اخلاق باشد

باید هوش مصنوعی به عنوان مکمل و تحت نظارت اخلاق باشد
فلاحی سوگیری هوش مصنوعی براساس حوزه دانش قالبی که دارد را از معایب هوش مصنوعی خواند و اظهار داشت: هوش مصنوعی باید به عنوان مکمل و تحت نظارت اخلاق باشد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، محمد فلاح دانشیار و مدیر گروه اخلاق دانشگاه معارف اسلامی در نشست علمی ملاحظات اخلاقی در بهره گیری از هوش مصنوعی که روز یکشنبه در ساختمان انجمن های علمی حوزه برگزار شد، پژوهش را ظرفیتی برای آشنایی با هوش مصنوعی دانست و اظهار داشت: عرصه استفاده از هوش مصنوعی عمومی تر است و مسائل اخلاقی خاص خود را دارد.

مدیر گروه اخلاق دانشگاه معارف اسلامی با اشاره به مخاطرات و چالش‌های هوش مصنوعی که مخاطرات خاصی است، تصریح کرد: فرآیند پژوهش و رصد چالش است و داده های لازم مسئله را حل خواهد کرد، اخلاق هنجارهای خوب و بد را تعیین تکلیف می کند و استفاده از هوش مصنوعی برای قضاوت های اخلاقی در شرایط های حساس می تواند مورد استفاده قرار گیرد و باید براساس مبانی اخلاقی از ظرفیت هوش مصنوعی استفاده کرد.

فلاحی پژوهش را فرآیند خاص تفکر به شکل روشمند از مجهول به معلوم رسیدن دانست و تصریح کرد: امروز هوش مصنوعی تولید مقاله را به خوبی تولید می کند و این کار باعث جلوگیری از جهاد علمی و ایجاد تنبلی علمی می شود.

مدیر گروه اخلاق دانشگاه معارف اسلامی فضای بهره مندی از هوش مصنوعی در حوزه پژوهش را دارای چالش و آسیب هایی دانست و گفت: نتایج استفاده از هوش مصنوعی در حوزه پژوهش قابل بررسی است و سوگیری هوش مصنوعی براساس حوزه دانش قالبی که دارد از معایب هوش مصنوعی است.

فلاحی با اشاره به اصولی که در استفاده از هوش مصنوعی در پژوهش مطرح شده است، گفت: اصالت و استقلال پژوهشگر در پژوهش باید حفظ شود و هوش مصنوعی باید به عنوان مکمل و خود هوش مصنوعی باید تحت نظارت اخلاق باشد.

ارسال نظرات