۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۳
کد خبر: ۷۷۲۴۸۸
رئیس پژوهشکده علم اطلاعات و دانش‌شناسی مرکز نور:

امکان استفاده رایگان از بزرگ‌ترین کتابخانه‌های دیجیتالی علوم اسلامی فراهم شد

امکان استفاده رایگان از بزرگ‌ترین کتابخانه‌های دیجیتالی علوم اسلامی فراهم شد
حجت الاسلام رضوی با اشاره به ماموریت های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و محدودیت های نرم افزارهای تولیدی از رایگان شدن پایگاه خبری نورلایب خبر داد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سیدعلیرضا رضوی رئیس پژوهشکده علم اطلاعات و دانش‌شناسی مرکز نور در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در سالن جلسات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) برگزار شد با اشاره به نوع فعالیت ها و ماموریت های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی اظهار داشت: یکی از ماموریت های این مرکز، ارائه منابع تحقیق و پژوهش است و این مرکز تحقیقات کامپیوتری نور توانسته بسیاری از منابع را در قالب نرم افزارهای کاربردی ارائه کند.

وی افزود: با توجه به این که امروزه نرم افزارها با محدودیت های مواجه هستند و به روز بودن منابع نرم افزار و عدم امکان افزودن منابع جدید از جمله این محدودیت ها می باشد.

رئیس پژوهشکده علم اطلاعات و دانش‌شناسی مرکز نور بیان داشت: از جمله معایب نرم افزارها این است که نمی توان نرم افزارها را به روز کرده و منابع جدید به آنها اضافه کرد؛ به همین خاطر پایگاه خبری نورلایب راه را اندازی کردیم تا در بستر وب این خلأها پر شده و مشکلات عرصه پژوهشی در بستر نرم افزارها برطرف شود.

وی با اشاره به رایگان سازی پایگاه نورلایب ابراز کرد: ۷۰ درصد از ۶۲ هزار عنوان  کتاب در ۸۸ هزار جلد با موضوعات مختلف در پایگاه اینترنتی نورلایب به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد.

حجت الاسلام رضوی، قانونی و حلال بودن کتابخانه پایگاه خبری نورلایب را از جمله امتیازهای این پایگاه دیجیتالی عنوان و بیان داشت: تمامی منابع موجود در این پایگاه خبری با اجازه مولفان در سایت بارگزاری می شود و امروز بیش از سه هزار اجازه از مولف و نویسندکان کتاب ها اخذ شده است.

وی افزود: حجم بزرگ این کتابخانه از جمله امتیازهای این پایگاه دیجیتالی است و ۲۲ هزار کتاب در این پایگاه قابل مشاهده و در دسترس مخاطبان است.

رئیس پژوهشکده علم اطلاعات و دانش‌شناسی مرکز نور، قابلیت جستجو و داشتن «کتابخانه من» در پایگاه خبری کتابخانه دیجیتالی نورلایب را از جمله امتیازهای این کتابخانه دیجیتالی عنوان کرد.

وی همچنین امکان انتقال به معانی لغت نامه و استناددهی های استاندارد را از جمله امتیازهای این کتابخانه دیجیتالی بیان کرد.

حجت الاسلام رضوی اظهار داشت: به صورت متوسط روزانه ۱۱ هزار کاربر به کتابخانه دیجیتالی نولایب مراجعه می کنند که ۳۰ درصد از مخاطبان آن محققان و پژوهشگران خارجی هستند که از این طریق معارف اسلامی با رویکرد شیعی به جهان صادر می شود.

وی با اشاره به امکان کپی برداری محدود از کتابخانه دیجیتالی نولایپ برای محققان ابراز کرد: به دلیل مشکلات و معذوریاتی که در این عرصه وجود دارد، امکان کپی برداری نامحدود فعلا امکانپذیر نبوده و مقدار محدودی اجازه کپی برداری داده شده است که البته در آینده امکان گسترش دامنه این ویژگی وجود خواهد داشت.

وی با تشکر از همکاری کتابخانه های استان قم برای جمع آوری منابع کتابخانه دیجیتالی نورلایب اظهار داشت: برای تولید و تحقق پایگاه کتابخانه دیجیتالی نورلایب با بیش از ۱۲ کتابخانه تخصصی استان قم همکاری کردیم و همیاری و همکاری این کتابخانه ها سبب شد تا این کار بزرگ محقق شود.

رئیس پژوهشکده علم اطلاعات و دانش‌شناسی مرکز نور ابراز کرد: تلاش ما این است که از همه کتابخانه های تخصصی استان و کشور را برای تکمیل کردن و افزایش منابع کتابخانه دیجیتالی نورلایب استفاده کنیم تا منابع جامع و کاملی را برای کاربران ایجاد کنیم.

حجت الاسلام رضوی افزود: سعی داریم سالانه حداقل ۲۰ هزار کتاب به این پایگاه افزوده شود.

وی خاطرنشان کرد: این پایگاه به سه زبان عربی، فارسی و انگلیسی است که در آینده زبان های ارائه محتوای این پایگاه را افزایش خواهیم داد.

ارسال نظرات