عوامل اجرایی به جای زائر به حج میروند؟
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، از ۸۷ هزار و ۵۰۰ سهمیه ایران برای حج تمتع، تاکنون ۷۹ هزار زائر در قالب ۵۹۰ کاروان با پرداخت هزینه، ثبتنام قطعی کردهاند.
رئیس سازمان حج علیرضا بیات با اشاره به اعزام ۸۲ هزار و ۵۰۰ زائر به حج آینده میگوید که تکلیف ۳ هزار و ۵۰۰ زائر دیگر تا پایان ماه از بین زائرانی که ثبتنام اولیه کرده یا در رزرو هستند، مشخص میشود و «ثبتنام جدید نداریم.»
یک میلیون نفر بیش از ۱۷ سال است که در نوبت تشرف به حج تمتع هستند. اگر هر سال همین تعداد زائر داشته باشیم، بیش از ۱۲ سال اعزام آنها طول میکشد.
عربستان به یک درصد از سهمیه کشورها ویزای رایگان میدهد تا عوامل خدمترسان اعزام کنند.
در ایران حج آینده هم مثل گذشته این سهمیه بیش از ۵ درصد (۵ هزار نفر) شده که برای اعزام آنها ۲۰ پرواز با ظرفیت ۲۴۰ نفره لازم است. رئیس سازمان حج میگوید که «حضور این تعداد عوامل برای خدمترسانی بهتر به زائران است.»
اندونزی حدود ۳ برابر ایران زائر حج دارد اما تعداد عوامل آنها امسال نصف تعداد عوامل اجرایی و ستادی ما است.
یکی از مدیران دفاتر زیارتی، حسین کلانتری، میگوید که «ما در عربستان هیچ شهروند و نیرویی نداریم که از آنها کمک بگیریم برای همین تعداد عوامل حج مطلوب است.»
در مقابل، معاون کاروان حج علی مولایی میگوید که «وقتی عربستان تعداد عوامل را به یک درصد سهمیه رسانده باید ایران هم آن را رعایت کند، نه اینکه به بهانههای مختلف حق زائران را تضعیف کند.»
کارشناسان میگویند که اگر تعداد عوامل ایران مثل سایر کشورها شود «حداقل یک سال از انتظار ودیعهگذاران کمتر خواهد شد» و هر سال تعداد بیشتری زائر ایرانی حاجی میشوند.
همچنین «آموزش» نیروهای ستادی و اجرایی برای بهبود عملکرد میتواند طوری شود که همچون پاکستانیها که تعداد عوامل را یک سوم کردند، یک نفر به اندازه ۳ نفر در ایام حج کار کند. البته رئیس سازمان حج میگوید که تغییرات را برای حج آینده اجرایی میکند.