اجرای طرح اولویتبندی پژوهشی و نیازسنجی/ارتقای سطح فعالیتهای پژوهشی در حوزه
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، معاون پژوهش حوزههای علمیه، در نشست خبری بیست و ششمین همایش کتاب سال و جشنواره مقالات علمی حوزه که صبح امروز در ساختمان انجمن های علمیه حوزه برگزار شد، به معرفی برنامههای معاونت پژوهش در سه سطح مختلف، شامل مراکز علمی، مدارس و حکمرانی پرداخت.
معاون پژوهش حوزههای علمیه با اشاره به اهمیت ترویج و نهادینهسازی فعالیتهای پژوهشی، به برنامههای متنوع حوزه علمیه برای این منظور اشاره کرد و افزود: برگزاری همایشها و جشنوارههای علمی، انتشار نشریات آموزشی، تشکیل کانونهای علمی در مدارس و برگزاری همایش کتاب سال حوزه از جمله این اقدامات به شمار میآید.
وی تصریح کرد: در همایش کتاب سال، آثار علمی علمای برجسته و همچنین پژوهشهای طلاب گرانقدر به دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد و این همایش به طور کامل با همکاری و مشارکت اساتید محترم حوزه علمیه برگزار میشود و هدف آن ارتقاء سطح علمی و پژوهشی در میان طلاب و محققان حوزه است.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی در این نشست به اهمیت پژوهش در حوزههای علمیه اشاره کرد و بیان داشت: این برنامهها به منظور ارتقای کیفیت تحصیلات و پژوهشهای علمی طراحی شدهاند. همچنین وی بر لزوم هماهنگی و همفکری میان مراکز مختلف تأکید کرد تا دستاوردهای علمی حوزههای علمیه به نحو احسن به جامعه ارائه شود.
معاون پژوهش حوزههای علمیه از رونمایی سامانه «سراج» خبر داد و گفت: این سامانهامکان مشاهده وضعیت فعالیتهای پژوهشی حوزه را بهصورت برخط فراهم میکند؛ سال گذشته سامانهای ویژه پژوهشگران معرفی شد که تمام فعالیتهای پژوهشی آنان را ثبت و ضبط میکند و طی ماه اخیر به آمار ثبت بیش از صد هزار فعالیت حوزوی دست یافت.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی با اشاره به اینکه سامانه جامع فعالیتهای مراکز پژوهشی نیز در حال طراحی است که به نمایش فعالیتهای انجامشده و در حال اجرا میپردازد، گفت: کتابی با عنوان «مهارتهای پژوهشی» برای یک سطح مشخص تدوین و تاکنون هجده دوره برای اساتید در این زمینه برگزار شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه تصریح کرد: در راستای آموزش مستقیم طلاب، بیش از ده هزار طلبه در کارگاههای پژوهشی شرکت کردهاند و مهارتهای لازم به آنها انتقال داده شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه با اشاره به اینکه در شهر قم مراکز پژوهشی متعددی فعال هستند، اظهار کرد: اما در سایر استانها با کمبود مراکز مواجه هستیم و برای رفع این کمبود تاکنون 23 پژوهشسرا تأسیس و راهاندازی شده است.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی اعلام کرد: طرح اولویتبندی پژوهشی و نیازسنجی در دست اجرا است تا تحقیقات اساتید و طلاب به سمت پاسخگویی به نیازهای جامعه اسلامی هدایت شود، این نیازسنجی با رویکردی ناظر به مسائل جامعه اسلامی و حکمرانی انجام گرفته و دبیرخانهای نیز با همین محوریت تأسیس شده است، تاکنون 230 پژوهش علمی در این زمینه انجام شده که کتاب مرتبط با آن بهزودی منتشر خواهد شد.