۲۳ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۷:۰۴
کد خبر: ۷۷۹۴۳
مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه:

غفلت در ترویج فرهنگ قرآن پذیرفتنی نیست / کار صدا و سیما در پخش قرائت های مجلسی قاریان قرآن ستودنی است

خبرگزاری رسا ـ مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه با قدردانی از پخش قرائت های مجلسی قاریان جهان در صدا و سیما گفت: یکی از رسالت های مجامع و مراکز قرآنی و به ویژه رسانه ملی آن است که فرهنگ تلاوت قرآن و شنیدن آن را در مردم ایجاد کند.
حجت الاسلام سيد مصطفي حسيني، مدير اداره قرآن و عترت معاونت تهذيب حوزه علميه


حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی، ‌مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا از پخش قرائت های مجلسی قاریان جهان در صدا و سیما تقدیر کرد و با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره برگزاری جلسات مستقل استماع قرآن، گفت: در برخی کشورهای اسلامی جلسات مستقلی تنها برای شنیدن قرآن برگزار شده و مردم شیفته قرآن، ساعت ها به نوای دلنشین آیات آن گوش فرا می دهند.

وی با بیان این‌که برگزاری جلسات مستقل قرآنی هنوز در کشور ایران تبدیل به فرهنگ نشده است، خواستار بررسی این موضوع شد و افزود: شاید یکی از عللی ‌که مردم رغبتی به شنیدن قرآن ندارند و از شنیدن آن لذت نمی برند، عدم فهم آیات آن باشد.

حجت‌الاسلام حسینی در ادامه از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به خصوص شبکه قرآن خواست در کنار پخش قرائت های مجلسی قاریان جهان، ترجمه آیات قرآن را نیز به صورت زیرنویس پخش کند.

مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه خاطرنشان کرد:‌ ترجمه آیات قرآن در زیباترین وجه توسط یکی از گویندگان نامدار صدا و سیما با صدایی زیبا و پس از تلاوت آیات پخش شود تا عموم مردم بتوانند با شنیدن هر آیه، ترجمه و محتوای آن را نیز به خوبی متوجه شوند.

وی با بیان این‌که فرهنگ سازی و ایجاد زمینه مناسب برای فراگیری زبان قرآن ضروری است، اظهار داشت: دوره های علمی و روشمند برگزار شود تا مردم ایران کمتر از چند ده ساعت با معلوماتی کم و اطلاعات در حد دیپلم بتوانند مهارت ترجمه قرآن را فرا بگیرند.

حجت‌الاسلام حسینی تصریح کرد: یکی از رسالت های مجامع و مراکز قرآنی و به خصوص رسانه ملی آن است که این فرهنگ را ایجاد کند تا مسلمانان روزانه برای تلاوت قرآن و شنیدن آن وقت بگذارند.

وی در این میان بیشترین نقش را برعهده رسانه ملی دانست و تصریح کرد: همانطور که رسانه ملی با پخش کلیپ های تصویری مختلف ارتباط مردم را با قوانین راهنمایی و رانندگی و قوانین سلامت مستحکم کرده و تأثیر فرهنگی این امر نیز به خوبی بر مردم قابل مشاهده است، می تواند با پخش برنامه های قرآنی متنوع در این مهم گام های اساسی را بردارد.

مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه اضافه کرد: تلویزیون یکی از عناصر اصلی و از اعضای ثابت هر خانواده ایرانی است و تأثیر زیادی در شکل گیری باورهای اعتقادی آنان دارد. از این رو بر متولیان امر فرهنگی جامعه لازم است تا بیشترین استفاده را از این رسانه برده تا این‌که فرهنگ خواندن، شنیدن و یاد گرفتن قرآن را وارد زندگی ایرانیان کنند.

وی با بیان این‌که فعالیت های مناسبی در زمینه پخش برنامه های قرآنی صورت گرفته، اما متأسفانه با خواسته رهبر معظم انقلاب فاصله بسیار است، گفت: متولیان ترویج فرهنگ قرآنی همچون حوزه های علمیه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و رسانه ملی دست به دست هم داده با استفاده از ابزارهای مختلف، سعادت و رستگاری را که تنها در سایه استفاده و یادگیری معارف قرآن و اهل بیت(ع)، به دست می آید به جامعه هدیه کنند. /920/

ارسال نظرات