۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۳
کد خبر: ۷۸۱۲۲۷
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

مازندران حلقه اتصال تمدن ایرانی پیش و پس از اسلام است

مازندران حلقه اتصال تمدن ایرانی پیش و پس از اسلام است
مازندران - نخستین همایش تجلیل و نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار فرهنگ و هنر ساری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مازندران، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در نخستین همایش تجلیل و نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران با بیان این که تبرستان یکی از نقاط تمدنی ایران پیش از اسلام بود، گفت: شخصیت‌هایی از تبرستان برخاستند که حلقه وصل تمدن‌سازی دوره اول عباسی شدند. عمربن فرخان تبری ستاره‌شناس و ریاضی‌دان شهیر از همین سرزمین بود.

وی با اشاره به این که طبیعت زیبا و چشم‌نواز مازندران، همراه با افتخارات تاریخی و فرهنگی، آن را به یکی از شاخص‌ترین استان‌های ایران تبدیل کرده است، بیان کرد: به عنوان یک شهروند ایرانی، قدردان مازندران بوده، هستم و خواهم بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت مذهبی و تاریخی این خطه افزود: این استان پایگاه تشیع محسوب می‌شود و سهم قابل توجهی در هویت دینی و مذهبی کشور دارد.

صالحی تصریح کرد: اگر امروز مهر اهل بیت(ع) در ایران جریان دارد و مردم به آن افتخار می‌کنند، بخشی از این ارادت، ریشه در مازندران و منطقه تاریخی طبرستان دارد.

وی نقش علمی و تمدنی این خطه را برجسته دانست و اظهار کرد: مازندران و طبرستان یکی از حلقه‌های اساسی در پیوند تمدن ایرانی قبل و بعد از اسلام بوده‌اند. شخصیت‌های برجسته‌ای از این منطقه برخاستند که بدون ترک زادگاه خود، به دانشمندان معتبر دوران عباسی تبدیل شدند و تأثیرات علمی و فرهنگی گسترده‌ای برجای گذاشتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، به نقش فرهنگ و هنر طبرستان اشاره کرد و گفت: این منطقه از نظر آیین‌ها، اسطوره‌ها، زبان، هنر، ورزش، جشن‌ها و دیگر جلوه‌های فرهنگی، یکی از ارکان ریشه‌دار ایران محسوب می‌شود.

صالحی ادامه داد: فرهنگ طبری، با هویت تاریخی و تأثیرات ماندگارش، جایگاه مهمی در رنگین‌کمان فرهنگی ایران دارد.

وی مفاخر مازندران را یکی از ارکان ماندگار در فرهنگ ایران دانست و گفت: بزرگانی که از این خطه برخاستند، در تاریخ علم، ادب و هنر ایران زمین نقش برجسته‌ای ایفا کرده‌اند و این روند، پیوسته و مستمر بوده است و مازندران همواره در حوزه فرهنگ و دانش درخشیده است.

وی افزود: در حوزه‌های مختلف فرهنگی ورزشی و هنری و دینی فرهنگ تبری یکی از ریشه‌های اثرگذار هویت ایرانی است و این شاخه از فرهنگ در رنگین‌کمان فرهنگ ایران جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد تصریح کرد: ملتی که بزرگانش را نشناسد به بزرگی نمی‌رسد یا بزرگی‌اش را از دست می‌دهد. شناخت و تجلیل بزرگان ساختن آینده است. ملتی که بزرگانش را بیشتر و بهتر بشناسد آینده‌اش را بهتر و بیشتر می‌سازد.

استاندار مازندران نیز در این مراسم گفت: جامعه ما نیازمند نشاط اجتماعی است؛ فرهنگی که ریشه در باورهای مردم دارد و باید با حفظ سنت‌های اجرایی آن، تقویت شود. ‎

مهدی یونسی رستمی بر اهمیت پیوند سنت و مدرنیته در عرصه فرهنگ و هنر تأکید کرد.

وی با اشاره به تلاش‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایجاد ارتباط میان حوزه و دانشگاه، این رویکرد را گامی مهم در همگرایی سنت و مدرنیته دانست.

 استاندار مازندران در ادامه سخنان خود، بر لزوم ایجاد فضایی باز در چارچوب قانون تأکید کرد و فرهنگ اسلامی را سرشار از شادی و نشاط دانست.

وی اظهار داشت: جامعه ما نیازمند نشاط اجتماعی است؛ فرهنگی که ریشه در باورهای مردم دارد و باید با حفظ سنت‌ها و ارزش های متعالی دینی و فرهنگی و چارچوب های اجرایی برنامه های نشاط انگیز به تقویت این بخش همت گماشت.

استاندار مازندران با اشاره به قدمت تاریخی و فرهنگی مازندران، این استان را یکی از مراکز غنی فرهنگی و هنری کشور دانست./950/

ارسال نظرات