۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۶
کد خبر: ۷۸۱۳۰۰
آیت الله جوادی آملی:

مقلد ماندن هنر نیست؛ محقق و مجتهد شدن هنر است

مقلد ماندن هنر نیست؛ محقق و مجتهد شدن هنر است
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه مقلد ماندن هنر نیست؛ محقق و مجتهد شدن هنر است، تصریح کرد: همان‌گونه که شیخ طوسی و شیخ انصاری‌ها راه را برای ما گشودند، شما نیز باید تلاش کنید تا در این مسیر گام بردارید.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، همزمان با شب جمعه، شب زیارتی آقا اباعبدالله الحسین(ع)، حضرت آیت‌الله جوادی آملی در مراسمی معنوی در جمع مسؤولین عتبه حسینی، خادمان آستان مقدس حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و جمعی از اساتید و فضلای حوزه در شهر مقدس کربلا سخنرانی کرد.

حضرت آیت الله جوادی آملی در ابتدای سخنان خود، با تکریم از مقام خادمان حرم سیدالشهداء علیه‌السلام، بیان داشت: مقدم شما بزرگان و بزرگواران را که خادم عتبه منور سید و سالار شهیدان هستید، گرامی می‌دارم. شما که به حرم امن ولایت الهی راه یافته‌اید، هم خدمات علمی دارید و هم خدمات اجرایی و عملی؛ لذا شایسته است پیش از دیگران و بیش از دیگران از مائده کرامت سیدالشهداء بهره‌مند شوید.

وی با استناد به بیانات ائمه هدی علیهم‌السلام، دو راه برای رسیدن به مقام علم و هدایت را تبیین کرد: علم‌الدراسه: مسیر تحقیق، تدریس، آموزش، اجتهاد و پاسخ‌گویی به شبهات که با درس و بحث و تحقیق در حوزه ها و دانشگاه ها به دست می آید و علم‌الوراثه راه درسی و یادگرفتن از دیگران نیست، بلکه میراث معنوی و معرفتی است که با تهذیب نفس، نماز شب، طهارت روح و پیوند عمیق با اولیای الهی حاصل می‌شود اینکه به ما فرموده اند العلماء ورثة الانبیاء این جمله خبری است که به داعی انشاء بیان شده است یعنی ای علماء بکوشید که وارث انبیاء شوید.

حضرت آیت الله جوادی آمی تأکید کرد: مقلد ماندن هنر نیست؛ محقق و مجتهد شدن هنر است. همان‌گونه که شیخ طوسی و شیخ انصاری‌ها راه را برای ما گشودند، شما نیز باید تلاش کنید تا در این مسیر گام بردارید.

علم‌الوراثه راه وصل به امام حسین

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم علم‌الوراثه را نتیجه‌ی پیوند هویتی و وجودی با اولیای الهی دانستند و بیان داشت: این علم، راه درسی و آموزشی نیست؛ بلکه راه بندگی خالصانه است. سحرخیزی، نماز شب، طهارت دل، و رهایی از منیّت و عنوان‌طلبی، مقدمه‌ی دریافت این علم الوراثه است.

وی خطاب به اساتید، طلاب، خادمان و مسئولان آستان مقدس حسینی اظهار داشت: حسین بن علی علیه‌السلام می‌تواند همه و خصوصا شما را از علم‌الوراثه بهره‌مند سازد، و ما نیز باید از شما و از این فیض بهره‌مند شویم. شما که در کنار مأدبه سید و سالار شهیدان هستید، می توانید وارثان حقیقی علم اهل‌بیت علیهم السلام باشید؛ قدر خودتان را بدانید.

در پایان، حضرت آیت‌الله جوادی آملی ضمن تقدیر از زحمات خالصانه خادمان حرم سیدالشهداء، برای عزت اسلام و مسلمین دعا کرد.

ارسال نظرات