همایش راهبردهای تحقق سرمایه گذاری برای تولید برگزار شد

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری رسا، به همت موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی و دیگر مراکز علمی، همایش راهبردهای تحقق سرمایه گذاری برای تولید با تأکید بر اندیشه های اقتصادی مرحوم دکتر پرویز داودی در سالن همایش موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد.
در این همایش که با حضور اساتید و دانش پژوهان اقتصادی برگزار شد، ابتدا حجت الاسلام سعید ابراهیمی پیرامون ارزیابی نقش پولهای نوظهور در سرمایه گذاری برای تولید بر اساس مبانی مرحوم دکتر داودی صحبت کرد و سپس دکتر امید ایزانلو به آسیب شناسی سرمایه گذاری در دهه نود و راهکارهای بهبود آن پرداخت.
در ادامه محمد بیدار عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) الگوی تفکیک بانکداری مرحوم دکتر داودی را توضیح داد.
وی الگوی تفکیک بانکها به قرض الحسنه، سرمایه گذاری و شرکت لیزینگ را از نوآوریهای علمی دکتر داودی در عرصه نظریه پردازی بانکداری اسلامی دانست و بیان داشت: بزرگترین مشکل الگوی بانکداری بدون ربا صوری بودن معاملات بانکی است.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) مشکلات ناشی از صوری بودن معاملات بانک را رشد معوقات بانکی، قطعی پنداشتن سود علی الحساب سپرده بانکی و به تبعش حرام شدن معاملات و عدم اصابت سیاست گذاری پولی به هدف عنوان کرد.
حجت الاسلام محمد بیدار همچنین حذف کامل ربا به عنوان اساسیترین محور بانکداری، گسترش فرهنگ قرض الحسنه و هدایت صحیح منابع مالی به سمت تولید را از جمله اهداف الگوی تفکیک بانکها برشمرد.
سپس دکتر محمد جواد توکلی رئیس اندیشکده قدر به بیان راهبردهای کلان ارتقا روند سرمایه گذاری برای تولید در اقتصاد ایران پرداخت.
وی مشکلات کلان اقتصاد کشور را ساختارهای نامناسب بانکی، ارزی و تجاری و اطلاعاتی خواند و گفت: بر اساس نظریات مرحوم پرویز داودی برای حل مشکل بانکها باید الگوی تفکیک بانکها، برای مشکلات ارزی سیاست تثبیت نرخ ارز، برای مشکل اطلاعات، راه اندازی پایگاه جامع اطلاعاتی و برای بهبود نظام تجاری، مدیریت واردات و قاچاق اجرا شود.
در ادامه این همایش آیت لله آقا نظری به بیان توضیحاتی پیرامون تنظیم بودجه در جهت فعال کردن بازار سرمایه پرداخت و ابراز داشت: کسری بودجه یکی از عوامل اصلی تورم چند ساله اخیر بود و اثرگذاری تورم و بودجه به صورت یک رابطه مستقیم و دو سویه است.
وی افزود: 90 درصد بودجه کشور صرف هزینههای جاری و پرداخت دستمزد کارمندان میشود و ده درصد بودجه عمرانی است که به دلیل کسری بودجه معمولا بودجه عمرانی کاملا محقق نمیشود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اثرگذاری بودجه بر تورم را یک دور باطل دانست و ابراز داشت: ما برای کمک به کارمندان، سالانه چند درصد به حقوقشان اضافه میکنیم که این باعث کسری بودجه میشود و کسری بودجه تورم تولید میکند و دوباره حقوق را زیاد میکنیم.
آیت الله آقا نظری شهامت و اراده قوی را گره گشای مشکل کسری بودجه دانست و تصریح کرد: یک بار برای همیشه باید این مشکل حل شود؛ باید بجای رشد حقوق یک کارت حمایتی تامین کالا به کارمندان اعطا شود، و وقتی کالا تهیه شد، چون تقاضا کالا زیاد خواهد شد، تقاضا برای سرمایه گذاری ایجاد می شود و تولید افزایش پیدا کرده و تورم کاهش پیدا خواهد کرد.
وی افزود: اگر دولت سه سال این کار را انجام دهد تورم به شکل قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین حسنآقا نظری شاهرودی افزایش تورم به واسطه تأمین حقوق 15 میلیون حقوق بگیر را ناعادلانه خواند و بیان داشت: بر اساس قاعده فقهی «لاضرر» نباید اکثریت جامعه را دچار تنگا کنیم که اندکی حقوق کارمندان افزایش پیدا کند و باید جلوی این روند گرفته شود.