۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲
کد خبر: ۷۸۱۵۱۵
حجت‌الاسلام یوسف‌زاده:

پیام رهبری به حوزه علمیه؛ نقشه تحول و راهبرد آینده

پیام رهبری به حوزه علمیه؛ نقشه تحول و راهبرد آینده
مبلغ بین‌المللی و مستقر در گرجستان پیام اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی به حوزه‌های علمیه را بیانیه‌ای راهبردی و نقشه‌ای جامع برای تحول اساسی در نظام علمی، تربیتی و جهادی حوزه دانست و تأکید کرد: این پیام فرصتی بی‌نظیر برای بازسازی هویت انقلابی و مردمی حوزه‌های علمیه است.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام یوسف‌زاده از مبلغان مستقر در کشور گرجستان در نشست هم‌اندیشی «طلبه کنشگر و آموزش رسانه‌ای» که به مناسبت پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه علمیه قم و نیز روز جهانی ارتباطات روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه در دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد، با اشاره به پیام مهم و تاریخی رهبر معظم انقلاب اسلامی به حوزه‌های علمیه این پیام را از حیث حجم، محتوا، تفسیر و عمق راهبردی کم‌سابقه توصیف کرد و بر لزوم تأمل جدی و بررسی محتوایی آن از سوی جامعه حوزوی تأکید نمود.

پیام اخیر رهبری، نقشه‌راهی برای بازتعریف جایگاه حوزه در گام دوم انقلاب

وی با اشاره به اینکه این پیام با صرف زمان قابل توجه و در فضایی از دغدغه عمیق و رصد میدانی نگاشته شده است، اظهار داشت: این پیام را نمی‌توان در ردیف توصیه‌های کلی و متداول دانست؛ بلکه باید آن را به‌مثابه یک نقشه‌راه و دستور کار بلندمدت برای بازتعریف جایگاه حوزه‌های علمیه در گام دوم انقلاب اسلامی تلقی کرد.

این مبلغ بین‌المللی با یادآوری خاطره‌ای از دیدار دوم طلاب با رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۷ گفت: در آن دیدار بنده نیز در جمع حاضران به بیان دغدغه‌ها و پیشنهاداتی در زمینه نقش حوزه در جامعه پرداختم. پس از پایان سخنان طلاب رهبر معظم انقلاب بدون اشاره مستقیم به نکات مطرح‌شده بیشتر بر آسیب‌های درونی حوزه تمرکز کردند. این نوع مواجهه نشان می‌دهد که ایشان نگاه راهبردی و نگران‌کننده‌ای نسبت به وضعیت فعلی حوزه دارند که اکنون در قالب این پیام جامع، تبلور یافته است.

حجت‌الاسلام یوسف‌زاده با اشاره به بخش‌هایی از پیام که در آن رهبر معظم انقلاب به نوعی از «فاصله گرفتن حوزه از مردم» و پرداختن به مسائل حاشیه‌ای به‌جای اولویت‌های حقیقی جامعه سخن گفته‌اند، افزود: متأسفانه بخشی از فضای علمی حوزه به سمت فضل‌فروشی علمی و طرح مباحث غیرکاربردی سوق یافته است؛ در حالی‌که رسالت اصلی حوزه شناخت نیازهای روز امت اسلامی و پاسخ‌گویی مؤثر به آنها است. تأکید رهبر معظم انقلاب بر این انحراف، هشداری جدی برای بازگشت به مأموریت‌های اصیل حوزه است.

حوزه علمیه باید سنگر تولید اندیشه، تربیت نیرو و مقابله با دشمن باشد

وی در ادامه سه کارکرد اساسی حوزه علمیه از منظر رهبر انقلاب را چنین برشمرد: 1. مرکز تولید علم و اندیشه‌ی ناب اسلامی، 2. محل تربیت نیروی مهذب، بصیر و کارآمد برای تداوم و پیشبرد نظام اسلامی و 3. خط مقدم مقابله با دشمن در عرصه‌های فرهنگی، سیاسی، فکری و رسانه‌ای.

این استاد حوزه و مبلغ بین‌الملل با بیان اینکه در پیام اخیر تربیت به عنوان حلقه مفقوده فعالیت‌های حوزه برجسته شده است، تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب امر تربیت به حاشیه رفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: این پیام از جنبه‌های فرهنگی، رسانه‌ای، تمدنی و حتی بین‌المللی، ظرفیت بسیار بالایی برای بازخوانی دارد. حوزه نه‌تنها باید به تحلیل دقیق این پیام بپردازد، بلکه باید آن را به موضوع محوری در نشست‌های علمی، نشست‌های مدیریتی، مراکز پژوهشی و رسانه‌های حوزوی بدل کند.

حجت‌الاسلام یوسف‌زاده در پایان با تأکید بر اینکه حوزه علمیه در نقطه عطف تاریخی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: پیام رهبر معظم انقلاب یک هشدار مهربانانه و یک دعوت پدرانه برای اصلاح ساختار، بازتعریف هویت و احیای جایگاه تمدن‌ساز حوزه‌ها است. اگر حوزه نسبت به این پیام بی‌تفاوت بماند فرصت بازسازی خود را از دست خواهد داد و این بزرگ‌ترین خسارت برای نه‌تنها حوزه بلکه برای آینده انقلاب اسلامی خواهد بود.

ارسال نظرات