قیامت صحنه ظهور نسبت امتها با امامان است

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیتالله سید محمدمهدی میرباقری نماینده مجلس خبرگان رهبری شامگاه دوشنبه در آیین بزرگداشت شب شهادت امام جواد علیهالسلام که در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها برگزار شد، در تبیین آیه شریفه «يَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ» تصریح کرد: یکی از حقایق بنیادین قیامت ظهور جایگاه حقیقی امامت و نسبت امتها با امامان خویش است. در آن روز هر امتی با امام خود فراخوانده میشود و از امام درباره ایفای مسئولیت الهیاش نسبت به امت پرسش خواهد شد.
وی افزود: امامان الهی در محضر خداوند شهادت میدهند که رسالت خویش را در هدایت امت به انجام رساندهاند اما برخی از مردم با انکار و ادعای ناآگاهی در برابر این گواهی میایستند. در چنین موقعیتی پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله به عنوان شاهد کل امتها با شهادت خویش حجت را بر همه تمام میکند و امکان انکار را از همگان میگیرد.
امام جواد(ع) در نه سالگی تجلی کامل حقیقت امامت بود
آیتالله میرباقری با اشاره به اینکه شئون امامت ارتباطی با سن و سال ندارد، تأکید کرد: امام جواد علیهالسلام در ۹ سالگی به امامت رسید اما تمام اوصاف امامت در ایشان تحقق داشت. زیارت جامعه کبیره را میتوان در شأن ایشان نیز خواند؛ چرا که حقیقت امامت مقامی الهی و فراتر از سن و ظاهر است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به تقسیم مردم در قیامت بر اساس نسبتشان با امام، اظهار داشت: در آن روز مردم به دو دسته تقسیم میشوند؛ کسانی که در دنیا همراه امام بودند در آخرت نیز در زمره اصحاب الیمین و اهل هدایت قرار میگیرند و کسانی که در دنیا از امام فاصله گرفتند و در قیامت نیز در صف اهل ضلالت و عذاب خواهند بود.
وی با تأکید بر وجود دو نوع امام در عالم هستی خاطرنشان کرد: امامانی که دعوت به حق میکنند و امامانی که مردم را به گمراهی میکشانند. کسانی که در دنیا از امام حق پیروی نکردهاند، در آخرت حسرت میخورند و آرزو میکنند که کاش در دنیا با امام همراه میشدند.
استاد حوزه علمیه قم افزود: هرکس در دنیا مسیر امام را نپذیرد در واقع به راه شیطان قدم گذاشته است و سرنوشت او آتش دوزخ خواهد بود. کسانی هم که در دنیا از نور بصیرت محروم بودند در قیامت نیز در تاریکی و حیرانی به سر خواهند برد.
آیتالله میرباقری تصریح کرد: امام در آموزههای دینی مظهر نور و هدایت الهی است و یکی از شئون امامت هدایت بندگان به واسطه نور الهی است. کسانی که با این نور همراه شوند در مسیر حق و هدایت قرار میگیرند و با بصیرت و شناخت عوالم الهی، حقایق عالم را درمییابند.
رویت خداوند تنها از مسیر امام معصوم ممکن است
وی در تبیین مفهوم رویت الهی گفت: رویت خداوند تنها برای موحدان میسر است؛ آن هم نه به معنای جسمانیت بلکه از طریق وجهالله که همان امام معصوم است. امام جلوهای از وجهالله و چشم بینای خداوند در میان خلق است.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به دعوت الهی از حضرت آدم علیهالسلام برای نزول به زمین و وعده ارسال هدایت، خاطرنشان کرد: هدایت الهی در زمین در قالب امامت تحقق یافته است. هر که از امام الهی روی برگرداند در تنگنای دنیا گرفتار و در قیامت نابینا محشور میشود.
وی افزود: قیامت صحنهای از بازتاب حیات دنیوی است؛ کسی که در دنیا با امام همراه بوده در آخرت نیز در کنار امام قرار میگیرد. اگر اهل کوفه و لشکر دشمن در برابر امام حسین علیهالسلام چشم دل خود را باز میکردند دیدارشان با حقیقت الهی ممکن میشد و دچار کوری باطنی نمیشدند.