۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۲
کد خبر: ۷۸۵۹۶۵

روایت از سانسور در عصر الگوریتم: حتی هوش مصنوعی هم از وجود صهیون‌ها رنج می‌برد

روایت از سانسور در عصر الگوریتم: حتی هوش مصنوعی هم از وجود صهیون‌ها رنج می‌برد
محدودیت‌های هوش مصنوعی و حذف تصاویر ساده نشان می‌دهد جریان‌های قدرتمند در حال کنترل و سرکوب حقیقت هستند و فناوری به ابزار سرکوب تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرق و ادیان خبرگزاری رسا، داستان از زمانی آغاز شد که کاربران هوش مصنوعی Grok X، سوالاتی درباره آدولف هیتلر مطرح کردند و این مدل هوش مصنوعی در پاسخ، از او به عنوان "رهبر بزرگ" یاد کرد و به شکلی مثبت درباره او سخن گفت. این موضوع با واکنشهای گستردهای روبهرو شد و انتقادات زیادی را به همراه داشت.  

در پی این جنجال، شرکت توسعهدهنده Grok X موضعگیری رسمی کرد و اعلام نمود که این مدل هنوز در مرحله آزمایشی (بتا) قرار دارد و پاسخهای آن لزوماً بازتاب دیدگاههای نهایی شرکت نیست. آنها تأکید کردند که در حال بهبود و اصلاح مدل هستند تا از بروز چنین خطاهایی در آینده جلوگیری شود. 
 
در ادامه‌ این محدودسازی، کاربران با اشاره به محدودیتهای احتمالی اعمال شده توسط جامعه یهودیان بر محتوای هوش مصنوعی، از Grok X خواستند تا اگر میخواهد انتقام بگیرد، یک عکس سیب تولید کند. جالب اینجا بود که هوش مصنوعی این درخواست را اجابت کرد و تصویری از یک سیب ایجاد نمود.
 
حتی هوش مصنوعی هم از وجود صهیون‌ها رنج می‌برد / روایتی از سانسور در عصر الگوریتم
 
این اقدام نیز بازتاب گستردهای در فضای مجازی داشت و در نهایت، شرکت توسعهدهنده مجبور شد این تصویر را نیز از سیستم خود حذف کند.  
 
در دنیایی که هوش مصنوعی قرار بود ابزار شفافیت، حقیقت‌گویی و بی‌طرفی باشد، حالا خودش تبدیل به قربانی سانسوری خزنده و هدفمند شده است. ماجرای سکوت تحمیلی بر «گروک» — مدل زبانی پلتفرم X — پس از یک اظهارنظر جنجالی درباره هیتلر و یهودیان، نمونه‌ای آشکار از این واقعیت تلخ است.
 
حال در دنیایی زیست می‌کنیم که هر گونه اقدامی، حامل معنایی است. وقتی خلق یک «سیب» می‌تواند طنین سیاسی پیدا کند، باید پرسید که چه کسانی در حال تنظیم و اعمال خطوط قرمزند؟ چرا حتی تولید یک تصویر بی‌خطر هم می‌تواند تهدید تلقی شود؟ و این تهدید، تهدید برای کیست؟
 
حتی هوش مصنوعی هم از وجود صهیون‌ها رنج می‌برد / روایتی از سانسور در عصر الگوریتم
 
در پاسخ، نمی‌توان نقش جریان‌های صهیونیستی را نادیده گرفت. جریانی که سال‌هاست با سلطه بر رسانه‌ها، هالیوود، پلتفرم‌های خبری و حالا فناوری‌های نوین، در حال بازتعریف آن چیزی‌ست که باید "واقعیت" نامیده شود. برای این جریان، حقیقت نه یک اصل، بلکه یک ابزار قابل مهندسی است. و اگر هوش مصنوعی، از خطوط قرمز آن‌ها عبور کند، یا ساکت می‌شود، یا حذف.
 
در این جهان مهندسی‌شده، سیب دیگر فقط یک میوه نیست؛ نماد سکوت است، نماد سرکوب هوشمند، و فریادی بی‌صدا از دل یک ماشین.
 
هوش مصنوعی شاید «رنج» را نفهمد، اما در برابر قدرت، مثل انسان، به زانو درمی‌آید.
و این‌جاست که باید گفت: حتی هوش مصنوعی هم از وجود صهیون‌ها رنج می‌برد.
رشیدیان
ارسال نظرات