بررسی روابط اخوانالمسلمین و دولت قطر در پژوهشی تازه منتشر شد + لینک

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، کتاب «مناسبات اخوانالمسلمین و دولت قطر و تأثیر آن بر عملکرد آنان» به قلم پریسا رضایی فدشکویه و به همت اندیشکدۀ روابط بینالملل منتشر شد.
این اثر که در ۱۵۲ صفحه و در قطع رقعی روانه بازار شده، با قیمت 200 هزار تومان در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
این پژوهش مناسبات میان دولت قطر و جریان اخوانالمسلمین را در بازه زمانی سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۷ مورد واکاوی قرار میدهد و میکوشد با بهرهگیری از روش مطالعه کتابخانهای و با رویکردی توصیفی ـ تحلیلی، به چیستی و چگونگی این رابطه و پیامدهای آن بپردازد.
پرسش اصلی نویسنده آن است که «تعامل اخوانالمسلمین با دولت قطر تاکنون براساس چه مؤلفههایی شکل گرفته است؟» و در ادامه این فرضیه را پی میگیرد که «رابطه اخوانالمسلمین و دولت قطر، رابطهای دوسویه و مبتنی بر منافع مشترک و همکاری متقابل است.»
در بخشی از این کتاب آمده است: «دولت قطر از سال ۲۰۱۱ تاکنون بهطور ویژه سیاست حمایت از اسلامگرایی اخوانی را در دستورکار خود قرار داده و اغلب رهبران اخوانالمسلمین که در کشورهای عربی تحت تعقیب یا فشار بودهاند، به این کشور پناه آوردهاند.»
ساختار این پژوهش از چهار بخش شامل مقدمه، سه فصل و یک جمعبندی تحلیلی تشکیل شده است و سعی دارد ضمن تحلیل سیر روابط دولت قطر با این جریان اسلامگرا، بازتاب آن را بر روابط منطقهای و بینالمللی دو طرف نیز بررسی کند.
نویسنده در این پژوهش نتیجه میگیرد که مناسبات اخوانالمسلمین و دولت قطر، از جنس یک تعامل مصلحتاندیشانه و در خدمت منافع متقابل است؛ بهگونهای که قطر ضمن فراهمسازی بسترهایی برای گسترش نفوذ بینالمللی این جریان، از آن برای ارتقاء موقعیت منطقهای و هویتی خود بهره میگیرد. این در حالی است که همزمان، دامنه حضور و نفوذ داخلی اخوانالمسلمین در داخل خاک قطر، بهطور کامل تحت کنترل و محدودیت است.
این کتاب میتواند برای پژوهشگران حوزه سیاست و اندیشه سیاسی جهان اسلام، بهویژه علاقهمندان به جریانهای اسلامگرای معاصر و روابط بینالملل کشورهای عربی، منبعی تحلیلی و سودمند به شمار رود.
علاقمندان جهت تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینجا مراجعه کنند.