۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۰
کد خبر: ۷۹۷۶۲۳

پرتقال؛ از سرماخوردگی تا سلامت قلب

پرتقال؛ از سرماخوردگی تا سلامت قلب
پرتقال، این میوه خوش‌عطر و رنگارنگ زمستانی، نه‌تنها یکی از محبوب‌ترین میوه‌های دنیا است، بلکه به‌عنوان یکی از غنی‌ترین منابع ویتامین C شناخته می‌شود.

پرتقال، این میوه خوش‌عطر و رنگارنگ زمستانی، نه‌تنها یکی از محبوب‌ترین میوه‌های دنیا است، بلکه به‌عنوان یکی از غنی‌ترین منابع ویتامین C شناخته می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف روزانه پرتقال می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کرده و در تقویت سیستم ایمنی، سلامت پوست و قلب نقش مؤثری ایفا کند.

پرتقال؛ سپر طبیعی در برابر سرماخوردگی

پزشکان سال‌هاست بر نقش ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی بدن تأکید دارند و پرتقال با داشتن مقادیر بالای این ویتامین، یکی از مؤثرترین مواد غذایی برای کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا محسوب می‌شود و این میوه باعث افزایش تولید گلبول‌های سفید شده و توان بدن را برای مقابله با ویروس‌ها بالا می‌برد. همچنین مصرف منظم آب پرتقال تازه می‌تواند دوره بیماری‌های فصلی را کوتاه‌تر کند.

سلامت پوست با درخشش پرتقال

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پرتقال، به‌ویژه ویتامین C، در ترمیم سلول‌های پوست و کاهش چین‌وچروک مؤثر است و این ترکیبات به تولید کلاژن کمک کرده و روند پیری پوست را کند می‌کنند. بسیاری از متخصصان پوست توصیه می‌کنند در کنار مصرف خوراکی، از ماسک طبیعی پرتقال نیز برای شادابی و روشن‌تر شدن پوست استفاده شود.

پرتقال؛ از سرماخوردگی تا سلامت قلب

 

تحقیقات جدید نشان می‌دهد فلاونوئیدها و فیبرهای محلول در پرتقال، نقش قابل‌توجهی در کاهش کلسترول بد خون (LDL) دارند. پتاسیم موجود در این میوه نیز به تنظیم فشار خون کمک می‌کند و خطر بروز سکته قلبی و مغزی را کاهش می‌دهد، به همین دلیل، کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند مصرف منظم پرتقال به‌ویژه در افراد بالای ۴۰ سال در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود.

از کم‌خونی (آنمی) پیشگیری می‌کند

منظور از آنمی عارضه‌ای است که منجر به کم شدن گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین می‌شود که کاهش توانایی آن برای حمل اکسیژن را به دنبال دارد. این عارضه معمولاً به علت کمبود آهن رخ می‌دهد. اگرچه پرتقال منبع خوبی از آهن نیست، اما منبع عالی اسیدهای ارگانیک مانند ویتامین C (اسید آسکوربیک) و اسید سیتریک محسوب می‌شود.

ویتامین C و اسید سیتریک هر دو می‌توانند جذب آهن از دستگاه گوارش را افزایش دهند. زمانی که پرتقال را به همراه سایر مواد غذایی سرشار از آهن میل کنید، ممکن است به جلوگیری از آنمی کمک شود.

پرتقال، بیشتر از کربوهیدرات و آب تشکیل شده است، پروتئین و چربی این میوه بسیار کم است و مقداری کالری هم دارد و قندهای ساده، مثل گلوکز، فروکتوز و سوکروز (ساکرز) انواع اصلی کربوهیدرات موجود در پرتقال هستند و علت شیرینی پرتقال، وجود همین قندها است. پرتقال برخلاف اینکه دارای قند است، شاخصی گلیسمی پایینی دارد.

 

پرتقال؛ از سرماخوردگی تا سلامت قلب

 

تأثیر پرتقال بر گوارش و کاهش وزن

فیبر فراوان پرتقال به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می‌کند و از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و علاوه بر این، کالری پایین و احساس سیری طولانی‌مدت پس از مصرف آن، پرتقال را به یک میان‌وعده ایده‌آل برای افرادی تبدیل کرده است که در تلاش برای کاهش وزن هستند.

خواص آب پرتقال برای مشکلات بینایی

مقادیر بالا ویتامین A و C ویتامین در آب پرتقال می‌تواند از تشکیل آب مروارید و سایر بیماری‌های چشمی که می‌توانند منجر به از دست رفتن بینایی شوند، جلوگیری کند. یک پرتقال متوسط تنها حدود ۶۰ کالری دارد، اما بیش از ۱۰۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تأمین می‌کند.

 

پرتقال؛ از سرماخوردگی تا سلامت قلب

 

رادیکال‌های آزاد، عامل اصلی بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند سرطان و دیابت نوع دوم هستند. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی پرتقال، از جمله فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسید سیتریک، با این مولکول‌های مخرب مبارزه کرده و از سلول‌های بدن محافظت می‌کنند و این خاصیت ضد سرطانی سبب شده پرتقال جایگاه ویژه‌ای در رژیم‌های غذایی سالم پیدا کند.

میوه‌ای کوچک با فوایدی بزرگ

پرتقال فراتر از یک میوه زمستانی است؛ ترکیبی از طعم، طراوت و تندرستی و گنجاندن روزانه یک عدد پرتقال در رژیم غذایی می‌تواند گامی مؤثر برای حفظ سلامتی و شادابی بدن باشد.

کارشناسان توصیه می‌کنند برای بهره‌مندی کامل از خواص پرتقال، آن را به‌صورت تازه و با تفاله مصرف کنید، چرا که بخش زیادی از فیبرها و مواد مغذی در همین قسمت نهفته است.

ارسال نظرات